Cookie- og Privatlivspolitik

Kartellet

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående rolig stemning og fortællestil. Der anvendes imidlertid scener med foruroligende spændingsopbygning og der indgår ophidsede scener dels med voksne som skændes og dels skælder børn ud. Her skaber filmen en utryg stemning. Scenerne er imidlertid kortvarige og indeholder ikke fysisk vold. Det vurderes således, at filmen kun vil kunne skræmme børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
27.02.2014
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kartellet
|

Filmen 'Kartellet' handler om den selvstændige entreprenør, Lars Halbo, der efter en karriere i udlandet vender tilbage til Danmark og overtager familiefirmaet Halbo El & VVS.

Men da han underbyder nogle større  entreprenørvirksomheder i en række kommunale udbudsrunder, og nægter at indgå i deres ulovlige prisaftaler, kommer både firmaet og hans familie hurtigt under et voldsomt pres fra de store selskaber.

Mens metoderne mod ham bliver mere og mere personlige og ufine, må Lars beslutte, om han vil gå med i kartellet, og dermed slippe for chikane, eller kæmpe for det, han ved, er det rigtige.

’Kartellet’ er ikke interesseret i politik, men derimod erhvervslivets gangsteragtige metoder og ikke mindst de menneskelige omkostninger, de medfører.

Spændingsdramaet er baseret på virkelige hændelser og er instruktør Charlotte Sachs Bostrups første spillefilm efter de tre familiefilm om Karla (2007-10).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (340 votes)
4.5
3.6

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Kartellet' skal have ros for ikke at overdramatisere sit autentiske materiale. [...] Der er dog omvendt heller ikke nogen grund til at fortælle historien ganske uden overraskelser, og med tilføjelsen af nogle mørnede klichéer." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "'Kartellet' er en nervepirrende historie om almindelige mennesker med en morale. Den skal først og fremmest ses for sit skuespil." (Jan Eriksen)

 • Ekstra Bladet

  "Problemet med 'Kartellet' er [...] at, den gerne vil ligne en thriller, men simpelthen ikke er spændende nok." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Uden at forklejne de virkelige skæbner, der har inspireret til filmen, er der noget stivnet hyggesocialdemokratisk småborgerlighed over forløsningen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Kartellet' bevæger sig et sted mellem velkendt dansk socialrealisme og thriller. Det er ikke ligefrem dybt filmisk vand, men Bostrup leger med antydningen af noget farligt og uhyggeligt." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "[...] en kedelig, moraliserende film, som ikke afslører mere, end man kan se i en tv-avis." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

En rigtig god Dansk film, som viser at skræmmende realistisk billed og ubehagelige begivenheder, som har fundet sted i Danmark. Rigtigt godt spillet af Bertelsen og resten af castet. Den får 5 stjerner herfra!

Katrine

God film med gode skuespillere. Man sidder lidt med en klump i halsen det meste af filmen, da den virkeligt sætter tankerne på arbejde.

Probablywhoiamuser/1118022

Filmen er kort sagt "okay"

Jeg tog i biografen med store forventninger til denne danske thriller. Jeg havde inden denne film været inde og se Prisoners nogle måneder før, og følte at det var lidt a la denne stemning der var bygget op til i Kartellet..
- Men hold da op hvor blev jeg skuffet..

Handlingen er tam, og klimaks bygges op til i de sidste 20 minutter inden at det allerede er overstået indenfor 3 minutter..
Man ved hele vejen igennem hvem der står bag det hele, og kan sådan set bare gå efter de første 20 minutter velvidende om hvad der vil ske..

På trods af de mange store danske skuespillere så lever den ikke op til de forventninger der blev lagt for dagen, og jeg måtte i stedet gå hjem med den følelse jeg kom med.. ALDRIG tag ind og se danske film..

Sissalinauser/788187

God film, men gode skuespiller præsentationer.... især Anders W.B

godt underholdt, men også der hvor man lige tænker over at det helt sikkert forgår... føj

:)

Tina

Pyha .... Hvis det her er virkeligt, eller bare en brøkdel af det er, så ser det sgu sort ud!

Kartellet kan noget! Udover at levere en god filmoplevelse, hvor jeg i hvertfald var rigtig godt underholdt, giver den i den grad også stof til eftertanke!

Jeg er i hvertfald blevet lidt mere skeptisk og stiller lidt flere spørgsmål til, om vi bruger vores penge (skattepenge) korrekt .... noget kan tyde på at "Something is rotten in the state of Denmark" ...

Lars Michael

For mig var det en film hvor jeg ikke kunne lade være med at tænke på at det er noget man har hørt og måske også set før, hold da op hvor var filmen god , mega godt spillet af de mange skuespiller og især godt spillet af Anders w Bertelsen som bare bliver bedre og bedre.

Pandadesignuser/144637

Super god film og Anders W Bertelsen er som sædvanlig overbevisende i sin skuespillerpræstation.

Johan Pedersen

Filmen er på sin egen måde god og spændene. Selvom den godt kan virke lidt langtrukken med en masse snak, men ellers er den udemærket og skuespillerne klare det også ret godt. Der er såmænd god handling i og den er også lidt barsk, men den er helt klart værd at se, hvis man er til den slags. Så alt i alt en god film og er penge værd :-)

KSK1971user/930712

Igen en Dansk film som fanger en, spændende, holder en fast og det løber iskold ned af ryggen hvordan man bliver indraget i den verden af prisaftaler mellem firmaer og hvordan det påvirker ikke at vil være en del af det

En film man bare må se

Martin S

Præcis HVOR løber det koldt ned af ryggen?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.