Cookie- og Privatlivspolitik

Her

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo med en melankolsk grundstemning. Den præges i høj grad af hovedfigurens triste og alvorsfulde sindstilstand, og der er enkelte scener med gråd, konflikt og psykisk smerte. Nogle scener har også et seksuelt indhold, men dette kommer primært til udtryk på lydsiden. Fx har hovedfiguren i én scene telefonsex med en kvinde, og vi hører kvinden stønne længe og højlydt indtil hun får en voldsom orgasme. På grund af filmens triste og alvorsfulde grundstemning, samt det lejlighedsvise seksuelle indhold, vurderes den at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
27.02.2014
| |
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Her
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Hende' handler om den introverte Theodore Twombly, der lever af at skrive kærlighedsbreve for folk, der har svært ved at udtrykke følelser.

Theodore er netop kommet ud af et langt forhold og er både ensom og smådeprimeret. For at komme videre med sin tilværelse køber han et operativsystem, der tilbyder et intuitivt ”væsen”, som er skræddersyet til sin bruger.

Langsomt begynder Theodore at knytte sig til dette underholdende, varme men alligevel kunstige væsen ved navn Samantha, og venskabet udvikler sig til et anderledes kærlighedsforhold.

Spike Jonze (Being John Malkovich, Adaptation.) har med ’Hende’ drejet endnu en original historie, der, foruden at handle om kærlighed, udforsker den moderne identitetsfølelse.

Jonzes manuskript vandt en Golden Globe, og derudover har de to hovedrolleindehavere, Joaquin Phoenix og Scarlett Johansson, høstet stor ros for deres præstationer. Sidstnævntes er vel at mærke udelukkende en stemmepræstation.

Filmen modtog en Oscar for Bedste originale manuskript.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (200 votes)
4.8
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Hende' er en romantisk komedie med kant [...]." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Spike Jonzes noget nær geniale film 'Hende' [...]" (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Hende' er bragende godt tænkt og om muligt endnu bedre udført. Jonze har skabt endnu en kommende kultklassiker." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Ikke siden 'Being John Malkovich' har Jonze været så original, og det siger ikke så lidt." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Hende' er en topbegavet og ultracool film om den verden, vi er ved at bevæge os ind i." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Der findes få gode film om kunstig intelligens. 'Hende' er en af de bedste." (Bo Green Jensen)

 • Radio24syv

  "Mine venner og kolleger vil elske denne film, men den efterlod mig fuldstændig kold." (Søren Søndergaard - kino.dk)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Thomas

Jeg var nervøs, da jeg skulle ind og se Hende. Det er film jeg har ventet med enorm spænding. alene at jeg skulle vente 3 måneder i forhold til USA var træls, men rygter om at den ikke kom i danske biografer og hvis den gjorde, kun i få udvalgte. til min store forfærdelse var den ikke på programmet i Odense på præmieredagen og jeg forbandede byens biografter langt ind i helvede. men et lille lys i mørket blev tændt da Biocity alligevel fik den på ugen efter, men kun 1 forestilling om dagen og kun kl. 11.30 :S men i dag skulle så endelig være dagen, hvor jeg fik at se om den kunne leve op til forventningerne. svaret er et rungende JA!!!

jeg kan ikke anmelde denne film uden at gøre et par ting klart først. Jeg har 2 lister når det kommer til bedste film nogensinde. en er til action/scifi/fantasy/superhelte/gyser. den anden er drama/thriller/komedier/dokumentarer.

Selvom Hende foregår i en ikke nærmere bestemt fremtid, hvor teknologien er en del længere fremme end nu, så hører den stadig til i kategori 2. der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, at vi snart vil få styresystemer vi kan tale og interagere med. Her tager filmen et skridt længere og giver os et AI der kan lære og FORSTÅR menneskelige følelser. Vores hovedperson Theodore er en knækket mand der er ved at gå til grunde i ruinerne af hans forliste ægteskab. T lever af at skrive personlige breve for andre mennesker(vi har åbenbart ikke tid til følelser i fremtiden) mens T er mester i at formidle andres følelser, så er han ikke god til at ytre signe egne. En da ser den nu mere og mere ensomme T en reklame for at nyt AI styresystem og beslutter sig at købe et. AI'et er lige fra installationen det friske pust T havde brug for. AI'et navngiver sig selv Samantha og er fra første ord glad og lærelysten. T's daglige interaktion med S får ham til at live op og rydde op i hans liv og en spirende kærlighed opstår mellem de 2, men er det overhovedet muligt at elske noget der ikke eksistere fysisk? se filmen og dan jeres eget svar.

Jeg elsker denne film og faldt selv pladask for Samantha(stemme af Scarlett Johansson) den varme, nysgerrighed og levelyst hun ligger for dagen kan man kun blive betaget af. Theodore(spillet af Joaquin Phoenix) spiller mesterligt den ensomme nedbrudte mand. jeg ser meget af mig selv i hans karakter og ville sikkert vælge nøjagtigt som han gør i filmen.

Hvis vi alle kunne skabe vores perfekte partner i cyberspace ville vi så overhovet have brug for virkelige relationer? kan vi undvære den fysiske menneskelige kontakt? mit svar er hellere et AI end total ensomhed, men helst et IRL forhold med alle de fejl, konflikter og ikke mindst fysiske kontakt.

D.

Skræmmende, men sandsynligt billede på fremtiden, tegnet med humor og varme, og kærlighed for filmens karakterer. Joaquin spiller fremragende, det samme kan man sige om Scarlett Johansson (s stemme ;) Også Amy leverer en meget troværdig og sødmefuld præstation i sin kiksede, kærlige karakter. Det er en gennemført troværdig og stemningsfuld univers, vi bliver præsenteret for i filmen, og alle detaljer er lækre og gennemførte. Jeg har lyst til at gå ind og se filmen et par gange til. Man bliver fuldstændig hypnotiseret af filmens rytme, billed- OG lydside, stemning, udfoldelse af følelser. En enkelt minus: jeg ville ønske, det var Scarlett selv, der dukkede op, da Samantha skulle personificeres ;)

petergabriel.dkuser/544015

Fremtiden er lys, ren og ret dyster, hvis man skal tro Spike Jonzes bud på verden af i morgen, med en storspillende Joaquin Phoenix i rollen som den introverte Theodore, hvis jagt på kærligheden har medført et forlist ægteskab med den eneste ene. Mest af alt på grund af Theodores manglende evne til at forholde sig til virkeligheden og hans fokus på alt andet end nærheden og to-somheden.

Læs evt. flere anmeldelser på filmkorn.dk

dippegalantuser/922792

...men også en smule uforløst!

Bjerg

"Her" er instrueret af den vovede og kreative Spike Jonze som igen har formået, at give mig mere farverig originalitet end jeg kunne forvente, og mere stof til eftertanke end kunne håbe på.
Men nydelsen af disse, kommer ikke bare per automatik. Man må overgive sig til denne underlige og skæve verden, som ved første øjekast kan virke fjern... Men er den virkelig det?

Spike Jonze er én af de ukronede genier, inden for original og kreativ filmproduktion... og denne er ingen undtagelse.
Eneste forskel fra forrige værker er dog, at 'Her' virker tættere på hjertet end nogensinde - og dette skyldes ikke kun filmens romance-tema. Næsten ved hver en scene og måske endda hver en sætning, er der ting som kan relateres til dagens samfund og den verden vi lever i - eller i hvert fald skabe et eventuelt genkendelig fremtidsbillede.

Skuespillerne er, trods det skæve koncept, fuldt ud dedikeret til dét filmen kræver af dem, og det er ikke kun en fordel for filmens udførelse - det gør det samtidig nemmere for publikum at overgive sig, til det Spike Jonze gerne vil med filmen, og i den forbindelse få så god en oplevelse så muligt. For ja, filmen kræver enormt meget af sit publikum, og det er heller ikke alle der vil være modtagelige over for Jonze's univers.

Man må sige at jeg aldrig, trods en del erfaring i skæve verdener, har oplevet at have to komplet forskellige syn på filmen, som dog smelter så uhindret sammen pga. Jonze's talent.
Jeg fangede mig selv i, op til flere gange, at sidde og tænke: "hvor er det dog sødt og romantisk" ...og dernæst tænke: "men hvor er det også utrolig sørgeligt og ynkeligt."

Det en fantastisk og unik film, vis helheds-oplevelse da heller bliver ikke ringere af, at den til sidst gennemføres med en nær perfekt slutning, som i øvrigt fuldender og til dels også konkluderer, på filmens budskab og tema.

5/6

Jeppe

Det at Jonze lader handlingen foregå i en utopisk nærfremtid, og de emner han tager op, gør at filmen føles forfriskende original og med en masse på hjertet! ’HER’ (Hende) har masser af varme, men samtidig er den også fuld af humor. Kort sagt, et originalt og smukt mesterværk - som er fascinerende! Tag kæresten/daten med i bio, og I får en super start eller slutning på aftenen.

Læs flere filmanmeldelser på filmpuls.dk: http://filmpuls.dk/category/filmanmeldelser/

Maria

"Her" hører klar til de mere anderledes film jeg nogensinde har set.

Et interessant tema, godt skuespil og smukke billeder.

Den var desværre lidt lang i mælet, jeg måtte kigge på mit ur en del gange i løbet af de sidste 50 minutter, men derfor er den stadig et kig værd.

Ps. Den der semi 70'er stil i forhold til tøjet i filmen? Et spørgsmål: Why???

S. Rico

Ifølge Filmselskabet repræsenterer filmens farver - herunder tøjstilen med de markante klare røde farver - det som det hele handler om: nemlig kærlighed.

Maria

Det er dog ikke helt den fornemmelse jeg får, når jeg ser filmen. ;) Mere at de har taget hipsterstilen og gjort den til fremtidens tøjstil, og der er jeg ikke helt fan. ;)

finn12user/462061

Rent faktisk så valgte Hoyte Van Hoytema at eliminere farven blå så meget som muligt for at filmen fik et mere varmt "feel". Dette hjælper både filmens tone, kærlighed, men det hjælper også på intimiteten, da vi har tendens til at føle os mere tilpas i varme omgivelser og derved lever vi os mere ind i karaktererne.

Det med tøjet valgte holdet bag at gøre for at vise fremtid, eller bare generelt en anden tid end den vi lever i. Du skriver 70'erne, men faktisk blev filmholdet meget inspireret af 30'erne og grunden til at de valgte dette var fordi de ville skabe et lidt retro "feel" da gamle tøjstile hele tiden dukker op i nutiden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.