Cookie- og Privatlivspolitik

Divergent

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående anspændt og konfliktfyldt stemning. Der bliver stadigt flere scener med nervepirrende udfordringer for hovedpersonen og med vold i form af kampe med næver og våben. I en række scener følger vi også hovedpersonen ind i hendes værste mareridt, hvor bl.a. drukning truer. Volden udvikler sig i stadig større skala hvor vi også ser personer, som står hovedpersonen nær, blive dræbt. Da volden imidlertid ikke er udpenslet og da den udspiller sig i et urealistisk science fiction-miljø, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
10.04.2014
| |
2 timer 19 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Divergent
|

Filmen 'Divergent' foregår i en nær dystopisk fremtid, hvor Chicagos befolkning er opdelt i faktioner - de uselviske, de intelligente, de fredelige, de ærlige og de frygtløse.

Da teenagepigen Tris Priors skal tildeles sin faktion, viser det sig, at hun er en afviger, der besidder samtlige egenskaber. Opdagelsen gør Tris til samfundsfjende og introducerer hende for en mørk side af det tilsyneladende fejlfri system.

Truet på livet og med en viden, der kan ændre menneskehedens virkelighed, må Tris nu stole på en hemmelig oprørsgruppe - heriblandt den mystiske og sært dragende Four.

Den debuterende forfatter Veronica Roth ramte en guldåre med sin bogtrilogi bestående af ’Divergent’, ’Insurgent’ og ’Allegiant’.

Science fiction-bøgerne er med sin fremstilling af et brutalt fremtidsunivers, hvor mennesket er reduceret til en brik i et udspekuleret spil, nem at sammenligne med andre ungdomsorienterede roman-til-film-successer som ’The Hunger Games’ (2012), og det er derfor ikke underligt, at der også er planer om at filmatisere de sidste to bøger.

Hovedrollen i 'Divergent' spilles af Shailene Woodley, der allerede et velkendt navn med en anmelderrost præstation i ’The Descendants’ (2011) bag sig. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (649 votes)
4.9
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Desværre er alt i 'Divergent' så overforklaret, for at sikre at også nytilkommere til Roths univers er helt med, at fortællingen bliver unødvendigt langtrukken og lidt stiv." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] endnu et teen-hit - mens vi venter på det næste afsnit af 'The Hunger Games'." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Er du til 'The Hunger Games' er den her nok lige noget for dig." (Hans Bjerregaard)

 • Jyllands-Posten

  "[...] et berusende univers, der folder sig flot ud i [...] bjergtagende billeder." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] hep herfra for en kvindelig kriger, som modbeviser at action kun er for drenge." (Sophie Engberg Sonne)

 • Radio24syv

  "En film der tager sit forlæg og sin målgruppe seriøst, og det er et kæmpe plus. Men den har ikke de samme gode action-scener som 'Hunger Games'." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Der er noget tryghedssøgende og derfor middelmådigt over filmen. Man vil ikke hægte nogen af." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Fjok

Uden helt og have samme indgangsvinkel til dette, som de af jer der har læst bøgerne og måske i den`forbindelse måske også er på et andet alderstrin end jeg selv, kan jeg jo straks få øje på sammenhængen i forhold til andre film indenfor "genren"!!
Host, Hunger Games og des lignende, kredser jo alle om det samme emne! Nemlig at vi bliver sat i en`apokalyptisk Verden, et sted ude i fremtiden, hvor afvigelser og mangel på evnen til at tilpasse sig, er omdrejningspunktet! Det er i og for sig fint nok, men min skepsis er tændt og det er ikke fordi jeg ikke holder af de før nævnte film, for det gør jeg faktisk!! Men som med så meget andet, så siger min erfaring mig desværre også, at filmindustrien altid presser sig til det yderste, for at få så meget udgivet som muligt, når der er "hype" om et og andet..!!?? Og i den`forbindelse, bliver VI desværre prop fodret i en`tid, med disse film og selvom jeg ikke har set denne her endnu, så er min skepsis blevet vækket!! Man kan så bare håbe at dette projekt vil lykkedes, men det må "tiden" jo vise..??? Og indtil da, vil jeg da vente spændt på at denne film kommer!!!

Fjok

Med henblik på "ovenstående", som jeg skrev inden jeg havde set "Divergent", syntes jeg det er på sin plads og vende tilbage med en`fyldestgørende vurdering af både filmen og (igen) hele genren..!!
Først og fremmest skal det siges, at jeg IKKE er målgruppen (44 år), men som det`moderne menneske jeg trods alt er og kæmpe Film elsker, så ser jeg (næsten) alle genrer og det`både i Biffen og derhjemme.
Host Og Hunger Games, har jeg allesammen set og var ret vilde med. Især "Host", som mange måske ikke var helt pjattet med. Så min forventning til "Divergent" lå da også på et`lille sted..?? Jeg har så for nyligt set den`hjemme ved mig selv og var ganske overrasket og det er ment positiv..!!
De 2 hovedrolle indehavere, spiller rigtig rigtig godt og selvom det`ikke umiddelbart var nogen jeg kendte til i forvejen, forventer jeg nu meget mere fra de 2..?? Jeg var især vild med hele "Boot-Camp" delen, som hele tiden lagde sig i selen for at det`blev vildere og vildere, samtidig med at Hovedrollen indehaveren blev bedre og bedre til de forskellige "opgaver" hun blev sat overfor for..!!
Så min "dom" over både denne her film og de andre i genren, må være.......: Just keep them coming my way..!!

Sofie

Har ikke antallet af gange jeg har læst serien. Både Divergent, Insurgent og Allegiant!

Men hvorfor kan man ikke købe billetter? :(

Katrine

Jeg elskede bogen, og kan næsten ikke vente til at filmen kommer!! :)
Det bliver spændende at se hvordan de har fået den lavet!!! :)

Sweettooth123

Glæder mig faktisk til at se den.
første gang tænkte jeg, den er ikk noget for mig. men anden gang jeg så traileren tænkte jeg måske skulle man se den.

og desuden Shailene Woodly den fantastiske skuespiller fra The secret life of an american teenager er med.

Tobias

Hvorfor kommer den først den tiende april? Den kommer allerede den 21. marts i USA. Wow...

Bongojungle

Den bliver både vist den 20 i cinemaxx og den 2april i imperial..

Finn

Det er da nok en film som skal ses.

Lena

Glæder mig ligeså meget som jeg gjorde til catching fire! Fuck divergent bogen var god! Sidder helt med en virkelig tude fornemmelse lige nu og jeg SKAL bare se den film snart! Læs bogen mennesker! Den er fantastisk og man forstår sikkert også filmen meget bedre så! :D

Tobias

Ved ikke om du er klar over det, men der er faktisk 3 bøger. Allegiant den tredje bog kan du læse her: http://www.divergent.asia/read_allegiant_1.html

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.