Cookie- og Privatlivspolitik

Her

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen er fortalt i et roligt tempo med en melankolsk grundstemning. Den præges i høj grad af hovedfigurens triste og alvorsfulde sindstilstand, og der er enkelte scener med gråd, konflikt og psykisk smerte. Nogle scener har også et seksuelt indhold, men dette kommer primært til udtryk på lydsiden. Fx har hovedfiguren i én scene telefonsex med en kvinde, og vi hører kvinden stønne længe og højlydt indtil hun får en voldsom orgasme. På grund af filmens triste og alvorsfulde grundstemning, samt det lejlighedsvise seksuelle indhold, vurderes den at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
27.02.2014
| |
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Her
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Hende' handler om den introverte Theodore Twombly, der lever af at skrive kærlighedsbreve for folk, der har svært ved at udtrykke følelser.

Theodore er netop kommet ud af et langt forhold og er både ensom og smådeprimeret. For at komme videre med sin tilværelse køber han et operativsystem, der tilbyder et intuitivt ”væsen”, som er skræddersyet til sin bruger.

Langsomt begynder Theodore at knytte sig til dette underholdende, varme men alligevel kunstige væsen ved navn Samantha, og venskabet udvikler sig til et anderledes kærlighedsforhold.

Spike Jonze (Being John Malkovich, Adaptation.) har med ’Hende’ drejet endnu en original historie, der, foruden at handle om kærlighed, udforsker den moderne identitetsfølelse.

Jonzes manuskript vandt en Golden Globe, og derudover har de to hovedrolleindehavere, Joaquin Phoenix og Scarlett Johansson, høstet stor ros for deres præstationer. Sidstnævntes er vel at mærke udelukkende en stemmepræstation.

Filmen modtog en Oscar for Bedste originale manuskript.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (200 votes)
4.8
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Hende' er en romantisk komedie med kant [...]." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Spike Jonzes noget nær geniale film 'Hende' [...]" (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Hende' er bragende godt tænkt og om muligt endnu bedre udført. Jonze har skabt endnu en kommende kultklassiker." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Ikke siden 'Being John Malkovich' har Jonze været så original, og det siger ikke så lidt." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Hende' er en topbegavet og ultracool film om den verden, vi er ved at bevæge os ind i." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Der findes få gode film om kunstig intelligens. 'Hende' er en af de bedste." (Bo Green Jensen)

 • Radio24syv

  "Mine venner og kolleger vil elske denne film, men den efterlod mig fuldstændig kold." (Søren Søndergaard - kino.dk)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maria

Wow, hvilke 30'er tænker de på. ;)

Kan sagtens erklære mig enig i de varme farver, men hvis filmholdet ikke selv kan se at det er 70'er stil, burde de få fikset brillerne. ;)

S. Rico

Man kan som regel forvente noget anderledes fra Spike Jonzes hånd (Being John Malkovich, Orkidé-tyven). Og det er bestemt også tilfældet her. En dyb original historie om en meget ensom mand (Phoenix), der ikke rigtig kan håndtere kontakt med virklige mennesker (bl.a. symboliseret via hans temmelige specielle arbejde) - og i stedet kaster sin kærlighed over den selvbevidste ”lifeform”, der styrer det nye smarte OS1.

Det giver i sagens natur en række udfordringer at være kæreste med en stemme fra et styresystem. Og en række humoristiske situationer opstår. Man skal dog ikke forvente en lårklaskende komedie. Filmen er faktisk ret trist og giver en del stof til eftertanke. Jeg havde i hvert fald svært ved at lægge den fra mig. Det trækker desværre lidt ned, at den er en smule langtrukken, og Phoenix er også set bedre i andre film.

filmtips.dk - Peter

Hende er en romantisk sci-fi film, der vender og drejer hvad et forhold mellem to mennesker egentligt består af, samt hvad der er svært ved at få det til at fungere. Som mange andre gode sci-fi film er den samfundskritisk og Spike Jonze har bestemt et budskab med filmen.

Joaquin Phoenix spiller hovedrollen og leverer en solid præstation, mens Scarlett Johansson lægger stemme til det charmerende styresystem og kemien imellem dem er fantastisk! Amy Adams og Rooney Mara gør det også glimrende i deres mindre roller. Billederne af fremtiden er flot komponeret og den visuelle stil unægteligt sin egen. Samtidig er soundtracket fra Arcade Fire utroligt stemningsfyldt.

Hende er en af den slags film der bliver bedre efter du har forladt biografen, hvor man ikke kan lade være med at tænke videre over den. Det er god og nærværende sci-fi, som samtidig er ganske morsom uden at blive for useriøs. Den fortjener helt sikker at blive set – måske endda på en date?

9 / 10

Se flere anmeldelser på http://www.filmtips.dk

Mads Aagaard

Kan det virkelig passe at en film som Her, som er populær i USA og har kendte skuespillere og instruktør, og som endda er 5-gange Oscar nomineret kun vises i 9 biografer i DK, og ikke en eneste biograf på hele Fyn?

Det er vildt ærgerligt, for det er en film jeg har glædet mig ekstremt meget til.

Kan det virkelig passe eller er der sket en fejl?

jannie dahluser/349412

Skandale. Slet og ret. Hvem skal på hjul og stejle for det fuck-up?!?

jan

Jeg syndes den var sjov og sø men ikke lige frem en Oscar film jeg elsker de ting der er med i fremtiden 4stjerner

Wayne

og samtidig trist idé til en film. Det hele afhænger af udførslen - selv Iron Man har jo en computer han taler med.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.