Cookie- og Privatlivspolitik
BLOG: Tarantino spreder forvirring blandt fans

BLOG: Tarantino spreder forvirring blandt fans

Vil instruktørens udmeldinger give bagslag?

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Blogindlægget er skrevet af Ida Weis. Det handler om Quentin Tarantinos seneste udtalelser og ikke mindst hans reaktion på det lækkede manuskript til western-filmen 'The Hateful Eight'.

Hvis du vil skrive blogindlæg på kino.dk, så skriv en mail til daniel@kino.dk for at høre mere.

Quentin Tarantino lod jungletrommerne kalde til samling, alt imens hans indre sydede af vrede og utilfredshed over de få betroede. Et sandt Cluedo-mysterium var opstået, og mesterinstruktøren lod brikkerne løbe forvirrede rundt i Hollywood, indtil forræderen var fundet. Tarantinos netop færdiggjorte manuskript var blevet lækket, på trods af at det kun var uddelt til ganske få personer. Han gik oprørt til offentligheden, og bekendtgjorde at den planlagte western 'The Hateful Eight' nu var aflyst.

Jeg fulgte med i dramaet på nettet både frustreret og forvirret. Frustreret, fordi 'The Hateful Eight' lyder som ægte Tarantino-tjubang af bedste skuffe, men også forvirret, for jeg levede i overbevisningen om, at instruktøren ville fuldføre sin historiske trilogi. I starten af 2013 meldte Quentin Tarantino nemlig ud, at Inglourious Basterds og Django Unchained udgjorde del et og to af en filmserie på tre med udgangspunkt i verdenshistoriens vendepunkter.

"This begs a trilogy, it begs to have a third movie on this theme, I haven't decided about what yet, but I wouldn't be surprised," fortalte han pressen, og anmeldere og filmentusiaster spekulerede som gale på, hvad den til tider obskure instruktør nu ville diske op med.

I slutningen af sidste år blev forhåbningerne for denne trilogi imidlertid lagt på is. For nu lød sladderen, at Tarantino planlagde en fortsættelse til Kill Bill, også selvom Bill for længst var død og borte myrdet af The Bride i 2004. Længe havde instruktøren flirtet med tanken, men nu tog han altså for alvor affære. Troede vi.

Kill Bill, vol. 2

For netop som hele den filminteresserede verden begyndte at forberede sig på endnu et blodigt repertoire med Uma Thurman i hovedrollen, indrømmede Tarantino, at han alligevel ikke havde tænkt sig at lave yderligere film om brudens hævntogter.

Som dedikeret fan af Quentin Tarantinos arbejde bliver man en lille smule ør i hovedet af alle disse omskiftelige udmeldinger. Personligt mener jeg ikke, at han kan træde ved siden af. I mine øjne har hans seneste film været ikke mindre end eminente. Jeg skal sent glemme Christoph Waltz som den lettere psykopatiske Hans Landa i 'Inglourious Basterds', eller de vildeste skudepisoder i 'Django Unchained' hvor blodet stod i kaskader, idet den forhenværende slave ikke længere "kendte sin plads". Selvfølgelig heller ikke at forglemme klassikere som Reservoir Dogs og Pulp Fiction, der ikke behøver videre forklaring, og som vi alle ved, tilhører den absolutte elite.

Et tilbageblik på Tarantinos værker er i sig selv en forsikring om, at den næste film er værd at vente på, men i mangel på en klar udmelding risikerer han, at den solide fanskare går op i hat og briller af bar fortvivlelse.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anmelderen

jeg kan skam godt lide hans film - men de er altid rodede, manus er simplificeret og mangler dybde. Det bedste ved hans film er personlighederne som han bringer frem, humoren og Tarraninos forståelse for at vende temaer på hovedet. men når det er sagt - så er jeg sjældent mere end 50% fornøjet - kommer altid lettere forvirret ud af biografen, med det samme spørgsmål på læben.. var det ikke bare en glorificeret B film jeg så??

Anonymuser/0

Synes fortsættelsen til Kill Bill lød som en lidt vandet historie (hævn/kamp mellem The Bride og Vernita Green´s døtre).
Oftest er det bedre at lade klassikere være klassikere uden at forsøge sig med remakes, sequels eller prequels.
Mht. Hateful Eight synes jeg det er lidt for tidligt med en western efter den geniale southern Django og jeg kunne godt tænke mig en anden retning og tidsperiode.
-Gad godt se ham lave en bandefilm eller fængselsfilm !!
Synes bare man skal vente og lade ham gøre det han gør bedst, lade hans skøre sind udarbejde magi :)
Før man får set sig om er der endnu et mesterværk på vej..
-Kunne også være interessant at lade ham forsøge sig med sci-fi.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter