Cookie- og Privatlivspolitik

Pinocchio (2014)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en humoristisk grundstemning, men indeholder også en del dramatik. I flere scener bliver hovedfiguren truet, fanget og lokket ud i situationer, hvor han er i overhængende fare, uden nogen til at hjælpe sig. Da filmen foregår i et animeret univers, fjernt fra realisme, vurderes det at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
20.02.2014
| |
1 time 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Pinocchio
|

Filmen 'Pinocchio' handler om den ensomme tømrer Geppetto ønsker sig over alt på Jorden at få en søn. For at holde sig med selskab udskærer han en marionetdukke af et stykke træ og kalder den for Pinocchio.

Ønsket om en søn bringer trædukken til live, og ikke nok med det - Pinocchio viser sig at være et herligt og legesygt væsen. Men han er ikke til at styre, og den lille dukke kommer ud på en lang og begivenhedsrig rejse, der skal lære ham, hvordan man er en rigtig og god søn.

Pinocchio så første gang dagens lys i den italienske forfatter Carlo Collodis børnebog fra 1883. Trædukken blev første gang ”levende” på film i 1911, men de fleste kender bedst Disneys animerede klassiker fra 1940.

Siden har dukken optrådt i talrige film til biografen og TV, og bl.a. prøvede den italienske komiker Roberto Benigni kræfter med forlægget i en live action-udgave fra 2002. Den nye, animerede version er instrueret af Enzo D’alo, der tidligere har stået bag animationsfilmen ’Superkatten Zorba’ (1998).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
4
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "En skøn historie, der præcis som den originale historie har en pædagogisk morale: Først når du lærer at være god, ærlig og passe på fremmede, er du en rigtig lille dreng." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "Animationen vil måske nok forekomme lidt gammeldags set med Pixar-vante børneøjne, men den har faktisk sin egen, kulørte charme." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] sindssygt flot og en smule mere dystert, end vi er vandt til, er en [...] nok så væsentlig grund til at trække ungerne med ind i biografen til et gensyn med 'Pinocchio'" (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] noget rodet og meget støjende som billedfortælling, men grafisk og visuelt overvældende og interessant, især for voksne animations-aficionadoer." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tina Stig

Jeg har i mange år været en stor fan af Superkatten Zorba,
så jeg håber at denne fortolkning af Pinnocchio kan leve op til den.

Vakse Viggo

Jeg håber at den er god.

Wayne

Det er svært at forestille sig en animationsfilm som kan overgå Disneys mesterværk.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.