Cookie- og Privatlivspolitik

Narnia: Løven, heksen og garderobeskabet

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
25.12.2005
| |
2 timer 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Lion, The Witch And The Wardrobe
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Narnia: Løven, heksen og garderobeskabet' handler om fire søskende, Lucy, Edmund, Susan og Peter, der via et magisk klædeskab ankommer til eventyrlandet Narnia.

Narnia var engang et charmerende sted med talende dyr, dværge, skovguder, kentaurer og kæmper. Men den onde, hvide heks Jadis har kastet en forbandelse over landet, og har indhyllet det i evig vinter.

Med hjælp fra den ædle og gådefulde hersker, løven Aslan, tager børnene kampen op mod Jadis og hendes iskolde greb om Narnia.

'Narnia: Løven, heksen og garderobeskabet' solgte 469.000 billetter i de danske biografer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (85 votes)
4.7
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jen Headuser/1439276

Den holder stadig. Musikken, makeup, practical effects, visuelle effekter, historien, stemningen, handlingen, kampscenerne osv. osv. Det er ikke blot af ren nostalgi, jeg roser den. Jeg synes oprigtigt, at det er én af de mest storslået fantasyfilm, som nogensinde er blevet produceret på denne planet. At hele krigsscenen under tredje akt mangler blod er selvfølgeligt underligt at se på, og river lidt én ud af oplevelsen, MEN indenfor Narnia’s rammer holder det for mig.

Nikolaj

Universet minder en smule om Ringenes Herre universet.

Men kan på ingen måder komme op på det niveau Ringenes Herre filmene har.

Jeg har læst Ringenes Herre og Narnia bøgerne, og kan godt se de minder lidt om hindanden.

Tolkien og Lewis har været nogle utrolige fantasifulde mennesker, og de kendte jo også hindanden.

Narnia film 1 synes jeg er den bedste film der er lavet af alle Narnia filmene en til videre.

Den er spændende, interessant og også en smule uhyggelig.

Den er dog lidt langtrukkende ind i mellem, men alt i alt en god eventyrs film.

Jacob

En ny og forfærdelig krig har ramt verden, og præcis som tusindvis af andre engelske børn sendes fire søskende i sikkerhed ude på landet, hvor de pludselig selv bliver centrum for et ganske andet slag. Forfatteren bag krønikerne om det magiske land Narnia var særdeles gode venner med Tolkien, der dog havde det svært med hans blanding af græske sagnvæsner og britisk historie, hvilket ikke er noget til hindrer for den enorme fanskare, som her har muligheden for et fantastisk og underholdende værk.

Philip

Som en stor fan af Narnia-bøgerne var jeg rigtig glad, da jeg hørte at de endelig blev bragt til live i en spillefilm og at det så lykkedes dem at lave film så god og underholdende er et stor plus for mig.
Filmen er rigtig flot rent visuelt med den gode opbygning af Narnia, eventyrfigurerne og specielt visningen af det store slag mellem den gode og onde er en fantastisk kampscene, som stadigvæk kan ses af både børn og unge.

Maria

Denne version af Løven, heksen og garderobeskabet, var rigtig fin og fyldt med eventyr. Måske lidt for langsom til tider, samt lidt for lang, men børnene klarede det godt, så det kan man ikke sætte en finger på. :)

Mike

Narnia, det er en flot eventyrs film for hele familien, der omhandler både sammenhold, mod og misundelse på hvad andre har en at værdsætte hvad man selv har, hvor Edmund blandt andet lader sig bedrage af heksen fordi han er misundelig på sin ældre bror Peter, fordi han mener at Peter får alt hvad han ikke får fordi han er ældre end ham. den viser os hvordan misundelse kan gøre dårlige ting.

Jeff

CGI filled fun and a bloodless war.

Wayne

Den bliver aldrig rigtig farlig - og det skal den være for at vække interesse. Men flot, det er den, og en udemærket første del i serien.

Nicolaiuser/319840

nania er en god film og jeg kan godt lide dem alle sammen

mikkel knudsen

jeg har set den her film mange gange og det var ok scener
og en god film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.