Cookie- og Privatlivspolitik

RoboCop

Tilladt for børn over 15 år
Filmens har en actionpræget og konfliktfyldt stemning. Den indeholder en lang række scener med voldsomme skyderier, forfølgelser og eksplosioner. Under vejs møder vi en del af de sørgende og bange mennesker, som konflikterne rammer - bl.a. hovedpersonen og hans kone og søn. Ud af de mange voldsomme scener står et mindre antal frem som udpenslede: En mand med blottede lunger få panikangst, da han opdager, at det meste af hans krop er amputeret. En mand tortureres over et tidsrum ved at en støvle træder på hans hånd. En mand ligger meget forbrændt og mangler lemmer. Vi ser i detaljer en operation på en hjerne, hvor hjerneskallen er fjernet. Selv om de dramatiske scener er indlagt i et science fiction-univers fjernt fra hverdagen, beskrives dramaets psykologiske aspekter med stor realisme og indlevelse. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
06.02.2014
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
RoboCop
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'RoboCop' foregår i året 2028, hvor OmniCorp er verdens absolutte magtfaktor, når det handler om avanceret robot-teknologi. Selskabet har stor succes med at levere effektive droner til alverdens krige, men man ønsker alligevel at gå skridtet videre for at tilfredsstille de mange aktionærer.

Da betjenten Alex Murphy bliver hårdt kvæstet i en eksplosion, opstår en gylden mulighed for at fusionere OmniCorps kontroversielle teknologi med menneskelige egenskaber, og da politimanden, imod alle odds, genvinder bevidstheden, er det som halvt menneske og halvt maskine.

Paul Verhoevens kultdyrkede ‘RoboCop’ fra 1987 resulterede i to fortsættelser og diverse TV-serier, men ingen af efterfølgerne kom i nærheden af originalens skarpe satire samt vellykkede og brutale action-scener.

Nu forsøger man forfra med et plot, der umiddelbart er en moderne opdatering af den første film tilføjet et øget fokus på teknologiens muligheder og ikke mindst faldgruber.

Først og fremmest handler ’RoboCop’ dog om rendyrket action, og derfor har man hyret José Padilha som instruktør. Brasilianeren har tidligere stået bag de kritikerroste og stærkt eksplosive ’Tropa de Elite 1 & 2’. Svenske Joel Kinnaman spiller hovedrollen som RoboCop.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (256 votes)
3.8
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Handlingen drukner stedvist i lidt for langtrukne actionsekvenser, men historien behandles med den respekt, den fortjener, og klemmer spændingsmæssigt til som stålnæve." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Ligesom ’Batman’ får ’RoboCop’ nu en fornyende makeover, og det klæder cyborgen, som det gjorde manden i gummidragten." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "[...] effekterne er flotte, selvom sammenhængen de indgår i, er glemt hurtigere end man kan sige bang." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] der er slet ikke nok kød på historien til at gøre den til andet end en mindre bagatel. Den er simpelthen for overfladisk og fersk." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Man er heller ikke ved at dø af spænding undervejs, men den opdaterede aktualitet [...] er fascinerende nok til at begrunde et remake." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peter

Måske en smule langtrukken men ganske god.
Filmen bliver aldrig for fantasifuld hvilket er et plus.
Vil dog hellere se Joel Kinnaman som Frank Vagner i Johan Falk filmene.

Thomas

Jeg havde virkelig bange anelser for dette remake. Nettet og de anmeldere jeg følger på you-tube havde lige siden de første billeder, synopsis og PG-13 rating dødsdømt filmen.

De tidligere remakes af Paul Verhoeven har ikke været gode, flotte, men blottet for hans samfunds kritik. Denne film holder stadig nerven fra den oprindelige.

Havde vi brug for en ny Robocop? JA det er 27 år siden den oprindelige kom og de mange efterfølgere og TV-serier havde næsten ødelagt filmens rygte. Jeg tror denne vil få nye generation der ikke så den originale til faktisk at se den.

Fucking genialt Hollywood et remake for alle aldre der er tro mod originalen og lukker kæften på alle kritikere, Bravo!!

"ill buy that for a dollar"

5/6 stjerner

Mick

Jeg synes filmen mangler spænding og intensitet. Filmen har dog nogle fantastiske CGI scener. Jeg er fan af Robocop fra 1987, så jeg er nok til lidt mere blood and guts. Jeg kan rigtig godt lide Gary Oldman han gør det godt her, som altid.

dippegalantuser/922792

Jeg forstår ikke, hvordan man kan give en film tre stjerner (middelkarakter) og samtidigt skrive at man var ved at udvandre?

Anyways, remaket af den gamle RoboCop er faktisk slet ikke så slem igen. Men man skal ikke forvente at filmen er i samme stil som den oprindelige, hvilket vist heller ikke er blevet lovet af hverken trailere eller foromtale.

Remaket følger nogenlunde den samme handling som den oprindelige film og når folk påstår at den ikke har mediekritik eller er samfundssatirisk, så er det direkte forkert. Pat Novak er et klart spoof på Fox News og deres vanvittige nyheds-/debat-/aktualitetsprogrammer, Raymond Sellars har klare lighedspunkter med de smarte tech-guruer i vores tid (især Steve Jobs og Mark Zuckerberg, men naturligvis perverteret) og hele fortællingen om at vi bare skal overlade vores sikkerhed til maskinerne/systemet er netop samfundssatirisk, idet vores politikere af i dag jo netop søger at bilde os ind at den konstante erodering af vores frihedsrettigheder ikke er noget problem, i hvert fald ikke hvis vi gerne vil have sikkerhed.

Husk nu Benjamin Franklins ord om sikkerhed og frihed og at man ikke har fortjent nogen af delene, såfremt man er villig til at opgive sin frihed. Den morale er meget klar i denne film, både samfundsmæssigt set, forskningsmæssigt set (i forhold til Oldmans Dr. Norton) og ligeledes i forhold til RoboCop himself.

Nej, filmen er ikke baseret på den samme ultravold som den oprindelige film, men man skal også passe på med at idealisere den oprindelige film. Jeg har set den oprindelige mange gange og kan rigtigt godt lide dem. Men den er ikke et mesterværk og den er ikke på niveau med andre scifi-klassikere som Terminator, Alien, Blade Runner og så videre. Hverken teknisk, indholdsmæssigt eller fortællemæssigt. Det er remaket såmænd heller ikke.

Joel Kinnaman gør det faktisk rigtig godt som RoboCop, mindre godt som Alex Murphy, men hans fortolkning af RoboCop kunne jeg og min biomakker rigtigt godt lide. Ligesom vi fandt stort set alle de andre skuespilleres præstationer ganske udmærkede, uden dog at være i topklasse. Fin præstation.

Der er noget ganske fremragende action undervejs, historien i filmen er ikke uden evner, mens de mindre skurke desværre lader noget tilbage at ønske. Her ligger filmens svaghed. Sellars/Keaton er en god skurk, mens resten desværre er lidt blodfattige.

Den oprindelige RoboCop ville jeg have givet 4 stjerner. Det samme vil jeg give remaket, selvom remaket er lidt svagere. Det er dog ikke nok til at trække en hel karakter ned og det audio/visuelle udtryk i filmen er faktisk rigtig fedt. Og selvom remaket ikke er lige så gritty som forgængeren, er det stadig en sej film. Man skal bare huske at den er blevet opdateret til hvordan vores samfund designmæssigt ser ud i 2014 - ført videre til 2028 (rene linier, store flader, fokus på æstetik), i stedet for det noget mere beskidte, støvede, ramponerede fremtidssamfund vi så i RoboCop anno 1987.

Holder man sig disse ting for øje, så er filmen faktisk helt udmærket og ganske seværdig. Men som sin forgænger skal den ikke idealiseres og gøres til mere end den er: En habil actionfilm, der har konkurrenter der er klart bedre. Det havde RoboCop også i 1987 og det har RoboCop også i 2014!

P.s. For dem der elsker The Wire, skal I naturligvis se den pga. Michael K. Williams aka. Omar Little!

Jacob

Remaket af RoboCop er en hæderlig film, og jeg følte mig godt underholdt. Alex Murphy's tilstand efter angrebet er uhyggelig, og den mistende kontakt til familien og makkeren på jobbet er gribende. Samuel L. Jackson har ladet den grå manke vokse ud, og giver igen fuld gas som patriotisk amerikaner - omend i en mere usympatisk udgave end Nick Fury.

Historien holder sig fint på sporet, og Gary Oldman styrer de tekniske sider af sagen, som Dr. Norton der presses udover sine grænser. Til sidst skal nævnes Raymond "Batman" Sellars der leder det onde, onde firma OmniCorp og som lader grådigheden overtage.

Desværre vil den nye RoboCop nok drukne i kritiske røster, og kampen mod en kultklassiker er på forhånd næsten tabt. Forhåbentlig vil den oplagte 2'er gøre dem til skamme.

Morten

Den levede fuldstændig op til mine forventninger - Det er ikke en "Avengers" film, men det gør den bestemt ikke ringere af den grund.

Den bygger på mere eller mindre den samme historie, som forgængerne gjorde, men utrolig flot produceret. Jeg blev ført direkte tilbage til min barndom.

Er glad for jeg så den i biografen - Også selvom det var i den "lille" sal.

Forstår ikke alt den kritik omkring filmen - De anmeldere har tydeligvis ikke set den samme film, som jeg har.

Hønsemandenuser/179710

Skuffet. Den har en meget dårlig handling

Begitte

Det er lang tid siden jeg har set så dårlig en film... Wow.. Min søster og jeg tænkte under filmen om vi skulle gå, men vi håbede på at der var noget der kunne give spænding til sidst, men ak...
Personligt ment kunne Samuel L. Jackson ikke engang løfte den op, okay det er altid fedt at høre ham skælde nationen ud med motherfucker og horseshit!
Men ej hvor var filmen dårligt! - Intet spænding, ingen decideret action eller handling for den sags skyld.. Man troede han skulle finde sin morder, men det var færdigt før filmen var halvvejs igennem.. whaat...
Men hva fan... Så har man også set den..

Bjerg

Det er lang tid siden at du har set så dårlig en film, siger du.

Du var "ved at gå under filmen" også, og sidst men ikke mindst var der "intet spænding, ingen decideret action eller handling for den sags skyld".

- Så hvordan i al verden ender din karakter på 3 stjerner som gerne skulle indikere en nogenlunde middelmådig film, når det mindst af alt lyder som en glødende 1-stjernes anmeldelse?

petergabriel.dkuser/544015

José Padilhas “Robobcop” har ingen af de kvaliteter, som gjorde Paul Verhoevens original fra 1987 til en klassiker. Den skarpe satire er afløst af klodsede allegorier, historien er gjort unødigt kompliceret og actionscenerne er intetsigende omend fermt skruet sammen.

Jeg er stor fan af Verhoevens “Robocop”, der gjorde et usletteligt indtryk på mig den gang i slutningen af 1980'erne. Hverken før eller siden har en Hollywood-film efterladt mig i et lignende stadie af chok og ærefrygt. Med sin blanding af subtil og direkte satire over datidens mediebillede, og en skræmmende præcis vision af fremtidens privatisering og nyliberalisme, kunne “Robocop” ikke bare fejes af vejen som endnu en (ultra) voldelig actionfilm.

Læs evt. flere anmeldelser på filmkorn.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.