Cookie- og Privatlivspolitik
BLOG: LEGO ikke de eneste der laver klodsede film

BLOG: LEGO ikke de eneste der laver klodsede film

Fem af de bedste LEGO-ficerede filmscener og trailers

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Der har de sidste mange år været en trend på internettet for at genskabe kendte filmscener og -trailers med LEGO-klodser og -figurer. Senest er den nye trailer til Abernes Planet: Revolutionen blevet LEGO-ficeret.

Det er oftest almindelige mennesker, som har lavet LEGO videoerne eller brick films, som de også kaldes. De bliver enten lavet vha. computeranimation eller den møjsommelige filmteknik stop-motion, hvor man tager et billede af figurerne, rykker dem lidt, tager et nyt billede, rykker dem lidt mere, osv. Der findes sågar en Brickfilm Festival i Sverige.

LEGO har selv været meget fokuserede på at samarbejde med store Hollywood-film ved at fremstille figurer fra filmene i LEGO-udgave samt lave computer- og konsol-spil baseret på filmene, f.eks. Star Wars og Harry Potter.

Selvom den nye biograffilm LEGO Filmen - Et klodset eventyr er af en større og mere professionel skala, kan det måske tænkes, at inspirationen til overhovedet at lave en officiel LEGO-film kom fra de tusindvis af fanskabte brick films? Jeg kan ikke lade være med at bemærke, at figurerne i filmen bevæger sig som om de var lavet i stop-motion. Er det mon for at give filmen et mere autentisk look, så det ligner at der faktisk er nogen der har siddet og leget med plastikklodserne?

Her er 5 gode LEGO-film, samt de videoer de genskaber:

Traileren til 'Abernes Planet: Revolutionen':

Se originalen her:

Traileren til 'Harry Potter og Fønixordenen':

Se originalen her:

Åbningsscenen fra ’Casino Royale’, hvor LEGO- og original-udgaven vises side om side:

Camelot sangen fra ’Monty Python and The Holy Grail’. Denne LEGO-video er med på filmens DVD:

Se originalen her:

Stand-up komikeren Eddie Izzard har lavet en længere joke om Darth Vader, som besøger Dødsstjernens kantine. Den joke er blevet filmatiseret gennem LEGO stop-motion og har intet mindre end 21 mio. visninger:Hvis du selv har fået lyst til at lave en brickfilm, så er der en god vejledningsvideo her:
Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Og meget kreativt. Men hvem hulen gider at gå ind og se en hel spillefilm med legoklodser? Det fatter jeg ikke.

mikkel knudsen

de er alle samme rigtig gode, det ta lang tid at lave sådan en film også med alle de billeder man skal ta tage.

Ania

Hvis man elsker LEGO, kan denne kortfilm anbefales:

http://www.youtube.com/watch?v=NdDU_BBJW9Y

Den fortæller kort og godt om LEGOs historie fra firmaet begyndte i 30'erne til Legolands åbning i slutningen af 60'erne.

Rasmus/Musen

Det er da helt fantastisk hvor meget man har gjort med Lego. Der er både lavet lego produkter, lego computer spil, lego videospil, og endda et helt lego land, og nu bliver lego også lavet om til en film. Det er næsten ikke til at tro hvor meget vi rent faktisk bruger lego til. Man kan gøre alt med lego!

super dumle

BrotherhoodWorkshop har lavet flere af disse brickfilms. Min personlige favorit er deres version af The Hobbit: Desolation of smaug traileren.
http://www.youtube.com/watch?v=4VQ6wkvDdyY

Signe Lausen

Den er helt vildt flot! Virkelig imponerende! Tak for linket :)

Jacob

Et hvilket som helst univers kan omdannes til LEGO, og på den front er det danske legetøj oplagt som film. Men stop-motion teknikken er tidskrævende, og hvis det er sjusket gjort udebliver den fulde effekt. CGI er nemmere, men det fanger sjældent den rigtige ånd. LEGO: The Movie rammer forhåbentlig den rette balance mellem de to.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter