Cookie- og Privatlivspolitik

RoboCop

Tilladt for børn over 15 år
Filmens har en actionpræget og konfliktfyldt stemning. Den indeholder en lang række scener med voldsomme skyderier, forfølgelser og eksplosioner. Under vejs møder vi en del af de sørgende og bange mennesker, som konflikterne rammer - bl.a. hovedpersonen og hans kone og søn. Ud af de mange voldsomme scener står et mindre antal frem som udpenslede: En mand med blottede lunger få panikangst, da han opdager, at det meste af hans krop er amputeret. En mand tortureres over et tidsrum ved at en støvle træder på hans hånd. En mand ligger meget forbrændt og mangler lemmer. Vi ser i detaljer en operation på en hjerne, hvor hjerneskallen er fjernet. Selv om de dramatiske scener er indlagt i et science fiction-univers fjernt fra hverdagen, beskrives dramaets psykologiske aspekter med stor realisme og indlevelse. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
06.02.2014
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
RoboCop
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'RoboCop' foregår i året 2028, hvor OmniCorp er verdens absolutte magtfaktor, når det handler om avanceret robot-teknologi. Selskabet har stor succes med at levere effektive droner til alverdens krige, men man ønsker alligevel at gå skridtet videre for at tilfredsstille de mange aktionærer.

Da betjenten Alex Murphy bliver hårdt kvæstet i en eksplosion, opstår en gylden mulighed for at fusionere OmniCorps kontroversielle teknologi med menneskelige egenskaber, og da politimanden, imod alle odds, genvinder bevidstheden, er det som halvt menneske og halvt maskine.

Paul Verhoevens kultdyrkede ‘RoboCop’ fra 1987 resulterede i to fortsættelser og diverse TV-serier, men ingen af efterfølgerne kom i nærheden af originalens skarpe satire samt vellykkede og brutale action-scener.

Nu forsøger man forfra med et plot, der umiddelbart er en moderne opdatering af den første film tilføjet et øget fokus på teknologiens muligheder og ikke mindst faldgruber.

Først og fremmest handler ’RoboCop’ dog om rendyrket action, og derfor har man hyret José Padilha som instruktør. Brasilianeren har tidligere stået bag de kritikerroste og stærkt eksplosive ’Tropa de Elite 1 & 2’. Svenske Joel Kinnaman spiller hovedrollen som RoboCop.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (256 votes)
3.8
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Handlingen drukner stedvist i lidt for langtrukne actionsekvenser, men historien behandles med den respekt, den fortjener, og klemmer spændingsmæssigt til som stålnæve." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Ligesom ’Batman’ får ’RoboCop’ nu en fornyende makeover, og det klæder cyborgen, som det gjorde manden i gummidragten." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "[...] effekterne er flotte, selvom sammenhængen de indgår i, er glemt hurtigere end man kan sige bang." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] der er slet ikke nok kød på historien til at gøre den til andet end en mindre bagatel. Den er simpelthen for overfladisk og fersk." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Man er heller ikke ved at dø af spænding undervejs, men den opdaterede aktualitet [...] er fascinerende nok til at begrunde et remake." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
tim

hvornår kommer Rambo så ????

Klavs

Den var helt så ringe som forventet. Den er faktisk lige så ringe som "Robocop 3" [1993]. Robocop ligner en Iron Man look-a-like, og han opfører sig det meste af tiden som en røvsyg robot.

Samuel L. Jackson er pinligt ringe som nyhedsoplæser, og snart sagt alle medvirkende er ligegyldige. De fleste action-scener er med/mod CGI robotter, så selv lille-Peter kan komme med i biografen.

Ultra vold, bidende sarkasme, fantastiske one-liners og sublime skuespillere som good og bad guys. Glem det! Alt det er skyllet ud med badevandet.

Jeg må hellere gense Verhoevens mesterværk igen i aften for 2014. gang.

Jeppe

RoboCop starter fint ud, men taber desværre pusten på vejen. Inden for sci-fi genren skuffer RoboCop desværre lidt. Du skal heller ikke sammenligne den med tidligere RoboCop film, men vær åben for en RoboCop 2.0 version. Det er ikke en film, der vil blive husket som de første RoboCop film med Peter Weller i hovedrollen som Alex Murphy/RoboCop.

Læs flere anmeldelser på filmpuls.dk: http://filmpuls.dk/category/filmanmeldelser/

Vickiuser/898311

Jeg må bare istemme koret af ryster der sørger over at filmen kun vises i små ligegyldige biografsale, hvad sker der lige for det .......... ej hvor er det bare skuffende, havde glædet mig til at se den, nu bliver det vist valgt fra desværre.

KK

hvordan kan man vise robocop i små sale over hele landet, og så vise en så ligegyldig dansk film der prøver at efterligne tømmermænd i vegas i alle de store!?

er det virkelig det danskerne vil se!?
det samme med lille per!
hold nu op!
så tusind gange hellere LEGO!!

Christian

... I stedet bliver det den danske film "KlasseFesten 2" som får lov at blænde op i Kinos Sal-1!? Det samme gælder fanme for Imperial biograf! WHY, why, why???

Det giver nadda mening at "RoboCop" ikke får lov at spille på det største lærred. Der er ingen anden mere værdig film i denne periode! Hvem hulen har brug for at se en så lille dansk film på så stort et lærred, som i forvejen er efterfølgeren til en hamrende fesen forgænger? Don't get it...

Ja, jeg er skuffet, det er det jeg prøver at sige.

peter

Kan ikke være mere enig, går i sal 8 både i cinemaxx og nordisk biograf her i Århus, have glædet mig helt vild til at skulle have set den siddende i en thunderbolt stol med fuld drøn på lyden, men næ nej må nøjes med en lille sal istedet, hvorfor smide en efterfølger der allerede var skuffet over den første der var mega ringe :( og istedet have smidt en film i sal 1 der udnytter thunderbolt stolene og den gode lyd og kæmpe lærred, tvivler på at klassefesten udnytter thunderbolt stolene... Jeg er ikke blot skuffet, jeg er MEGET skuffet!!!!

jonasuser/941165

Hvem i alverden tager overhovedet ind og ser en dansk film af så ringe kvalitet?

Hvem i alverden gider at se en dansk film Med Dolby Atmos lydsystem?

Hvorfor vælger man at vise så ringe film i en biograf af så høj klasse?

mads

Ej helt ærlig nu må du lige tage det sammen og komme ind i den virkelig verden der er rigtig mange der har ventede på den ny Robocop lide siden man fik det af vide at der ville blive lavet en ny Robocop film jeg tag ind og ser den nye Robocop fordi jeg har ventede rigtig lang tid på den og der er rigtig mange der har brugt tid på at lave den Robocop film

Christian

:-(

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.