Cookie- og Privatlivspolitik

The Elephant Man (1980)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Elephant Man
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'The Elephant Man' (på dansk 'Elefantmanden') bygger på den sande historie om Joseph Merrick (1862-90), der blev født med en krops anormalitet, der gav ham øgenavnet 'Elefantmanden'.

I filmen hedder han John Merrick (John Hurt) og vokser op i et omrejsende cirkus, hvor han prygles, terrortiseres og dagligt ydmyges til skue for et skrækslagent publikum. Da John stikker af, kommer han under beskyttelse hos Doktor Frederik Treves (Anthony Hopkins), der som den første nogensinde behandler ham som et menneske.
Voyeurisme og grusomhed bliver sat på spidsen i David Lynchs film 'Elefantmanden' om den vanskabte Joseph Merrick. Baseret på en virkelig skæbne foregår filmen i 1800-tallets England. Merrick (en uigenkendelig John Hurt) lader sig udstille i skumle freak-shows – ydmyget, udnyttet og behandlet som et dyr – indtil han møder Dr. Frederick Treves (Anthony Hopkins). En rørende og barsk film om en mands svære kamp for at leve sit liv i værdighed mod alle odds.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
5.2
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

The Elephant Man gjorde et uudsletteligt indtryk på mig, da jeg så den første gang som dreng i starten af 80'erne. Jeg har dog aldrig haft den store lyst til at gense den, da historien om John Merrick og hans triste skæbne ikke ligefrem er opløftende. Men nu så jeg den så endelig igen, og selv her 35 år senere holder filmen 100%. Skuespillet er helt eminent, og man skal være lavet af sten for ikke at knibe en tåre undervejs i denne velfortalte skæbnehistorie om menneskets nysgerrighed efter det abnorme og trangen til at udstille andre.

Frank

Fremragende Film

Wayne

Det der er anderledes har altid været genstand for isolation eller fremhævelse. Her er det ultimative mobbeoffer grusomt og fantastisk fremstillet af Lynch.

Filmen burde bruges i undervisning netop som debatoplæg i forbindelse med mobning.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.