Cookie- og Privatlivspolitik

Red 2

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
08.08.2013
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Red 2
|

'Red 2' er efterfølgeren til Red fra 2010.

Den pensionerede CIA-agent Frank Moses genforener sit hold af umage, ældre eliteagenter for at finde et dødbringende våben, som kan ændre magtbalancen i verden. For at missionen kan lykkes, skal de overleve en hær af skruppelløse lejemordere, hensynsløse terrorister og magtbegærlige regeringsfolk, som alle er ude på at få fingre i det højteknologiske supervåben. Missionen bringer Frank og de andre til Paris, London og Moskva, mens de må stole på deres egen snuhed, gammeldags metoder og ikke mindst hinanden for at redde verden.

Hvis The Expendables-filmene er kendt for at hive mere eller mindre afdankede actionstjerner ned fra hylden, er 'Red' og nu 'Red 2' deres skæve, uforudseelige fætter, som placerer karakterskuespillere i mere eller mindre uvante action-roller. Overlappet er Bruce Willis, som også medvirker i Expendables-filmene, og som har stor erfaring indenfor actiongenren med bl.a. de fem Die Hard-film.

En smule mere overraskende er det, at karakterskuespillere som Helen Mirren (The Queen) og John Malkovich (Burn After Reading) får lov til at dele øretæver ud, mens rollelisten suppleres af Catherine Zeta-Jones (Chicago) og Anthony Hopkins (Silence of the Lambs).

'Red 2' er instrueret af Dean Parisot, der overtager instruktørembedet efter Robert Schwentke, og han har komisk erfaring fra film som 'Galaxy Quest' (1999) og 'Fun with Dick and Jane' (2005). Parisot har tilmed vundet en Oscar for kortfilmen 'The Appointments of Dennis Jennings'.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (293 votes)
4.5
3.4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  Mange vil nok more sig i biografen, men 'Red 2' vil heller ikke mere end lige netop dét. (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  Der er et overskud i filmen, som ubesværet formår at være særdeles hårdkogt og charmerende vittig på samme tid. (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  Den grundlæggende krimiintrige er absurd kluntet og kulminerer ofte i mekanisk pensionistaction. (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  Dette er - også kvalitetsmæssigt - en toer, der ikke kan hamle op med etteren. (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Grinene er mange og gode omend noget kortvarige i denne uhøjtidelige men helt igennem veloplagte og velspillede actionkomedie [...] Det er en film, der er hurtigt glemt, men sætter sig i kroppen som et skævt smil." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  Fortsættelsen er sjovere og mere sikker på sin charme. (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Og nummer 1, men havde aldrig fået mig selv til at se dem. Startede så med at se toeren i går, og må indrømme, at den er underholdende. Men så hellere ikke mere end det, det er klart, at man skal se den som en slags tegnefilm, og lade sig underholde. Hvilket jeg gør, men desværre er der mere unødvendig action end en god handling, som gør at jeg kun giver den 3 stjerner.

Frank

Okay

Wayne

som den første - men det er tæt på.

Kuglerne sprøjter om ørerne, og ligene hober sig op - masser af internationale destinationer. Fin underholdning.

S. Rico

Red 2 er meget overraskende endnu bedre end den ellers også ganske glimrende første film om de pensionerede eliteagenter fra CIA og MI6. Man er simpelt hen bare i super godt selskab med især John Malkovich tørre, vittige og livskloge kommentarer til Bruce Willis karakter. Jeg morede mig kosteligt.

Og hæsblæsende actionscener mangler der bestemt heller ikke. Det er vanvittig underholdende at se, hvordan de redder sig ud af den ene mere umulige situation efter den anden.

Også genialt at hive Neal McDonough (psykopaten Dave fra Desperate Housewives) ind som skurk. Han er bare fantastisk med hans kolde blå øjne. Anthony Hopkins er også overraskende god som eksentrisk skurk. 4 store stjerner. Jolly good!

Anne Kathrine

Underholdningsfaktoren var meget høj, men handlingen var knap så god, så vi lander denne gang på tre stjerner. John Malkovich var helt klart den fedeste karakter og så er Bruce Willis med - og i modsætning til den seneste Die Hard, gør han det ret godt denne gang.
Så helt sikkert anbefalingsværdig til en aften, hvor det ikke er det intellektuelle, der er i højsæde, men hvor man bare vil underholdes.

Senitta

Når Lee Byung-hun er med, kan en film ikke blive bedre!:DD

Maria

Det er lang tid siden jeg så den første RED. Så lang tid siden at jeg kun husker Hellen Mirren i vintertøj som snigskytte. ;)

Men nu fik jeg fribilletter til filmen, så jeg tænkte "why not?".

RED 2 er en til tider sjov men også til tider kedelig film. Så den kan kun modtage en jævn bedømmelse fra mit vedkommende, så 3 ud af 6 stjerner herfra.

Det fedeste var da Linkin Parks "Given Up" blev spillet hele to gange i filmen under en af actionscenerne. Det var nice, da jeg er stor fan af bandet. ;)

Petrescu

En ujævn og nogenlunde underholdende filmoplevelse.

Der er for mange delelementer som ikke går op i en højere enhed og Bruce Willis er naturligvis hovedpersonen, men er simpelthen for kedelig at heppe på.

Hanne

God humor hele vejen igennem. Ikke for meget kærligheds snask - skønt.

Zeta Jones - hmmm....ikke særlige imponerende.

Malkovich - fremragende som altid.

ChazzleBedazzle

Og hvad det er, er god underholdning!

Tag overdrevet action, overdimensionerede skyderier og lidt plat men til tider meget velplaceret humor og tilsæt en ret sprød lydside. Så har du Red 2.

Nej, det er ikke nyskabende, nej, det er ikke kunst, men det er solid action, der får dig til at glemme hverdagen i små to timer.

Kan man lide etteren, kan man også lide toeren. God fornøjelse med at blive blæst væk.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.