Cookie- og Privatlivspolitik

Nymphomaniac

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2013
| |
4 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nymphomaniac
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I filmen 'Nymphomaniac' finder den ældre, charmerende ungkarl, Seligman, en 50-årig kvinde ved navn Joe tævet til ukendelighed i en gyde, en kold vinteraften. Han tager Joe med hjem for at pleje hende, mens han spørger ind til hendes liv.

Han lytter intenst, imens hun fortæller sin overdådige og saftige livshistorie med mange facetter, rige på associationer og pludselige indskydelser. Hun er nemlig selvdiagnosticeret nymfoman med alt, hvad det indebærer af seksuelle eskapader og erotiske oplevelser.

Lars von Triers film deler ofte vandene. Hans provokerende tilgang til mediet har vundet adskillige priser med Guldpalmen til ’Dancer in the Dark’ (2000) som højdepunkt. Senest blev hans film ’Melancholia’ (2011) hædret med prisen for Bedste skuespillerinde (Kirsten Dunst), men samtidig fik instruktøren gjort sig uheldigt bemærket med nogle udtalelser om Hitler, der betød bortvisning fra festivalen. Derfor har Trier valgt at give sig selv mundkurv på og udtaler sig ikke om ’Nymphomaniac’.

Filmen taler dog for sig selv med utilsløret sex og en imponerende række af skuespillere med både internationale stjerner og danske topnavne på rollelisten.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (260 votes)
4.5
5.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] en dybt tænkende, subtilt følende, flammende sarkastisk og sjæleskærende tragisk erotisk odyssé." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "[...] en fræk og fuldkommen afslutning på [den] såkaldte 'depressionstrilogi'." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[Lars Von Trier] formår [...] som få andre, at skabe filmkunst med lige dele tryk på film og kunst. Ikke altid lige til at blive klog på. Men altid til at blive lidt klogere af. Og jeg glæder mig allerede til at se den lange version." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] det er ingen skam at indrømme, at Trier som filminstruktør er ualmindelig god til at liste hånden ned i trussen og op i kraniet på sin tilskuer. Kan man holde til det, får man en sex-stjernet oplevelse." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Når ’Nymphomaniac’ slutter efter 240 minutter som en ret pragtfuld film, føler man alligevel kun på en måde, at hver sten er vendt." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Nymphomaniac' er en berusende filmoplevelse, rig på konkret og sanselig sex, men med fornemmelsen af et fuldt levet liv, som orienterer sig mod en mening." (Bo Green Jensen)

 • Radio24syv

  "Filmen svarer til at gå rundt på et museum for moderne kunst, hvor man går ind i et rum, hvor noget er rigtig spændende, noget fatter man ikke, og noget er en smule provokerende." (Søren Søndergaard - kino.dk)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Philip

Efter at have set denne film, har Lars Von Trier nu gjort mig hærdet til at se hvilken som helst film det skulle være filmen.
Jeg er nu hærdet som stål.
Det er desuden første gang at jeg har set en film med så mange sexscener, men historien var dog alligevel med god.
Jeg kedede mig ihvertfald ikke, men var dog glad for at der var en pause i filmen.

Socrates

Trier formår endnu engang at male et flerlaget psykologisk maleri af en psykisk lidelse - denne gang "afhængighed". Skuespillerne bliver farverne/malingen på det store lærred, under Triers symbolske pensel. Følelser som smerte, længsel, skam og skævhed skriger fra lærredet.
Endnu engang forlader jeg biografsalen i tavshed, analytisk oprør og refleksion - der kommer til at stække sig over uger. Godt Trier!

veronica

Super fed film! Sætter virkelig tankerne igang! Helt klart værd at se:)

sammy

Filmen udforsker det, at være et menneske. Who are we? Desuden opfordrer Trier filmgenren ved at arbejde med "anderledeshed"; for alvor...

lisauser/501284

Nogen der ved hvor man kan se anden del?

Bjerg

Filmen udkom her hjemme i sin "fulde" version, altså den 4 timer lange udgave, modsat i USA eksempelvis, hvor filmen blev splittet op i to film á 2 timer. :)

Filmen skulle dog oprindeligt have været omkring 5 1/2 time lang, så et eller andet sted ligger der en 1,5 times ekstra, som vi formentlig aldrig får set. Ved mindre dette link er sandt:
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/lars-von-triers-longer-more-sexua...

Annikauser/63113

En rigtig GOD film om at være afhængrig. Jeg gik ind i biografen og troede at jeg ville blive meget provokeret. Jeg gik istedet ud med en rigtig god oplevelse af en fortælling om hvilken problemer det kan give at være nymfoman. Men også en indsigt i en ulykkelig kvindes liv. Jeg følte mig virkelig underholdt og de 4 timer som filmen varer i er bestemt ikke lang trukket. En god film oplevelse :-)

anneuser/57539

den var ikke et øjeblik for lang

nadia

Lars Von Trier er en gal original med et fantastisk forskruet sind, han formår at fremstille på en smuk og nærmest trist fortælling om kvinden der lider og søger at finde ind til accepten og erkendelsen af hendes sande selv.

En fremragende film med store nationale som internationale navne der spiller "røven ud af bukserne."

Endnu en must-see movie af Lars Von Trier.

Stineuser/822780

Der er så meget at sige om denne film at en gennemarbejdet anmeldelse ville være for lang til at nogen ville læse den. Men der er ingen tvivl om, du skal se filmen, og der er ingen tvivl om, at du får endnu mere ud af den, hvis du går set de to forgængere og kender lidt til Lars Von Trier. Men nok om det.

Samspillet mellem de to poler i form af nymfomanen og den aseksuelle er det, der for alvor giver filmen nuancer. Det er her igennem, vi stiller spørgsmålstegn til verden og vores egen eksistens. Trier kan formidle den totale forvirring, frygt, skam, glæde og alle de andre store følelser, der gør os til mennesker. Har du lyst til at blive udfordret, brugt, smidt op og ned ad følelsesskalaen for efter at blive stoppet i en tilstand af chok, hvorefter du er efterladt til kun dine egne tanker, så er der ingen tvivl om, det er denne film, du skal se.

I andet akt er det dog som om, seeren ikke bliver "holdt lige så meget i hånden" - fortællingen tager mere fart, hvilket er en skam, fordi man er efterladt med følelsen af, at det er her, de har skåret 1,5 time ud. Jeg venter derfor i spænding på den fulde udgave.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.