Cookie- og Privatlivspolitik

kino TV - Idris Elba beder kino.dk holde kæft

Idris Elba om Mandela, Sydafrika og en mulig fremtid som James Bond

Stem op!
5
Stem ned!
-1
(reset)

Idris Elba var i godt humør, da vi mødte ham i London i forbindelse med premieren på hans film 'Mandela - Vejen til frihed'. Men selvom han lagde ud med lidt danske gloser, gled snakken hurtigt over på mere alvorlige emner. 

Selvsamme dag kino.dk besøgte Idris i London, døde den sydafrikanske frihedskæmper Nelson Mandela i en alder af 95. Interviewet fandt sted, før det blev officielt, at Mandela var gået bort.

Filmen 'Mandela - Vejen til frihed' bygger på Mandelas egen biografi, og er blevet til i dialog med manden selv. Et faktum der tydeligvis gjorde filmens charmerende hovedrolleindehaver stolt.

Elba fortalte samtidig, at selvom han ikke selv mener, at han ligner Sydafrikas eks-præsident, var rollen tilgængelig, da han nemt kunne relatere til mennesket bag ikonet. Og fordi han er modig nok til at gøre et forsøg.

Sidst fik vi også udfrittet Pacific Rim-skuespilleren om de mange rygter om, at han skal være den første sorte James Bond.

Mandela - Vejen til frihed har premiere i dag.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Vi har set en del Bond skuespillere med tiden, som har afviget noget i karakterer, men at han pludselig skulle blive sort er at se stort på karakteren, som er bygget op over så mange år.

Den går altså ikke og så er det fuldstændig ligegyldig hvor god skuespilleren er.

Det går jo heller ikke at lave Shaft hvid og han er endda ikke nær så etableret som Bond.

Wayne

Det vil næppe ske i mange år fremover, hvis nogensinde. Men vi har jo masser af eksempler på, at der er skubbet til grænserne, indenfor film.

Nick Fury, chef for S.H.I.E.L.D, fra Avengers, var oprindeligt en hvid mand med kraftigt hår med grå tindinger - nu er han sort og skaldet, spillet af Samuel L. Jackson, og det fungerer.

Bond er gennemført britisk - af samme årsag er han aldrig blevet spillet af andre end skuespillere fra Storbritannien. Den dag de ændrer på det så er han ikke Bond længere.

Af samme årsag så er det ikke umuligt at Idris Elba kunne spille rollen - han er jo engelsk. Men det afgørende er om publikum vil acceptere det.

Christian

Folk havde utrolig meget at sige om Daniel Craig før de rent faktisk så ham i rollen. Sindsygt mange synes han virkede helt forkert som karakteren. Alligevel endte han med at blive en af de mest respekterede Bonds, nogensinde... Det er bare lidt som om at når man pludselig giver karakteren en helt anden hudfarve, så tager de den et drastisk nyk længere end nogesinde før. Og som sagt, for en så etableret karakter, der virker det forkert, synes jeg.

Wayne

Men få havde nok regnet med at England skulle få en kvindelig premierminister - alligevel fik de det tæt på 30 år tidligere end Danmark.

Lige så få havde ventet at USA ville få en sort præsident - nu er han godt i gang med sin anden valgperiode.

Men jeg var heller ikke vild med Daniel Craig, før jeg havde set den første film og kunne se at det fungerede.

Antaeus

Jeg er hverken vild med Daniel Craig eller de nye Bond film, de er ikke rigtige Bond film mere, men kun semi-Bond. Og Bond i form af Craig er en helt anden type end de vi har haft i 40 år.

Det er ikke dårlige film, jeg ville bare ønske at de ville lave Bond film og ikke udvikle SÅ meget på konceptet og hovedkarakteren.

Hvis de bliver ved så ender Bond serien ud i bare at være en action film serie, som ikke adskiller sig ret meget fra alle de andre.

Wayne

så ender han med at være en komisk udgave af sig selv. Han er selvfølgelig nødt til at følge med tiden.

Det er en svær balancegang, men jeg synes at Sam Mendes er på vej i den rigtige retning.

Daniel Craig er ikke mr. Universe, som Sean Connery var, han har heller ikke den distingverede charme og humor som Roger Moore havde - og jeg ville godt have haft Pierce Brosnan i et par film mere, da han stoppede. Men i virkeligheden er Craig nok det tætteste vi er kommet på den figur Ian Flemming opfandt, nemlig en mand som lignede ham selv.

Indtil de finder den helt rigtige efterfølger, så kan jeg sagtens leve med Craig - og så glæder jeg mig over at vi har fået en ny Q og en ny Moneypenny - og ikke mindst at vi får en distingvereret herre som M, i skikkelse af Ralph Fiennes.

S. Rico

Daniel Craig har kun lavet 3 JB film. I de gode gamle dage var det ingenting. Lad nu blot Daniel Craig fortsætte med 3-4 film mere. Han gør det godt.

Christian

Jeg synes Idris Elba er en super cool skuespiller. Men det virker alligevel malplaceret at gøre James Bond sort. Eń ting er en anden hårfarve og sådan. Men en helt anden hudfarve for en så etableret karakter? Ej, helt ærlig. Det synes jeg er weird efter næsten 52 år. Superman har for nylig haft 75 års fødselsdag. En ligeså etableret karakter som Bond - og superman ville jeg heller aldrig gøre sort.

Philip

Han virker meget afslappet og en frisk fyr.
Det er et anderledes og mere sjovt interview end jeg ellers har set.
"Hold din kæft" - Hvor sjovt :)

satisfythecrave

Idris er så sød. I'm there for the Fassbender, men Idris vil helt klart være den bedste Bond efter Daniel Craig.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter