Cookie- og Privatlivspolitik
Skuespillere klar til 'Skammerens datter'

Skuespillere klar til 'Skammerens datter'

Budget, locations og skuespillerne er på plads

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

Der er lagt i kakkelovnen til et brag af et eventyr, når Skammerens datter skal filmatiseres i løbet af 2014, med premiere i 2015. 

Lene Kaaberbøl har skrevet fire bøger om pigen Dina, der foregår i en verden fyldt med magi, riddere og drager. Dina har arvet sin mors evne til at kunne se, når folk lyver, når de har dårlig samvittighed eller er skyld i noget.

Det er ikke en evne hun bliver populær på, men da hun involveres i kampen mellem to fyrstesønner, viser det sig pludselig at være med til at redde både hendes eget og andres liv.

Nu har vi danskere aldrig været kendte for vores eventyrfilm, selvom vi da har produceret et par gode af slagsen her og der.

Det kan meget vel ændre sig med filmatiseringen af 'Skammerens datter'. Med et budget på ca. 50 millioner kroner og filmoptagelser planlagt i henholdsvis Tjekkiet og Island, ligger den i hvert fald i den dyre og ambitiøse ende af skalaen.

Men hvis filmen skal kunne måle sig med bøgernes succes, har den også en stor opgave foran sig. De er nemlig nogle af de mest populære af sin slags, og med udgivelser i over 25 lande er Lene Kaaberbøl blevet en af de mest oversatte danske børne- og ungdomsforfattere nogensinde.

Rollelisten er allerede godt besat, med Jakob Oftebro som Nico, Søren Malling som Våbenmesteren, Maria Bonnevie som Melussina, Stina Ekblad som Dama Lizea, Peter Plaugborg som Drakan og Allan Hyde spiller Davin.

Hovedrollerne som Dina og Rosa er fundet men endnu ikke offentliggjorte.

Filmen instrueres af Kenneth Kainz ('Parterapi', 'Otto er et næsehorn') og manus skrives af Oscarvinderen Anders Thomas Jensen ('Hævnen', 'Mifunes sidste sang').

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maria

Fejl?... Alle personerne til rollerne er da fundet nu?

Casper Christensen

Det er nemlig rigtigt. Det er os der ikke har været klare nok i spyttet, for hovedrollen ér fundet. De er bare ikke offentliggjorte :-)

Tak for at holde vågent øje!

Maria

Fik læst dem højt da jeg var mindre og senere hen læst 1'eren selv. Med hensyn til skuespillerne, så er jeg en smugle ligeglad med hvem der spiller hvem...
Bortset fra Allan Hyde, som jeg først så i True Blood!

JB007

Kan da kun blive godt med "Carsten kørelærer" haha

Esbenuser/222572

Fik for mange år siden læst bøgerne op i folkeskolen, og husker desværre ikke rigtig historien og dens forløb, men husker hele klassen var rigtig godt underholdt af historien.
Er der nogen som husker historien bedre, og har et bud på, hvilken målgruppe filmen vil gå efter??
Håber virkelig der bliver satset højere end ved De fortabte sjæles ø, der efter min mening satsede for lavt.

majauser/463815

Så fedt, men for guds skyld, ha' nu et stort nok budget... det ville være synd og skam at en så fed bogserie, der blev fulgt op af en fantastisk teaterforestilling, skulle gå hen og blive endnu en low budget dansk børnefilm.
gi'den hele armen!

Jacob

De Fortabtes Sjæles Ø kan til nød nævnes, men håber holdet bag Skammerens Børn, som serien egentlig hedder, kan leve op til sin egne ambitioner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Daniel Bentien

Jeg fik aldrig kvitteret for din og Waynes meget nyttige feedback på vores streamingguide. Mange tak for det.

13 timer siden
Wayne

Det er ikke stort - men sjovt.

1 dag siden
Wayne

Det ligger tæt blandt de to Spiderman film, for mit vedkommende.

1 dag siden
Cecilia

1. Spider-Man 2
2. Spider-Man
3. Spider-Man: Into the Spiderverse
4. Spider-Man: Homecoming

2 dage siden
rene

spider man 2002 er første møde med spider man på store læred og ingen kærlighed er jo større end den første

2 dage siden

Aktive debatter