Cookie- og Privatlivspolitik

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
|

'Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (Sith-fyrsternes Hævn) samler og forbinder handlingstrådene fra de andre Star Wars-film.

Klonkrigene nærmer sig efter tre år en afslutning, men de sidste og afgørende kampe er stadig i fuld gang.

Kansler Palpatine, lederen af Det Galaktiske Senat, er blevet taget til fange af General Grievous, den uhyggelige anfører for droidehæren, så de to Jedi-riddere Obi-Wan Kenobi og Anakin Skywalker drager af sted på en desperat redningsaktion.

Anakin - hvis enestående evner har udpeget ham som Den Udvalgte - forventes at frelse galaksen, men hans egne indre konflikter og dybfølte, men ulovlige kærlighedsforhold gør ham dog sårbar over for Den Mørke Sides dystre fristelser.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (110 votes)
4.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Batgirl.

Åbnings scenen hvor man ser Anakin og Obi Wan flyve over Destroyeren hvor efter man ser slaget med klonerne og Føderationen over coruscant er min yndlings scene i Episode 3. Det her er så også det sørgeligste kapitel i Trilogien da Jediernes skæbne er forsejlet på forhånd og de er dømt til undergang. Der sker så meget i den så man aldrig keder sig. Bare ærgerligt at Count Dooku ikke fik mere spille tid men grunden var nok at han var meget gammel Christoffer Lee og det forstår man også godt. Christoffer Lee er savnet R.I.B. Episode 3 skulle også være den film i sagaen hvor man ser flest lyssværd tændt. Var inden at se den i Biografen 3 gange i sin tid da den gik. Det er så en film jeg gerne ville havde set i 3D.

Jen Headuser/1439276

.. sammenlignet med sine to prequel-forgængere. I sig selv er den en ret tam film. Den konkluderende lyssværd kamp ER ALT FOR LANG: BISHHBISHBISH *hop* BISHHBISHBISH *hop Igen* BISHHBISHBISH *hop igen Igen*.
Det bliver så øjenrullende og trættende i længden. Også den aller sidste sekvens med Darth Vader (ja, spoiler alert - men den har været ude i 14år) er tåkrummende til det punkt, hvor man kan bruge flere timer bagefter filmen på at sidde og overveje de milliarder af andre retninger, man kunne have taget denne unødvendige prequel-trilogi i.

Simon

Denne film viser én ting: George Lucas var blevet til en dårlig instruktør, angående detaljer, at fortælle en historie, presse en enkelt god præstation ud af en skuespiller, og han ligger alt for meget opmærksomhed i effekterne, kulisserne og kort sagt alt plastikken. Og tro mig, jeg havde ingen forventninger.

Historien bliver fortalt så livløst at det burde være ulovligt. Som sagt bliver der lagt alt for meget opmærksomhed i effekterne og kulisserne, som jo ligner lort. Jeg kunne overhovedet ikke tage Anakin og Obi-Wans kamp seriøst. Alle de latterlige computergenerede effekter får en til at slå sig selv på knæet af grin, det ligner fandeme lort. Og en lille detalje jeg lagde mærke til var at Obi-Wan var den første til at udløse sit lyssværds, hvilket i min bog gør Anakin til en slags god; han var jo nødt til det, altså at kæmpe mod Obi-Wan.

Ikke en eneste god skuespils præstation er der i denne film. IKKE EN ENESTE. Med et cast der inkluderer Samuel L. Jackson, Ewan McGregor, Christopher Lee, Natalie Portman, Joel Edgerton (hehe, jeg var nødt til at nævne ham, selv om han ikke har en replik) og Hayden Christensen (han er vel ikke en god skuespiller, han spiller i øvrigt ligeså livløst som i toeren), er det da utroligt at der ikke er nogle som bare er anstændige. Men nej. Et eksempel kunne være at Christopher Lee jo totalt føles som en good-guy.

Jeg kunne gå i mange flere detaljer, men jeg lader være. Fint underholdende og en film der er god at slå hjernen af til, fordi den i store træk bare handler om Anakin der bliver til Darth Vader, kort sagt har den ikke en historie. Se den, men søg ikke efter en historie.

CINEMANDRUP

Kulminationen på denne nye trilogi og sammenkoblingen imellem den gamle trilogi har nu nået sit klimaks og vi har her at gøre med den bedste film i den nye trilogi. Det går for alvor op i en højere enhed trods skønhedsfejl, men Star Wars leverer her en uovertruffen sci-fi film med skøn sammensmeltning af det originale trilogi mesterværk. Lad os rejse ud i Episode 3 – Revenge of The Sith.

Afslutningen er nær, da jagten er gået ind på Count Dooku og general Grievous og ikke mindst den hemmelige Darth Sidious, hvis identitet indtil nu har været skygget for vores Jedis. Darth Sidious slår til når det mindst ventes og det er med store tabstal, for nu har han en ny lærling i form af den udvalgte. Og så er det selvfølgelig optakten og historien bag hvordan Darth Vader blev til. Den indre magtkamp der foregår i Anakin imens han manipuleres af Palpatine er smukt udført.

Kærlighedsdramaet imellem Padmé og Anakin fortsætter, idet der nu skal nye tilføjelser til deres hemmelige familie og Anakins foruroligende fremtidsdrømme gør, at han åbner op over den mørke sides krafter for at redde hende. At han så manipuleres på snedigste måde af Palpatine er skøn at følge for det giver i den grad en forståelse for hans valg. Hayden Christensen har taget sit skuespil op i den bedre kategori og han er vokset med opgaven for du kan nemt se og fornemme den indre konflikt han går med og hvordan han fuldstændig bliver opslugt af den mørke side og ikke kan skelne imellem rigtig og forkert, hvilket især gør sig gældende over for hans mester Obi-Wan Kenobi.

Et af filmens absolutte højdepunkter er den lange, men intense lyssværd duel imellem Obi-Wan og Anakin. Det er flot lavet og kan næsten føles for lang, men hvis man ser på det med andre øjne er grunden til at det måske er så lang en kamp, fordi, det er hans tidligere læremester og den indre kamp med at skulle slå ham ihjel ikke er så ligetil alligevel, da de har betydet meget for hinanden.

Filmen har derudover også andre virkelig gode elementer såsom den er spækket med vildt smukke visuelle effekter og der er kælet for detaljerne og ikke så meget er overladt til tilfældighederne. Lyden er fyldestgørende god og sat sammen med John Williams klassiske toner lyder det bare endnu bedre. Vi er oppe på et rigtig højt niveau her. Derudover har vi Count Dooku og General Grievous som begge gør det godt og giver os nogle seje kampe. En sand hyldest skal lyde til Ian Mcdiarmid (Palpatine), som giver en virkelig creepy tilgang til rollen og han gør det fantastisk når han er bruger sin stille fremtoning. Han formår virkelig at manipulere vores udvalgte efter behag og så leverer han en kamp med Yoda som jeg virkelig elsker.

Skønhedsfejl er der et par stykke af, men det ødelægger på ingen måde min topkarakter. Hvordan kan det lige pludselig være at R2D2 kan flyve, når han i den originale trilogi ikke kan. Hvorfor er det lige at Palpatine skal overdramatisere og nærmest lave Jim Carrey ansigt når han er i lyssværd duel, hvilket jeg følte var lidt ærgerligt, da han ellers leverede en super fin Sith stil. Anakins overgang til den mørke side syntes jeg er ret godt skildret, men for et kort øjeblik går det lige hurtigt nok. Det ene øjeblik er Anakin ked af Mester Windu’s ”forsvinden”, hvor Anakin siger: ”What have I done” og ikke mere end et par sekunder efter falder han på knæ og tilbyder sin fulde tjeneste til den onde fyrste. Den seje lyssværd kamp til sidst med Anakin og Obi Wan foregår i vildt smukke og faretruende omgivelser, hvilket jeg ikke har noget imod, men når så kampen foregår lige over overfladen på lava, hvor varmen alene ville brænde dem op ryger kæden lidt af, for kort tid efter ses det hvor nemt man brænder når en bestemt person ligger på skrænten.

Filmens nok smukkeste punkt for mig var til sidst. Ikke nok med at effekterne er skræmmende godt lavet med hensyn til Anakins forvandling til Darth Vader, men hele den overførte betydning af at Luke og Leia kommer til verden. Så samtidig med at der bliver skabt og født noget smukt på den gode side (Luke/Leia), så bliver der samtidig skabt/”født” noget ondt på den mørke side (Darth Vader).

Nu er prequel trilogien overstået og forbindelsen er skabt til Episode 4 og forhistorierne er skabt. Denne film må og skal have 6 stjerner. Ikke bare fordi det er Star Wars, men fordi denne film kobler tingene så godt sammen og har det flow og den stemning der kræves til det. Nu venter vi alle spændt på Star Wars Episode 7: The Force Awakens til december 2015.

Emil

den bedste i den her trilogy, der er nogen dume ting i den her film, og lidt for mange lyssværd kampe, og alt for meget CGI.

Men en rigtig god star wars film

Nikolaj

Sikke en afslutning på den nye trilogi i Star Wars-universet! Der er hverken blevet sparet på lyssværdsdueller, rum- og landslag, nye planeter, kreative figurer og fantastiske karakterer! Den får MAX gas! Mørket ruller for alvor ind over galaksen i denne del af sagaen. Den store klon-krig er på et stadie hvor den skal afgøres, men samtidig har en stor mørk korruption luret på den "gode" og "onde" side!

Hayden Christensen har forbedret sit skuespil fra den forrige film og formår nu at lave nogle okay scener når han kæmper med sig selv og fristelsen fra den mørke side! Ian Mcdiarmid får for alvor lov til at bruge sit kæmpe skuespiltalent! Han laver en helt igennem fantastisk præstation som den ultra onde og manipulerende Darth Sidious/Kejser! Umiddelbart er det den bedste præstation i samtlige Star Wars-film!

I filmens slutning oplever vi to af de mest fantastiske Star Wars-øjeblikke der findes. Det er henholdsvis duellen imellem Anakin og Obi Wan, og duellen imellem Yoda og Sidious! Der kulminerer hele trilogien! Hvem vinder og hvad bliver deres skæbne?

Jacob

Med angrebet på Republikkens hovedstad akkompagneret af dybe trommer tog det afsluttende kapitel i prequel trilogien fuldstændig vejret fra mig, og efter en turbulent tid får George Lucas lavet en flot landing med sit flagskib. Med tilblivelsen af Imperiet, den nærmest totale udslettelse af Jedierne og skabelsen af en de mest ikoniske skurke er det en meget dyster fortælling.

Nikolaj

Jeg synes den er fantastisk fordi man kan mærke Anakins vrede i hele filmen, og man synes bare den er trist.

Men det et mesterværk af en film, den deler førstepladsen med the empire strikes back.

Philip

For mig, så kom alt på plads og der blev skabt en passage mellem film nr. 3 og nr. 4:

Det sidste slag hvor alle jedirne faldt.
Imperiet overtog styrret af galasken.
Luke og Lea kom til verden
Anikan Skywalker blev til Darth Vader
Og vi måtte sige farvel til den skønne Padmé.

Fantastisk film og jeg kan simpelthen ikke vente på Star Wars 7 i 2015!!!!

Star

Meget god film. Og fantastike effekter og mege coole lyssværds dueler og kampene.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.