Cookie- og Privatlivspolitik

Dirch

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
25.08.2011
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dirch
|

'Dirch' er et biografisk drama om den danske komiker Dirch Passer spillet af Nikolaj Lie Kaas.

Filmen følger ham fra han ikke meget mere end 30 år gammel, og allerede en myte. Med et blik, en enkelt replik har han publikum i sin hule hånd, og sammen med sin makker, sin sjæle ven, sin åndelige bror, Kjeld Petersen, er han på toppen af verden.

Alt hvad Dirch nogensinde har drømt om er virkelighed, han og Kjeld nyder livet som berømtheder til fulde. Endeløse byture, letlevende damer, og konstant arbejde. Men i kulisserne lurer dæmonerne.

Sceneskræk, druk, jalousi og spirende ambitioner om at spille seriøse roller kaster skygger i de to komikeres venskab. Snart er de skilt ad, og den konfliktsky, generte Dirch Passer må prøve at tage sit liv i egne skrøbelige hænder.

Lars Ranthe  (Adams æbler) spiller makkeren Kjeld Petersen, og og den yderligere rolleliste byder bl.a. på Lars Brygmann som Stig Lommer, Morten Kirkskov som Ove Sprogøe, Martin Buch som Preben Kaas (Nikolaj Lie Kaas' far) og Peter Reichardt som Klaus Pagh.

Martin Zandvliet, der stod bag Applaus, har instrueret filmen 'Dirch'.

 

kino tv: Nikolaj Lie Kaas svarer på jeres spørgsmål om 'Dirch'

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1067 votes)
4.8
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "At 'Dirch' lykkes er først og fremmest den arbejdsomme Nikolaj Lie Kaas’ fortjeneste, men det hører med til regnestykket, at filmen skildrer Passer som en udpræget tragisk figur." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Som Kjeld og Dirch er Lars Ranthe og Nikolaj Lie Kaas totalt overbevisende. De ligner ikke meget, men vi skal ikke mange sekunder ind i filmen, før det er ligegyldigt. Så opslugt er man af det intense drama og den gensidige afhængighed mellem de to mænd, som er filmens kerne. Lars Ranthe har aldrig været bedre: En knivskarp og præcis præstation." (Birgitte Grue)

 • Børsen

  "Det ambitiøse resultat er ujævnt, men dog omtrent så godt, som man turde håbe..." (Brian Iskov)

 • Ekstra Bladet

  "... en smertelig tragedie - og en triumf for dansk film." (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  "Hvad er gået galt? Inkonsekvens og kreativ berøringsangst kan være forklaringen. Og så et manuskript, der flyder så ubeslutsomt rundt i universet som Kjeld og Dirch efter fire flasker whiskey." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Denne modsætning mellem Nikolaj Lie Kaas’ gribende fremstilling af Dirch, som man fornemmer bygger på lige dele intuition og research, og så instruktørens næsten kliniske fornemmelse for komikeren som tragisk misbruger af både det ene og det andet, gør 'Dirch' til et voldsomt bevægende drama." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "På en måde mangler noget af tiden, på en anden bliver den grebet i struben. ... hvor er det en pragtfuld og svimlende film om altid at skulle være sjov på kommando. Der er masser af Passer i filmen om Dirch. (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christian

Dirch er en ærlig og kærlig film som godt kan få tårene til at stå i øjenkrogene

Nikolaj

Først og fremmest ville jeg lige sige at jeg aldrig har været den største fan af Dirch Passer.

Men når man ser den her film bliver man utrolig vemodig, en film kører så suverænt godt igennem hele filmen. Hvor man pludselig for en anden følelse for Dirch.

Stor ros til alle der har med filmen at gøre.

Det eneste lille minus er slutningen, den sangscene ødelægger den desværre lidt. Men alligevel fortjener den 6 stjerner.

Michaeluser/599218

Filmen portrætterer på fornemmeste vis en af Danmarks mest elskede, mest vellidte og sjoveste personer gennem tiderne.

Nikolaj Lie Kaas leverer muligvis hans bedste og mest storslåede præstation til dato. Han formår, på sin egen unikke måde, at præsentere Dirch Passer som mange husker ham, men stadig med Lie Kaas egne træk.

Jeg kan kun anbefale at se denne film :-)

Maggie Smith

Filmen er utrolig rørende og vanvittigt rammende. Dirch var en stor mand.

S. Rico

I den første halvdel af filmen dukker spørgsmålet "hvem var bedst af Keld og Dirch" flere gange op. Tja, når det kommer til skuespillet, så synes jeg at Lars Ranthe gjorde det meget bedre end Kaas.

Likolaj Lie Kaas er en fremragende skuespiller, men det er stort set den samme mimik han anvender til alle sine roller. Jeg ser kun Nikolaj Lie Kaas for mig i filmen - ikke Dirch.

Han får dog klart bevist sit talent i den sidste halvdel af filmen, når han imiterer Dirch på scenen. Hatten af for det. Men det kan ikke bære en hel film, som det meste af tiden er en trist og ikke særlig interessant affære.

Nellie

Filmen er en anelse for kedelig til mit temperament. Dog en fin indspilning af Dirchs liv. Målgruppen er nok ikke mig, så jeg tror at den for den lidt ''ældre'' generation, er rigtig god. Jeg savner lidt at filmen også skildrer de gode dage som Dirch havde.

Jeg havde en del forventninger til filmen, da folk omkring mig havde sagt at den var verdensklasse og super god. Det kan måske have smadret filmen en anelse for mig.

Antaeus

Det kan man roligt kalde denne film omhandlende Dirch Passer, som viser et liv på scenen og en mand som aldrig rigtig var lykkeligt, andet end til aller sidst. Det er ikke lige frem en film man bliver i godt humør af.

Starten fungerer godt og i for sig fungerer filmen godt ind til Keld dør. Herefter bliver den lidt mere svævende og har svært ved at finde ståpunktet. Endvidere når jeg aldrig rigtig at se Dirch Passer i Nikolaj Lie Kaas, men det er også en umulig opgave. Der er ingen tvivl om at Kaas har lagt meget arbejde i at spille Dirch og også spillede godt, men ingen kan lave Dirchs mimik og spille Dirch Passer. Når man så Kaas i diverse roller så så jeg aldrig rigtig Passer for mig, han fandt aldrig helt ind til ham, udstrålingen og hans mimik manglede og det var for mig det store problem i filmen.

Keld blev spillet mesterligt og er også en del af grunden til at første del af filmene fungerede bedre end sidste del. Filmen er så trist at de må afslutte med et glad sangnummer for at man ikke går alt for trist ud af biografen.
En fin film, men den når aldrig rigtig op i højderne for mig. Så skulle jeg have kunnet genkendt Dirch Passer bedre i Kaas.

Sif

Filmen har fået meget god omtale såsom; den er fremragende og fantastisk! Men da jeg så filmen, levede den ikke op til de forventninger der var blevet sat. Jeg synes, at det er ærgeligt, at filmen kun viser ham fra hans "drukside" når han også havde så mange andre sider.

gitte

God og sørgelig film

Peter

Simpel og unuanceret skildring af Passers liv. Instruktørens fantasi har fået for frit spil hvilket gør filmen rodet. Flotte skuespilspræstationer retter ikke op på at filmen bruger alt for meget tid på instruktørens fantasiforhold mellem Passer og Petersen.
Det havde nok været bedre at lave en længere tv serie - der er stof nok til det

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.