Cookie- og Privatlivspolitik

Jack Ryan: Shadow Recruit

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en actionpræget stemning. Den indeholder en række voldsomme scener med trusler, skyderier, slagsmål og forskellige former for brutalitet. En mand skydes i brystet, en anden druknes i et badekar, en kvinde trues med torturlignende metoder. På grund af scener som disse, samt lange passager, hvor hovedfigurer befinder sig i overhængende fare, vurderes det at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år

Se mere på medierådet.dk
16.01.2014
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jack Ryan: Shadow Recruit
|

I filmen ’Jack Ryan: Shadow Recruit’ går historien helt tilbage til Jack Ryans unge dage som uerfaren analytiker hos CIA, der opdager en hemmelig russisk plan om at destruere den amerikanske økonomi ved hjælp af et terrorangreb.

Ryan er mest vant til at sidde bag en computerskærm, men tvinges under omstændighederne ud i felten og ender i et taktisk magt- og spionspil med den russiske multimilliardær Victor Cherevin, hvor han kun kan stole på sig selv og sin træning fra akademiet.

Det er Chris Pine, der er endt med rollen som Jack Ryan, og han skal dermed løfte den tunge arv fra skuespillere som Harrison Ford og Alec Baldwin, der førhen har spillet karakteren til stor anerkendelse.

Han flankeres til gengæld af en række erfarne folk, såsom Kevin Costner, Keira Knightley og Kenneth Branagh. Sidstnævnte udfylder ikke bare rollen som filmens skurk men også instruktør.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (168 votes)
4.1
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] netop skuespil og karakterarbejde er med til at hæve 'Jack Ryan: Shadow Recruit' over den ligegyldige metervarekategori, som så mange thrillere ender i." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Det er måske ikke helt på James Bond-niveau. Men det er tæt på." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Man føler sig nærmest hensat til en dårlig genudsendelse fra ca. 1982 en sen søndag aften på en reklamekanal, og undrer sig egentlig over, at Hollywood tror, de kan slippe af sted med sådan et tyndt opkog af gamle fjendebilleder i det herrens år 2014." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen bevæger sig professionelt, men forudsigeligt fra skabelon til skabelon. Afgørende er det ikke hvad der sker, for det ved vi fra snesevis af den slags historier, men hvordan det sker, hvad vi ikke ved." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Filmens ambitioner om at 'levere en Bourne' bliver langtfra opfyldt. Bevares, Branagh leverer passende neglebidende spænding, og der er i begyndelsen en duft af den kosmopolitiske Hitchcock, indtil der for alvor går computerskærm og biljagt i den." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Ryan flyver til Moskva, hvor han straks må i nærkamp med Cherevins afrikanske livvagt, meget i stilen fra tidlig James Bond, før han sammen med Harpers hold gennemfører et Mission Impossible-agtigt indbrud hos Cherevin. [...] Det er spændende nok på en uforpligtende måde." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kirstenuser/423684

Glæder mig absolut til evt. fortsættelser...

Marianne Nuser/560931

Det kan være svært at lave en rigtig god prequel, da man ofte har vænnet sig til en anden skuespiller i rollen, men eftersom hele tre andre, har prøvet kræfter med rollen som Jack Ryan, gør det ikke så meget at man nu møder en helt fjerde. Chris Pine klarer sig fint i rollen og Kevin Kostner er også ganske god i rollen som aldrende CIA-agent. Historien er spændende i al sin enkelhed. vil man se en god action film, er denne et glimrende bud.

Steen

Filmen er ok, jeg følte mig godt underholdt undervejs, men jeg er ikke så begejstret for det her "reboot" af Jack Ryan karakteren.
Synes sagtens filmens historie kunne være solgt uden at den skulle hæftes på Jack Ryan.
Alle fans af Tom Clancy kender jo karakteren og har vel også alle set de tidligere filmatiseringer af bøgerne. Jack Ryan karakteren hører til i Kold Krigs temaet og i tiden umiddelbart efter murens fald og har intet med Afghanistan og 9/11 at gøre.
At partout kæde filmen sammen med Jack Ryan figuren synes jeg virker lidt søgt. Fint nok at historien i grove træk matcher "skabelsen" af Jack Ryan, bare ført op til vore dages konflikter o.lign., men det virker forkert på mig, når nu figuren er så kendt fra flere andre titler, som alle foregår lang tid før.
Men nok om det, filmen er underholdende og gør sig udmærket, men der er ikke meget nyskabende og ind i mellem sad jeg lidt tilbage med følelsen af: "Hvor pokker vidste han lige det fra?", når Jack på én eller anden vis kom frem til en ny made at komme videre i sagen på.

ingeruser/10828

Ok drengerøvsfilm - der er aktion, men det er forudsigelig. Chris Pine som Jack Ryan....arrrgh...ikke godt ! Han er lidt for trutmundet og uden karisma.
En fornøjelse derimod at se Kevin Costner i en voksen rolle. Han kan sit kram

Birgituser/227495

Jeg har set film og den super god film
hvis men kan lide 007 filmene så kan du også lide den

Jeppe

Er du generelt til "agent" film såsom Bond, Mission Impossible og Bourne Identity, så synes du sikkert også at 'Jack Ryan: Shadow Recruit' er ok underholdning med en "klassisk" (forudsigelig handling) agent historie. Dog skal du være opmærksom på, at filmen er mindre action og mere suspense i forhold til de førnævnte "agent" film. For mig lider filmen meget under, at introduktionen af karaktererne Jack Ryan og hans kæreste Cathy er alt for forceret og dermed overfladisk, som har en negativ indflydelse på min investering i karaktererne.

Læs flere anmeldelser på filmpuls.dk:
http://filmpuls.dk/category/filmanmeldelser/

Cica Cariaduser/266037

Jeg skal se den på fredag og glæææææder mig til at se den! Synes faktisk at den ser ok ud fra traileren

peter

Der er som sædvanlig ikke opdateret hvor den kommer på trods af at den snart skal have premiere. Man må snart lære at skrive hvor den kommer, men hvor vi ikke har mulighed for at bestille billetter, og så må de ligger på senere når der er truffet beslutninger om hvor/hvilken sal den skal afspilles i, og så kan man bestille billetter.

Maria

De fleste biografer opdatere først deres program om mandagen, for de film der har premiere om torsdagen (eller hvilken dag der nu er premieredag) i samme uge - det er få film (store blockbustere) der kan ses længere tid før end det, så ved du det til næste gang. :)

Amalieuser/33239

???

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.