Cookie- og Privatlivspolitik

Adèles liv - kapitel 1 & 2

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en stærkt følelsesladet stemning. Den har et overvejende roligt forløb, men indeholder også en del scener med gråd, skænderier og håndgemæng. Filmen har en del sexscener, som er særdeles intense og detaljerede. Herunder ses onani, samleje, oralsex samt nærbilleder af kønsorganer. Det vurderes at de stærke sexscener vil kunne virke skræmmende og/eller grænseoverskridende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
05.12.2013
| |
2 timer 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La vie d'Adèle
|

Filmen 'Adéles liv - kapitel 1 & 2' følger gymnasiepigen Adèle, der bor hos sine forældre og fører en ret sædvanlig teenagetilværelse med lektier, drenge og fester. Hendes skolegang går lidt op og ned, men hun er ret sikker på, at hun vil være lærer, efter hun har fået studenterhuen. Hendes far kokkererer den samme spaghetti hver aften, der går med at se TV ved middagsbordet, og få ord udveksles mellem dem.

Adèles liv ændrer sig dramatisk, da hun møder den blåhårede, lidt ældre og drengede Emma. Først er Adèle usikker på sine følelser, men da hun først giver sig hen til kærligheden og elskoven, lærer hun både at hævde sig selv som kvinde og voksen. Men kan forholdet bestå, mens hun søger efter sig selv?

I modsætning til mange andre film om homoseksualitet handler ’Adèles liv: Kapitel 1 & 2’ ikke udpræget om omverdenens fordomme, men derimod om et stormfuldt kærlighedsforhold og de op- og nedture, det medfører. Det er skildringen af overgangen fra teenager til voksen med alt, hvad det indebærer af usikkerhed, fejldisponeringer, afprøvning af seksuelle grænser og ikke mindst ubetinget hengivenhed til et andet menneske.

Adèle Exarchopoulos er intet mindre end et fund i hovedrollen, og sammen med Léa Seydoux (kendt fra bl.a. Mission: Impossible - Ghost Protocol) leverer de to hovedroller ekstremt udfordrende samt både sjæleligt og fysisk nøgne præstationer.

Filmens realisme og skuespil gik rent ind hos juryen i Cannes, der honorerede den med Guldpalmen tidligere på året, og alt i alt har instruktøren Abdellatif Kechiche skabt en kontroversiel film med sine langvarende, lesbiske sexscener og hudløse skuespil.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (333 votes)
4.5
5

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] et meget rørende og ægte portræt af en dyb, inderlig og medrivende kærlighedsaffære [...]." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "En film man får lyst til at diskutere. Fordi den så råt og forførende godt vækker følelser i os." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "At lave en film på tre timer, uden der på noget tidspunkt trædes dødvande, er i sig selv en præstation." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "[...] en magisk historie om to menneskers møde. I en realismebåret, subtilt afdæmpet form inviteres man indenfor i livets største og vigtigste bekendtskab: Kærligheden." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] en dannelseshistorie, hvor kærligheden hænger sømløst sammen med sorgen, og filmens tre timer flyver af sted." (Sophie Engberg Sonne)

 • Radio24syv

  "Det er en fransk udgave af den amerikanske coming-of-age-genre. Den meget fysiske film, virker både belastende og fascinerende på samme tid." (Rikke Rottensten - Femina)

 • Weekendavisen

  "Det er en forbløffende film, som begejstrer spontant, fordi den fanger virkeligheden i flugten." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Camillauser/126007

Adeles liv imponerede mig virkelig. Den overskred mine grænser, og selvom jeg synes det var forkert og akavet at sidde i en fyldt biograf og se 15 minutter lange lesbiske sex scener, så rykkede det mig lige et tak som menneske. Jeg blev lidt større. Jeg var den absolut yngste i den sal, omringet af 30+… Og jeg synes ikke det var særlig fedt til at starte med, men jeg endte med bare at læne mig tilbage i sædet og se det smukke. Det smukke i filmen, og det var der ellers nok af. Det var satme en smuk film. Fuld af følelser og tanker. Den brød alle film tabuer, i film skal det altid være så perfekt, men ikke her, filmen var fuld af detaljerede sex scener, hun sidder rigtig og smasker sin spaggethi kødsovs, og der ryger snot ud af næsen på hende når hun stor tuder.

Helene Kemp

Den film skal jeg bare se!

Martin

En af årets bedste og lidt utraditionelle og med sublimeskuespiller præstationer.

Marie-Louise

Jeg elskede den fra jeg satte mig i sædet

Connieuser/168212

....... men for langtrukken film

Jens Chruser/360590

Ja overskriften siger vel sig selv
Filmen kunne snildt være kogt ned til 1 time incl. reklamerne.
Sad hele tiden og tænkte, jamen nu kan der ikke koges mere suppe på det.
Eneste lyspunkt, Kaffe inden filmen og en posse skolekridt under.

Villy

En pose skoledrift er dog en forbedring ift. Her i Ringsted, hvor det er snacks og popcorn. Den larm har gjort at jeg kun har været der en eneste gang. Det kan selvfølgelig være blevet bedre - men jeg tvivler :-)

Jeg har aldrig oplevet at 2t og 59min er gået så hurtigt.

sammy

Vi har brug for mere af den slags.
Det er både formen og indholdet er meget interessent.
En snapshot fortælling af to mennesker.

Ingeuser/747823

Ærgrer mig voldsomt over at jeg spildte en lørdag på en (efter min mening) så kedelig og intetsigende film :-(
Komplet uforstående overfor at den film har fået Guldpalmen i Cannes!

Lindauser/495261

Filmen kunne sagtens være kogt fra 3 timer ned til 1,5 time....og man kunne snilt få alle scenerne med alligevel.
Puha godt man endelig slap ud af biografen..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.