Cookie- og Privatlivspolitik

Livets blomst

Tilladt for alle
Filmen rummer ingen skræmmende elementer.

Se mere på medierådet.dk
30.01.2014
| |
1 time 23 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La fleur de l'âge
|

Filmen 'Livets blomst' handler om den 63-årige Gaspard Dassonville, der lever et ungdommeligt liv som TV-producer. Han fornægter sin alder gennem sin energiske livsstil med hurtigt udskiftelige og halvt så gamle kærester. Men Gaspard konfronteres med alderdommen, da hans gamle far Hubert ikke længere kan klare sig selv, og sønnen må træde til.

Langsomt reetablerer far og søn deres forhold til hinanden, og da den ukonventionelle og charmerende sygeplejerske Zana begynder at arbejde for Hubert, bliver deres liv kun yderligere beriget.

’Livets Blomst’ skildrer alderdommens op- og nedture i en munter tone. Filmens franske titel, ’La fleur de l’âge’, betyder ”at være i sin bedste alder” og refererer til, at ikke kun ungdommen er en inspirerende og givende tid.

Rollen, som den aldersfornægtende livsnyder, varetages af Pierre Arditi (Franske forviklinger) og hans faderlige ophav spilles af veteranen Jean-Pierre Marielle (Da Vinci mysteriet). Julie Ferrier (Micmacs) er sygeplejersken, der vader ind i de to mænds hjerter med træsko på.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3 votes)
3
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Historien er ikke synderligt original , men er fortalt med så meget charme, at vi gerne tager den igen. Især i så godt selskab." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] en lille lun komedie [...]." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "'Livets blomst' er med sine 83 minutters spilletid på alle planer en lille film, men ikke desto mindre båret af charmerende og overbevisende skuespil [...]." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[...] langt det meste af tiden er filmen en typisk fransk overspillet og krukket affære, der i stedet for at komme i dybden på et potentielt interessant emne skøjter rundt på banaliteternes overflade." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] en indtagende og vittig film om at tackle alderens udfordringer på sine egne præmisser." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Livets blomst' er ikke for den hurtige tilskuer, men vil man se modne typer og godt skuespil, får man næppe en film, der er bedre." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kjelduser/442974

En charmerende komedie. Jeg hyggede mig og fik nogen gode grin.

Hvor "de urørlige" er en 10'er, er denne en 8'er.

Un flicuser/445560

Det lyder godt nok ordinært og meget 80´agtigt. Fransk film brillerer til tider, og var stor i 70érne. Denne lyder som en spøjs måde at smide 80 kroner ud af vinduet på.

Lulu

Jeg skelner ikke så meget mellem hvilke lande filmene er fra- nogle ikke orker at se franske film- jeg synes at der er kommet mange utrolig gode film gennem årene- så jeg ser dem med åbent sind.
Denne Livets blomst- ´har en god historie og jeg glæder mig til at se den.

Miss Hearts

Igen en fransk komedie.
Og det har jo vist sig, at fransk humor er god.
Tænk bare på filmen "De urørlige".
Den her skal jeg også se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.