Cookie- og Privatlivspolitik

Pacific Rim

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
01.08.2013
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Pacific Rim
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I science fiction-filmen 'Pacific Rim' er Jordens fremtidige eksistens i fare. For flere år siden steg en hær af monstrøse skabninger kaldet Kaiju op fra Stillehavet og startede en krig, der kostede millioner af menneskeliv.

Kaiju-racen består af monstre på størrelse med skyskrabere, der hærger alt på deres vej, så for at bekæmpe dem, har menneskeheden fremstillet et helt særligt våben: kæmperobotter kontrolleret af to personer, hvis hjerner er forbundet via en nerveovergang, kaldet Jaegers.

Selvom Jaeger-robotterne er vores bedste bud på at vinde kampen, er monstrene for stærke, og snart står og falder alt med to umage helte - en traumatiseret tidligere Jeager-styrmand og en uprøvet rekrut som kobles sammen for at styre en legendarisk, men efter alt at dømme udkørt Jaeger fra fortiden.

'Pacific Rim' er skabt af den innovative instruktør Guillermo del Toro, der både har iscenesat Hollywood- filmene om Hellboy (2004, 2008) og den Oscar-belønnede, anmelderroste Pans labyrint (2006). Karakteristisk for filmskaberen er hans særegne design af eventyrkarakterer, monstre og kulisser, og det bærer 'Pacific Rim' selvfølgelig præg af, men der trækkes også på inspiration fra farverige film som 'Godzilla' (både de gamle japanske og den amerikanske fra 1998), Star Wars (1977) og de tre Transformers-film.

Charlie Hunnam, kendt fra TV-serien 'Sons of Anarchy', har potentiale til et stort gennembrud med filmen ligesom Idris Elba (Prometheus) og Charlie Day (Horrible Bosses).

 

Filmen kan også ses i 2D.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (308 votes)
4.5
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  'Pacific Rim' er langt fra at være et mesterværk i filmhistorien, men filmen indeholder til gengæld næsten alt, hvad en stor underholdningscocktail fra Hollywood bør have. (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  Ikke siden James Camerons 'Avatar' har Hollywood serveret så perfekt en anretning af ufattelige specialeffekter. (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  'Pacific Rim' er sommeren hidtil vildeste sansetrip - simpelt hen fordi der inde bag hele herligheden banker et stort hjerte. (Peter Albrechtsen)

 • Politiken

  Dens inciterende kunstighed og det personlige fingeraftryk i alle detaljer er i mine øjne 'Pacific Rims' afgørende kvalitet. (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Der er en liflig sammenblanding af genrer, som del Toro håndterer med flair og manér. (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Det kan godt være, at filmen er forholdsvis hurtigt glemt sammenlignet med rystende dramer som We Need to Talk about Kevin. Men mens man sidder i biografen, er man underholdt på et ekstremt højt niveau. Jeg havde lidt frygtet et tomt actionbrag i stil med Transformers 2, men Pacific Rim er heldigvis meget mere end det. Stor stor oplevelse.

HeleneColor

Mine hænder rører himlen lige nu, og de har ikke tænkt sig at falde til jorden i øjeblikket !
- Jamen så niv mig, fordi jeg tror ikke på det eller jo!!! :D

Har man set magen til smukke effekter til speical effects eller er det en kombinations med hinanden, gasset op med mega action?! Jeg ved ikke hvad, men WOW en smuk og underholdende film!

Pacific Rim er nok den mest unikke og vellykket action/science fictions film, der nogensinde er skabt! - Læs mine ord. Oplev filmen, fordi du vil med garanti blive max underholdt !

Ihhh!!!! Efterfølgeren må gerne snart komme hid :D

Wayne

de er set bedre....

Men er du gal effekterne er næppe set meget bedre, nogensinde - og det trækker klart op. Herlig rutchebanetur, og fin action

Daviduser/182575

Det er da en god film! Kan helt klart anbefales!

Anonymuser/0

Tja, alle elsker robotter og monstre. Også selvom vi i forvejen kender konsekvenserne ved at have følelser for de to førnævnte. Og når det kommer til spillefilm er de bestemt noget man vil se på, derfor tænker Hollywood og hjernerne bag mange Action/Sci-Fi film: "Hvorfor ikke give publikum mere?". Desværre har vi fået så mange og så meget at vi er begyndt at kunne se når det er gentagelser vi får, og det må Guillermo Del Toro, og Travis Beacham tænkt bare lidt over inden ideen om 'Pacific Rim' rigtigt gik i gang!
Med små forventninger, ikke store (fordi jeg som regel bliver skuffet når jeg går en til en film med robotter og rumvæsner/monstre med store forventninger). Hvad jeg fik fra 'Pacific Rim' var en lunkent oplevelse, som konstant blev reddet af sine ubeskriveligt flotte effekter og sine glimrende skuespillere!
Forventnings-Troværdig: 3 ud af 6 Stjerner

Det eneste "stærke" ved 'Pacific Rim' er ideen: Monstre fra en portal i havet, og at man nu skal være to til at styrer én robot, ellers er det bare den samme stærke pålæg på det - kun lidt nye - rugbrød. Tja, det er svært at komme med en decideret original historie når den også skal indeholde kæmpe robotter og monstre, så jeg må give holdet kredit for denne ganske fine ide. Dog er der et par dele i filmens historie jeg finde unødvendige og lidt åndssvage.
SPOILER ALERT: I filmens start ser vi de to Becket Brødre, og så forsvinder den ældste på forudsigeligt vis kort tid inde i handlingen. Synes ikke de skulle have den ældste med i filmen hvis ikke han spiller nogen særligt stor rolle for resten, det er nemlig ikke altid Brødre-klicheer fungere.
Derpå er ideen om at man skal være to til at styre én robot lidt for Hipsteragtigt.Det virker på nogen planer kun som om manus forfatterne har valgt den ide for at putte lidt utroværdigt romance ind i den ellers ret drengerøvsagtige historie.
Synes heller ikke at der er nok slås-kamp scener mellem mennesker/robotter aka. Jeager og monstrene aka. Kaiju. Der var ca. 4-5 "rigtige kampe, og så var resten bare langtrukkende munddiaré og ligegyldige dialoger som undertegnet var ved at falde i en dyb søvn over eller var ved at grine over - ikke fordi det var sjovt men fordi det virkede en anelse dumt/pinligt.
Det er smag og behag helt ud til enden på historien om man kan lide den eller ej, og det burde være nemt for alle at kunne se hvorfor den ene type kan lide filmen og hvorfor den anden ikke kan! Måske hvis man allerede kender og i forvejen har et stærkt forhold med Guillermo Del Toros film, så vil man sikkert forstå denne.
Historien: 3 ud af 6 Stjerner

Faktisk positivt overrasket over skuespillet. Undskyld, men havde troet at vi endnu engang ville støde på amatør skuespillere der spiller klichefyldte figurer men nej, det er ikke den slags figurer/skuespillere der er med heri! Der vises flere følelser fra figurerne, og de er blandt andet med til at få diverse situationer til at virke virkelige. Idris Elba (spiller Stacker Pentecost) er personligt min favorit i filmen. En realistisk general som han viser igennem sprog og slag. Mange af birollerne gør det også rigtigt godt, især Rinko Kikuchi (spiller Mako Mori), hun er i hvert fald det perfekt valg til den kvindeligt handlekraftige karakter hun spiller. Charlie Hunnam var "okay". Følte ikke rigtig med figurerne fordi han sjældent giver en grund til at man som tilskuer skulle gører det, men han er også et rigtigt godt valg til rollen som den stærke hovedperson, der ikke behøver at skifte under bukser inden hver neglebidende slåskamp!
Skuespillet: 4 ud af 6 Stjerner

Det kan ikke skjules at enhver ved og vil synes at 'Pacific Rim' visuelt er en yderst flot og sindsoprivende film. Effekterne er så dejligt detaljerede, vanvittigt vilde og saftige at man får lyst til at løbe over til lærredet/(flad-)skærmen og slikke det fra ende til ende. De (ikke mange) slåskamp-scener er betagende og svære at få øjnene væk fra når først de er i gang, fordi det virker så realistisk at se på Jeagerne og Kaijuerne slås især scene hvor..... Spoiler ......
3D er pengene værd og jeg kan nævne utroligt mange grunde til hvorfor, men du må nøjes med det førnævnte. Filmen skal i hvert fald ses i den flotteste kvalitet der findes!
Fortjener i den grad en bedømmelse blandt toppen på karakter-skalaen for billedkvalitetsfronten.
Effekter/Visuelt: 5 ud af 6 Stjerner

Ikke meget overraskende ved lyden, selvfølgelig skal der kom et ordentligt brag når bygninger smadres, jorden ryster og når gas sprænges i luften! Kaijuernes lyde er mere irriterende end interessante, jeg tror ikke nogen ville have noget imod hvis monstrene havde den samme klassiske monster-lyd som vi kender i stedet for at lyde som et monster der er en robot indeni, eller som et monster der har fået noget galt i halsen! Og så har den heller ikke ligefrem det vildeste hoved-vippende OST soundtrack, desværre!
Musik og Lyd: 3 ud af 6 Stjerner

Samlet Bedømmelse:
Forventnings-Troværdig: 3 ud af 6 Stjerner
Historien: 3 ud af 6 Stjerner
Skuespil: 4 ud af 6 Stjerner
Effekter/Visuelt: 5 ud af 6 Stjerner
Musik og Lyd: 3 ud af 6 Stjerner

I alt: 3 ud af 6 Stjerner:
'Pacific Rim' vil sikkert overraske småbørn (i alderen 10-11 år) der skal se deres første actionfilm på det store lærred (jeg blev ellevild med den første Transformers-film efter jeg så den i 2007, da den var den første rigtige Action Blockbuster film jeg så på det store lærred), og sikkert også store legesyge robot/monster-fans! Den type vil sikkert kun elske filmen på grund af de seje Jeager og Kaijuer, og på grund af filmens lange (dog ikke mange) kampscener.
Jeg synes alt i alt at 'Pacific Rim' er en velproduceret og tempofyldt gang letfordøgelig popcornsunderholdning!"

Christian Eliasson

Jeg elsker den her film, kampene er fed og godt stykket sammen og man får virklig at se hvordan at en mega robot smader et havuhyre

alexander

så fik jeg endelig taget mig sammen til at se denne film i anledningen af Imperials genåbning - nu med 3d lyd atmos osv.

selve filmen er utroligt godt lavet og selv om det måske ikke er en oscar film. Så er denne film alligevel så gennemført at man ikke kan lade værd med at blive suget ind i universet og endelig en film hvor 3d billeder ser godt ud.

Selve lyd siden var ganske imponerende, men syndes egentlig ikke man kunne fornemme lyden hele vejen rundt.. men det måske ikke meningen i denne film.. i "reklamen" for atmos kunne man bestemt høre alt. måske lidt for meget diskant .. men alt i alt god oplevelse

Mikkel

elske denne film og kan klat anbefalde den

Kristianuser/425674

Bedste action i 2013, ingen tvivl! Del toros måde at lave monstre på holder maks! Store robotter der knuser flere uskyldige mennesker for netop at forsvare dem, det kan vi lide ;)

Heidiuser/527424

Helt klart en rigtig kanon film. ******

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.