Cookie- og Privatlivspolitik

Tarok

Tilladt for alle
Filmen er fortalt i et roligt tempo. Den indeholder enkelte scener af lettere dramatisk karakter, fx ser man en far, der giver sin søn en lussing, og man ser et føl blive født. Da disse scener er indlagt i den ellers roligt fortalte ramme, og da de er kortvarige og uden den store dramatik, vurderes det, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
31.10.2013
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tarok
|

Dramaet 'Tarok' starter i 1948, hvor landmanden Karl Laursen har en drøm. Han vil købe en større gård og opdrætte heste, så han kan deltage i travløb.

Drømmen smitter af på hans sønner, og især Jørn og Vagn viser interesse for farens nye vision. Familien fra Skive oplever dog snart, hvordan verden forandrer sig i takt med den teknologiske udvikling, og da Jørn bliver voksen, og stifter sin egen familie, breder oliekrisen og arbejdsløsheden sig.

Men alt kommer til at ændre sig for familien. Ud over sit virke som bilforhandler begynder Jørn at deltage i travløb med den lynhurtige, ivrige hest Tarok, der bringer amatøren til tops i de professionelle rækker. Mod alle odds sejrer Jørn og familien og giver det økonomisk trængte Danmark fornyet håb for fremtiden.

'Tarok' er skabt af holdet bag Hvidsten Gruppen, der sidste år imponerede med 765.000 solgte billetter i biografen. Anne-Grethe Bjarup Riis står igen for instruktionen, Regner Grasten producerer, og flere af skuespillerne har fået genvalg.

Bjarne Henriksen, Henrik Vestergaard, Frederik Meldal Nørgaard og Thomas Ernst fra besættelsesfilmen spiller mandlige medlemmer af Laursen-familien, og de stærke kvindelige roller udfyldes af Kirsten Lehfeldt (Flamberede hjerter) og Iben Dorner (Sorte kugler).

'Tarok' er baseret på en virkelig historie.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (269 votes)
4.4
2.4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Selvom vi får lige lovlig mange pædagogiske nærbilleder af Jørgen Laursen, der hepper på sin hest, er travløbene simpelthen medrivende." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Vi får, hvad vi ser. Det er lige til at gå til for alle. Men det er også lidt som at bladre i fremmede folks fotoalbum." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[...] alle pointer [skæres] ud i tommetyk papmache, da man åbenbart tager for givet, at publikum er ude af stand til at drage blot en enkelt konklusion eller to på egen hånd." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Det er bare en meget ringe film med rod i prioriteterne og alt for lidt hest." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Den er ikke bare (meget) for lang, den er også teknisk uskarp og ufokuseret fortalt." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "'Tarok' flytter ikke filmhistoriske grænser, men den fortæller åbent og godt af et helt ærligt hjerte. Man skylder den at lade sig rive lidt med." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Indrømmet, den er lidt sløv og udramatisk. Men det er sikkert en helt fair skildring af familien Lauersen og Stald Kima - og der har afgjort ikke været helt så meget at dykke ned i, uden at komme til at fornærme nulevende personer.

Men trods den ikke ret medrivende personbeskrivelse, formår den alligevel at skabe en smule spænding ved løbene - og i forhold til den måde filmen var blevet nedsablet af pressen, så var jeg alligevel positivt overrasket.

Line FS

nøøøøøøøøj, en meeeeeget lang og kedelig historie.... Titelkarakteren kommer først efter 2 timer... føles det som om - hvor lang er den her film? 2 timer og 15 minutter? Hvorfor i det hele taget lave den så lang? Den føles som 3 timer.

Jeg kan godt starte med at være helt ærgerlig. Jeg så kun den her film, fordi Jakob Oftebro er med i den - og han dukkede først op efter 2 timer.. denne gang næsten bogstavligt.

Var det det værd? nej det var det sgu ikke. Shit en kedelig film. Og man undrer sig halvdelen af filmen, over hvad det er den vil og hvor den vil ligge sit fokus? Det gik først op for mig VIRKELIG sent, at det kun var den ene søn det hele skulle handle om. Hvad fuck sker der med de andre sønner?...
Den er også hel gal med sin opstart. Det hele kører rundt og frem og tilbage og springer enormt meget i tid, og man kan ikke helt følge med, fordi der ingen fokus er, eller forståelse af hvad man skal lede efter, og hvilke konflikt der skal være. Hm.
Og så kommer hesten efter 100 år, og ja.. whatever. Det en hest...
Ja, emnet og temaet i sig selv interesserede mig heller ikke gevaldigt i forvejen. Men en god film, burde kunne få en til at være underholdt og engageret, selvom den omhandler emner og temaer der ellers ikke interesser en.

Christina

To ting om denne film

1: Den kunne godt have brugt mindre tid på snak, og visualisering, publikum er ikke dumme og kan godt følge plottet! helt seriøst, en halv times mindre snak i denne film ville have gjort underværker!

2: HELT igennem FANTASTISKE travscener, dem kunne vi godt have brugt nogle flere af! man havde jo helt lyst til at rejse sig op i sæderne og råbe "KOM SÅ TAROK"!

og ja så gør det lidt ondt på os hestefolk når der så tydligt er blevet brugt flere heste til jobbet som tarok og deres sminke er så helt igennem dårligt, på et tidspunkt sat snippen på den forkerte side af mulen…SJUSK!

Bodil

Det der med heste ik'ogs'...
Det er ikke lige mig.........................................................................................................................................................................................................................................................................
Men jeg må sige 2-3 minutter på panden... og så med lidt paprika og purløg... Det gør sku' underværker!:-)
Kan i den grad anbefales til en god middag fredag aften!

Anne-Sofie

Det er ved og være et par uger siden vi tog fire heste tøser der ind...
Som altid når vi tager i biffen var der god stemning ...
Dog lidt trykket af jeg var hjemme fra første gange uden min datter på 1 1/2 måned
Publikummen var meget ældre mennesker inden os...
Og jeg tror nok de fik lagt mærke til os mest da vi ser trailer til "Sorg og Glæde" der var jeg klar til vi skulle hjem med det samme...

Men så gik filmen i gang...
Det skal siges inden jeg tog i biffen har jeg valgt og læse lidt op på tarok, og om familien og ser hvad der nu var om den i tv..( har været en del her på tv Midtvest )

Og jeg synes den fortæller en god histore om personerne i filmen, de snakker selvfølglig ikke total vest jysk men der kommer en masse gode jyske udtryk ..

Det er nogen fantastiske skuespiller... Hr Henriksen giver den godt i rollen som den hårde og fast besluttet far... Og Fru Kristen giver ham rigtig godt modspil.. ( og der vil jeg give Jørn helt ret der var ikke andre der var bedre til og skulle spille hans mor )

Man kommer godt ind på livet af de mennesker hvordan de komme kæmpe, Jørn og Lise , at deres butik ikke bare blomster fordi de bliver Danmarks mester:)

Løbs scener passer ikke helt sammen den er ikke altid lige de samme sted når der bliver skiftet vinkler og når der bruges de gamle optagerseler som i øvrigt er mega fedt at man har taget det med ind... Men synes ikke det ødelægger filmen for mig, jeg ved sQ selv hvor svært kan være og få de tosset dyr til og gøre lige som man skal og det er jo ikke kun en hest der skal løbe men 10(eller hvor mange det nu er)

Under løbene havde man lyst til og stille sig og råbe på dem for man blev så optaget af dem...

Til slut ***Slettet af redaktionen pga. spoilers*** sidder jeg mig til og tude brøle så flere de rare ældre mennesker kommer hen og giver mig et lille klap på skulderen ...

Da jeg sad tilbage og det hele var slut tænke jeg at man måske godt kunne have brugt en halv time mere..
Og der var og en gang jeg måtte kigge på uret og sige hvis den skal nå og være langtrukkent så skal det da til og være 1 1/2 inden i filmen...

Dette er ikke en heste film som store hingst hvor det er fra hesten synfelt men en film om menneskerne rundt om eb hest der havde stor betydning for Danmark ...

Og en stor tak til
Lise Laursen for at have gemt så mange ting som kunne komme med i filmen ...

maj-br

Jeg havde ikke tænkt mig at skulle se film om en hest. Men endte i biffen, og blev så glædelig overrasket, den viste mange tidsbilleder, sjovt at se bilerne, tøjet, musikken. Ramte også mange følelser.
Fortalte så levende om den, at jeg var nødt til at gå ind og se den igen, sammen med min mand og dreng, som også var vilde med den. Måske var den lige det længste.
Men en god, dejlig varm familie film, og en varm, trofast familie. Anbefaler den varmt til alle. :-)

Maja

Tarok er en film man bare SKAL se. Jeg er ikke den store hesteelsker, men den her film den var fantastisk. En af de bedste film jeg har set til dato. Alle burde se den :-)

Movie-fanatic

Delitant monologer der bliver fremført, så man føler sig hensat til Nørrumsnede Forsamlingshus, sovset ind i underlige billeder af TYDELIGVIS flere forskellige heste, i rollen som Tarok?

En ualmindelig uhjælpelig instruktion, og en klipning så man får ondt i maven????

Jeg syntes at det her en noget CRAP!!!

En stjerne for modet til at sende det her makværk på markedet!

Marian user/964006

Er godt klar over, at filmen ikke er helt autentisk med hver eneste sætning. Men den giver alligevel et godt indtryk af hvad der skete i denne heste interesserede familie.
Det var tidstypisk beklædning og mode og sjovt at se hvordan hverdagen var dengang.
Jeg kedede mig ikke og syntes faktisk det var en god måde at høre lidt om sport på, da jeg overhovedet ikke er sportsinteresseret og derfor ikke fulgte med i Taroks store bedrifter dengang. Han var da en skøn hest!!

Henninguser/955071

Et dejligt gensyn med Tarok, men af en eller anden grund, blev jeg aldrig rigtigt revet med af historien.
Taroks død, som dengang berørte det meste af nationen, blev der efter min mening, gjort alt for lidt væsen af!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.