Cookie- og Privatlivspolitik

Die Hard: With a Vengeance (1995)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Die Hard: With a Vengeance
|

I 'Die Hard: With a Vengeance' vender Bruce Willis tilbage som politimanden John McClane, hvor han er oppe imod terroristen Hans Grubers bror, Simon.

'Die Hard: With a Vengeance' er den tredje film i Die Hard-serien.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (53 votes)
4.3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Men dog stadig ikke helt bringende.

Frank

God ilm

Carl

Efter en fabelagtig 1'er og en værdig 2'er, beslutter Twentieth Century Fox alligevel at smide endnu en efterfølger oveni! Virker den ligeså godt som 2'eren? Det er der meget delte meninger om! Die Hard: With a Vengeance blev den film i 1995, der solgte mest i biografen. Med et budget på 90 millioner og over 300 millioner solgte biletter er det den dyreste og mest succesfulde af alle tre (senere slået af 4'eren!). Personligt syntes jeg at filmen fungerer i sin helhed, men her mangler der lidt af charmen fra 1'eren og 2'eren men John McClane er jo stadig den samme i denne her film, heldigvis! John McTiernan som instruerede 1'eren, har også instrueret den her.

Efter en bombe voldsomt er gået af i en af New York's mange gader, modtager NYPD et mystisk opkald fra en mand som kalder sig "Simon", som tager ansvaret for bomben. Han lover flere bomber, medmindre John McClane, stiller sig op i midten af Harlem, med teksten "I HATE NIGGERS". McClane som er en knækket mand efter at være blevet permanent skilt med Holly, blevet afskediget fra hans job som betjent, ser næsten aldrig sine børn og drikker næsten nok til at kunne blive kaldt en alkoholiker, udgør ikke en farlig fjende mere. Han vælger alligevel at lege Simon's spil og gøre hvad han beder om, men opdager langsomt omfanget af Simon's egentlige plan...

En af de ting som for mig trækker ned ved den her film er at i modsætning til 1'eren og 2'eren var en slags "hijacker-film" på sin egen måde, hvor de enten foregik et sted eller inden for et bestemt areal, foregår denne her film i hele det store New York! Det var bla. med til at noget af Die Hard-følelsen ikke er der så meget i den her... Holly har ikke en eneste scene i den her film, i forhold til de første. Desuden mangler der også lidt action i denne her! Når der endelig er noget man kan kalde action i meget af filmen, opdager McClane de forbrydere og så skyder han dem bare og så er det slut... Ikke helt den samme slags action som i de forrige... Og klimakset mangler lidt af den spænding 1'eren og 2'eren havde! Men når det er sagt er den ikke på nogen måde dårlig, man sidder altid med en følelse af, at man er spændt på at se udfaldet. Og scenerne med at de skal fare rundt i New York er også rigtig professionelt filmet!

Lyd og klipning er faktisk rigtig godt i den her film, ligesom i de forrige.

Alle eksplosionerne kan man se at der også er blevet arbejdet meget på!

Bruce Willis som John McClane er nogenlunde det samme, bortset fra at han er mere ude af træning i denne her film, og man kan diskutere om det er godt eller skidt, da hans rå ydre var med til at give Die Hard 1 og 2 den følelse man fik. På den anden side virker det også mere realistisk, at han er lidt udkørt. McClane er i hvert fald den samme, i det store og det hele.

Jeremy Irons som den kalkulerende, farlige, grådige og hævntørstige Simon! Irons fungerer rigtig godt som skurk i denne film. Han gav den samme følelse som Alan Rickman gjorde i Die Hard med Hans Gruber! Ikke helt ligeså god, men det er lige ved! Han er også en del bedre en Stuart i 2'eren, som man overhovedet ikke kunne forbinde til! Elskede konceptet med at det først er halvvejs inde i filmen, at man rent faktisk ser ham, og ikke hører hans gysende stemme gennem et telefon! Man kune føle hvordan han kunne få alle strissere i New York til at søge efter bomber, efter et opkald. Samtidig kan man også fobinde med ham, og følge hans motiv. Så alt i alt, ikke helt så god som Gruber, men langt bedre end Stuart!

Samuel L. Jackson som Zeus Carver, spillede også fortræffeligt som den almindelige borger, som bliver rodet ind i alle McClane's problemer! Han var virkelig sjov. Willis og Jackson har en fed kemi sammen, og i forhold til 1'eren og 2'eren, så har han en partner, i denne film, som faktisk var en fed ide og spillede godt!

Alt i alt går 3'eren an! Ikke helt så god som de forrige, men der skal nu ikke meget til! Kunne du lide de to første Die Hard-film, må du også se den her!

7/10

"Say hello to your brother!"

Lars Michael

Den bedste Die Hard ...Den holder hele vejen.

dippegalantuser/922792

Alt for selvhøjtidelig, alt for omstændelig, alt for rodet og alt for langt fra den oprindelige idé med serien.

Antaeus

Det er sjovt som smag er forskellig. Alle Die Hard filmene er gode, men denne her formår lige af smyge sig ind på førstepladsen foran den første i serien. Jeg kan se den igen og igen. Bruce Willis, Samuel Jackson og Jeremy Irons er alle på deres højeste i et fremragende samspil og en rigtig god historie.

Wayne

Uden at være dårlig - men John McClanes rolle er ikke så overskudsagtig som i de første film. Nok også årsagen til at der skulle gå så mange år før der kom en efterfølger.

S. Rico

Jeg syntes, den var super fed, da jeg så den første gang. Men den holder ikke til et gensyn i dag. Nu virker den nærmest som en parodi, og det er umuligt at tage den seriøs. Men den får alligevel 3 stjerner for god nostalgisk underholdning.

Hearmeroar

who where :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.