Cookie- og Privatlivspolitik

Operation Argo

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
08.11.2012
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Argo
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning m. intro
|

Thrilleren 'Operation Argo' er Ben Afflecks nye film baseret på virkelige hændelser.

Den 4. november 1979 når den iranske revolution sit hidtidige kogepunkt, og da vrede demonstranter stormer den amerikanske ambassade i Teheran, bliver 52 amerikanere taget som gidsler. Men midt i alt kaos lykkes det seks amerikanske diplomater at slippe væk og søge tilflugt hjemme hos den canadiske ambassadør.

Da det kun er et spørgsmål om tid, før de seks bliver fundet og sandsynligvis dræbt, finder en CIA-specialist ved navn Tony Mendez (Ben Affleck) på en risikabel plan, som skal få dem sikkert ud af landet. Ambassadørerne skal nemlig agere filmhold på rejse for at have bare den mindste flugtchance.

Ben Affleck leverer med 'Operation Argo' sin tredje spillefilm som instruktør efter de kritikerroste 'Gone Baby Gone' (2007) og 'The Town' (2010). I modsætning til de to første film er handlingen i 'Operation Argo' flyttet fra Afflecks elskede Boston til flere andre steder - Washington, Los Angeles og Teheran.

'Operation Argo' er baseret på virkelige hændelser skildret i artiklen 'How the CIA Used a Fake Sci-Fi Flick to Rescue Americans from Teheran'.

'Operation Argo' modtog tre Oscars, bl.a. for Bedste film og Bedste manuskript.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (707 votes)
4.7
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Underholdningsværdien er konstant i en historie, hvor latter og neglebidende spænding går hånd i hånd. Ben Affleck ... viser endnu en gang et overlegent overblik over fortællingen. Og en fænomenal sans for de små detaljer..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Den bedste, mest spændende og intense samt - ikke mindst - finest FORTALTE thriller, jeg har set i lang, lang tid." (Steffen Jungersen)

 • Børsen

  "En knugende spændingfilm så man får svedige håndflader. Samtidig har filmmagerne et godt øje til den beskrivende detalje, der afspejler helheden. [...] en imponerende film." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "... virkelig fermt skruet sammen. Alt sidder faktisk lige i skabet - altså lige indtil de sidste ti minutter, hvor der skrues så meget op for patriotismeknappen, at i hvert fald denne anmelder lige tabte den sidste stjerne på gulvet i rent tåkrummeri." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... giver sig god tid, for god - to timer, men burde være strammet op og spændt efter. [...] filmen er værd at se. Selv var jeg godt underholdt med øjnene stift rettet mod lærredet hele vejen igennem." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... en afsindig god historie. Men den er også usædvanlig godt fortalt af Ben Affleck... Alle persontegningerne er præcise, dialogen vittig og tidsbilledet ... er fremragende. [...] Det er bare en film, men det er samtidig blodig virkelighed, og dén blanding gør 'Argo' så djævelsk spændende." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Er ikke den store fan af Ben Affleck, men lige den her film spiller han både godt, og det er en god film han har instrueret.

Nikolaj

Her snakker vi om et gennemført stykke filmarbejde! Spændingen er i top hele filmen igennem, hvilket resulterer i mange neglebidende øjeblikke!

I starten var jeg ikke helt tilfreds med, at Argo vandt en Oscar for bedste film, men den er vokset med mig, og nu synes jeg den er en værdig vinder!

Men hva pokker! Hvorfor fik Ben Affleck ikke i det mindste en nominering til bedste instruktør! Manden har jo lavet noget helt fantastisk!

Martin

Godt instrueret og filmet, gør det hele til en virkelig god film

Lars Michael

At filmen vandt on oscar for filmen ved jeg ikke om det er fortjendt.
Men ligegyldig hvad så skal man selvfølgelig se en film der fik en Oscar for bedste film.

Marilyn

kæft en klasse film!!!! Og selv med skæg klare Ben Affleck, at være lækker. SWEEEEEEEEET!

Bond

Filmen handler om den dag da den amerikanske ambassadebliver stormet af Iranske oprør.Der seks amerikaner der slipper væk og søger tilflugt hos den canadiske ambassade. Imens er CIA i gang med at bombardereden amerikanske regering med forskellige, håbløse planer om at få de seks amerikanere ud af Irak. Tony Mendez (Ben Affleck) er evakuering specielist og finder på at lave en fupfilm der får navnet Argo. Regeringen tøver med at give tilladelse og tiden er ved at løbe ud, så noget må gøres.

Ben Affleck har med Argo skabt sin tredje spillefilm og han er ikke blevet dårligere. Jeg vil selv synes at Argo er vært alle de priser den har fået og den skal nok blive et godt højdepunkt iAffleck karriere. Jeg tror vil gå så langt som at sige den bilver en klassiker, for jeg synes den har det hele en politisk triller skal have. Den er ligsom spændende hele vejen i gennem, fordi at jo med de snakker og planlægger unden at gøre noget, jo mindre tid får de. Og det er det der gør den spændende.
Helt klart seks stjerner til Argo, 2012s bedste film!!

Soffen

Troede virkelig der var mere bag plottet end det! Den var langtrukken og manglede helt klart noget mere aktion og handling. Dog havde den da stadig noget spænding i slutningen med det kom alt alt for sent. Havde forventet noget mere af Ben Affleck...

Mike

Jeg så filmen uden rigtig at vide hvad jeg skulle forvente mig af den, tænkte at jeg ville se den fordi den havde vundet en Oscar for "Bedste film" - og at den vinder den pris kan jeg ikke være uenig i.

Argo er en af de bedste film jeg nogensinde har set, den er simpelten så veludført hele vejen igennem og igennem filmen føler man at man selv er der og man håber virkelig det bedste for de personer der er med.

Dette er en film som jeg helt klart vil anbefale til alle som godt kan li en god film hvor action ikke er i første prioritet, denne film skal ses hvis man godt kan li en rigtig god film hvor alt bare spiller.

Intet mindre end en fantastisk film.

Liwuser/13694

Kan ellers godt lide at se en film der skildrer en virkelig historie
Politiske osv. men denne...
Lige så kedelig som Ben Affleck selv.
At den har vundet samtlige store priser er mig en gåde...

Liwuser/13694

Cannes vælger som regel ikke samme type film. Gudskelov. Nu ikke pr. nitten. Forsat god dag

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.