Cookie- og Privatlivspolitik

Sover Dolly på ryggen?

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
04.10.2012
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sover Dolly på ryggen
|

I komedien 'Sover Dolly på ryggen?' har TV-værten Anne (Lene Maria Christensen) opgivet at finde en mand, som kan passe ind i hendes kontrollerede liv. 

Anne vil egentlig gerne have et barn, og derfor får hun foretaget kunstig befrugtning - og så må drømmemanden komme til senere.

Men da hun alligevel bliver for nysgerrig efter at kende donorens identitet, finder hun frem til en adresse og møder hele to potentielle fædre: den tilsyneladende perfekte Rune (Casper Crump) og den kiksede Gordon Dennis (Nikolaj Lie Kaas).

Med 'Sover Dolly på ryggen?' vender Hella Joof, efter den genremæssige afstikker 'Se min kjole' (2009), tilbage til den romantiske komedie, som hun har haft succes med i 'En kort en lang' (2001).

Lene Maria Christensen spillede også en rolle i 'Fidibus', som Joof instruerede i 2006.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (833 votes)
4.6
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Problemet er bare, at en bar røv kun er morsom, hvis den sættes ind i en morsom situation. Hella for Søren, så brug dog den bare røv til noget! Selv om det formentlig er en fest at lave film med Hella Joof, er det alt for sjældent festligt at se hendes film. Og når vi så er oppe på sjette forsøg, er det svært at være lige så tilgivende som første gang." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Intellektuelt er der meldt bar røv, men den er fin til en aften, hvor du bare vil have lidt på den dumme." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Vejen mod den forudsigelige finale er brolagt med mere eller mindre komiske optrin (mest det sidste) og prøver undervejs at være lidt provokerende på den der bonerte, dameblads-agtige måde (urinsex, ha ha). Det mest frustrerende er dog, at så mange gode kræfter bruger deres energi på noget, der grundlæggende vil så lidt." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... rammer lige ned i tidsånden og Hella Joof tør at stille usentimentale spørgsmål til det, som så mange drømmer om, uden at stikke et enkelt svar. Se, det er en drømmefilm for romantikere med lykke-kvababbelser uanset alder." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... holder akkurat balancen mellem sjov og fjoget takket være det gode spil ... og en sødme, der sender tankerne tilbage til 'Den eneste ene'." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Historien er klassisk, og den tåler også her at blive marineret i folkekomedie og en samtidssatire, der rammer i flæng. [...] morsom, sød og gennemført." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Cathrine

Jeg må indrømme at jeg aldrig har været fan af Hella Joof’s film. Jeg kan rigtig godt lide hende som person og skuespiller, men hun har et eller andet over sine film som jeg bare aldrig rigtig er faldet for. Hun har altid nogle kanon gode skuespillere med i sine film, faktisk mange af de mest kendte her i Danmark, men de har bare ikke været min smag. Men jeg må sige at jeg har fået et lidt andet syn på hendes måde at lave film på efter jeg har set “Sover Dolly på ryggen”.
Jeg var lidt spektisk i starten, det er flere år siden jeg har set traileren så jeg vidste faktisk ikke hvad jeg gik ind til overhovedet. Jeg ved ikke hvorfor jeg havde en “badeferie” i tankerne, men det er det jo langt fra. Jeg syntes det er en fantastisk sjov og nok også lidt pinlig historie om nogle faktisk meget almindelige mennesker, i helt normale situationer. Måske nogle lidt banebrydende personer, som ikke tager sig af hvad andre siger. Dét kan jeg li’!
I hovedpersonen har vi Lene Maria Christensen som spiller den målrettede Anne. Jeg syntes i starten at hun var lidt et sjovt valg til den rolle, men hun gør det faktisk rigtig godt. Jeg har altid syntes var en virkelig sød og nuttet skuespiller hvis man kan sige det, en forsigtig en, men det går åbenbart hurtigt over. Så har vi vores allesammens kære Nikolaj Lie Kaas som jo altid er utrolig sjov og grænseoverskridende. Han spiller typen som man helst ikke vil ses med i offentligheden, og det er jo fantastisk. Vi har også søde Mia Lyhne og Sidse Babett Knudsen som også er nogle utrolig sjove typer, man slet ikke ville havde været foruden.
Jeg elsker handlingen i filmen, og at den faktisk overrasker en lidt til sidst. Så den kan klart anbefales!

D.

Nikolaj Lie Kaas er helt fantastisk i rollen som klam, barnlig, men (viser det sig) følsom og sød drengerøv. Lene Maria C. er sød og uimodståelig og Sidste Babett rigtig sjov i en grov parodi på en lesbisk chef. Karaokescenen er ubetalelig.

Wayne

Et let gennemskueligt plot holdes oppe af nogle glimrende bifigurer spillet af især Sidse Babett Knudsen og Mia Lyhne. Nikolaj Lie Kaas gør det også godt som det katastrofale, men sympatiske far-emne.

Det er altid sjovt, og rodet at blive tørretumblet i Hellas hoved.

Lars Michael

Kun NIkolaj LIe Kaas spillspiller godt i filmen, faktisk spiller han mega sjov som rollen som den skøre mand der lever livet.

Finn

ja filmen var da god nok, lidt plat, synes lene spillede godt var vist den eneste normale i filmen. har set bedre.

Trine

Geniale skuespillere

Mariauser/621916

Jeg har aldrig grinet så meget til en film i biografen før! Elsker Nikolaj Lie Kaas i rollen som Gordon, han er helt vildt sjov! Nu glæder jeg mig bare til at man kan købe den på dvd! Er der nogle der ved hvornår den udkommer på dvd?

Eva-Maria

Det er virkelig en fed film, ikke fordi den har nogen dybere menig - i hvert fald ikke en jeg har fattet - men det behøver alle jo heller ikke at have. Jeg grinte hele vejen igennem, og det var også det jeg kom for at gøre, så den levede 100% op til mine forventninger.

susanna

Den var kanon sjov hele vejen igennem, alt hvad jeg forventede...selvom man godt kunne forudse hvad den næste scene ville indeholde, men skal helt klart have den, når den udkommer :D

HeleneColor

Sover Dolly På Ryggen?
Sjov titel til filmen, og derhen tænker man.. Hvad skal det betyde? Det er for det meste titel der fanger os, og film plakaten... Så her bliver tænker man. Det bliver jeg nødt til at se? Se hvad det her handler om...
- Kan sige med mine egne ord... At det er vist den første film, jeg nogensinde har grinet så meget til!:) Den er fantastisk grineren! Glæder mig til den kommer på Dvd!:)

- Fem stjerner for en grineren dansk film, i danske film klasse nummer 1!:-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.