Cookie- og Privatlivspolitik

Escape Plan

Tilladt for børn over 15 år
Filmen foregår i et barskt fængselsmiljø præget af vold og afstraffelse. Der indgår en lang række scener med vold. I en scene bliver en mand dolket i halsen. I en anden scene bliver en mand torturlignende banket af mænd i uhyggelige sorte masker. I en tredje scene bliver en mand henrettet ved skud. På grund af scenernes grafiske og afstumpede karakter vurderes filmen at kunne skræmme børn og unge under 15 år

Se mere på medierådet.dk
17.10.2013
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Escape Plan
|

'Escape Plan' er en action-thriller om Ray Breslin, der specialiserer sig i et helt særligt erhverv. Han tester fængslers sikkerhed.

Det sker ved, at han lader sig indsætte som fange under falsk alias og derefter påviser over for de uvidende fængselsansatte og deres direktør, at der er huller i sikkerheden. En sidste og meget profitabel opgave dukker op, og Ray beslutter sig for at tage imod den, selvom han ikke kender placeringen eller de nærmere forhold i det hemmelige fængsel, der bliver kaldt "The Tomb".

Noget går dog helt galt, og hans plan for at slippe fri er umulig at føre ud i livet. Fængslet er nemlig bygget efter hans egne notater om flugtsikkerhed. Hans eneste chance er nu at alliere sig med en anden fange ved navn Emil Rottmayer.

Selvom det ikke er første gang, at action-ikonerne Arnold Schwarzenegger og Sylvester Stallone tørner sammen på det hvide lærred, markerer 'Escape Plan' deres hidtil længste filmmøde.

Stallone har hovedrollen, men Schwarzenegger har filmens næststørste rolle, der viser sig mindst lige så vigtig for flugtforsøget. Ud over muskelbundterne har Jim Caviezel (The Passion of the Christ), Vinnie Jones (Snatch.) og Sam Neill (Jurassic Park) roller i filmen.

'Escape Plan' er instrueret af Mikael Håfström, der tidligere har filmatiseret Jan Guillous roman 'Ondskan' (2003).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (337 votes)
4.3
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Selve historien er noget værre vås, hvis man går den efter i sømmene, men Sly og Arnie er underholdende selskab i de par timer, som filmen varer." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "[...] holder en underholdende balance imellem alvor og let selvironisk macho-humor." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Spændingen drukner i de mange kortslutninger og forudsigelige nævekampe og pistoldueller." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Har man behov for lidt eskapisme, er 'Escape Plan' lige sagen." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[...] en velfungerende actionfilm, der folder sin overraskende historie ud lag for lag frem mod et velorkestreret klimaks." (Sophie Engberg Sonne)

 • Radio24syv

  "Det er på en lidt billig baggrund, men det er den bedste Schwarzenegger-film i næsten 20 år." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Det er spændende på den gammeldags måde, og filmen er ikke uden hård humor." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
petergabriel.dkuser/544015

Schwarzenegger og Stallone. To gamle mænd. Begge med kæmpesucceser bag sig. Begge med lige dele fiaskoer - især fra slutningen af 1990'erne og frem.

I 2010 var de for første gang sammen i en film. Den ikke videre vellykkede "The Expendables", hvor Stallone forsøgte at lave en rendyrket 80'er-actionfilm. Det lykkedes ham sådan set, men ikke på den fede måde. Filmen var træg og kedelig. Blottet for charme og spænding.

Alligevel blev den en succes og Schwarzenegger, der kun havde en cameo i filmen, fik blod på tanden og vendte tilbage i den noget mere vellykkede "The Expendables 2", hvor hans ganske vist øgede, men stadigvæk begrænsede tid på lærredet, ikke lovede godt for den gode østrigers fremtidige filmkarriere. Schwarzeneggers legen med sine velkendte one-liners var direkte pinlig, og hans før så imposante fysik en klods om benet. "I'll be back!" klingede hult.

Læs flere anmeldelser på filmkorn.dk

mikkel knudsen

Hold da op det var en super fed film med to rigtige gode skuespillers. Har vente på en film med de to i en film også kom der en med dem, Sly og Arnold er en af de aller bedste skuespiller inden for action film.. En film man skal se igen

Elias

Nok den bedste film jeg set i biografen i flere år, Arnold Schwarzenegger har forbedret sit skuespil helt vildt! der er massere af overaskelser i den her film. Se den!

Jeanett Pheiffer Nielsen

Jeg blev slet ikke skuffet, jeg synes det er en rigtig god og spændene film.. Den har et tvist jeg rigtig godt kan lide, og er ret vild med den humor som er i filmen..

Piauser/1083626

Den var rigtig god og der var mange gode kendte skuespiller med.

joan

jeg syntes den var meget god var spændene helt fra start

Birgituser/227495

fik en super oplevelse

gert

4 voksne fyre fra Viborg fik en super oplevelse I Herning til forpremiere på Escape Plan. Filmen er heldigvis ikke så udpræget voldelig som tendensen har vist sig at være i de seneste Arnold/Sylvester film. God og ihærdig underholdning der er et MUST for action fans der kan lide spændende film med et lille twist.
God fornøjelse derude :-)

Kasperuser/416890

Se den!! De to gamle er tilbage i storform:D Synes det er deres bedste rolle i nyere tid. Masser fart over feltet, og lidt go humor. Så den anbefales helt klart herfra, og damen kan sagtens tages med under armen.
Min synes den var fantastisk:D

5 Stjerner!

Heidi

Har lige været til Action Night i Biocity Odense og se "Escape Plan".

Det er virkelig en genial film, og den er til både mænd og kvinder der kan lide god gedigen action og en god drengerøvsfilm. Og nej, der er ingen kissemissen i den her film, men det er det den vinder ekstra point på hos mig. Det er bare for malplaceret i mange actionfilm.

Det er fart på fra start til slut og man bliver ikke skuffet. Arnold og Sly beviser til fulde, at godt nok er de et par gamle herrer efterhånden, men de kan stadig det der... og de kan stadig sparke røv.

Så tag en stor popcorn og en stor cola med i salen og bliv virkelig underholdt. Det gjorde jeg :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.