Cookie- og Privatlivspolitik

Jack Ryan: Shadow Recruit

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en actionpræget stemning. Den indeholder en række voldsomme scener med trusler, skyderier, slagsmål og forskellige former for brutalitet. En mand skydes i brystet, en anden druknes i et badekar, en kvinde trues med torturlignende metoder. På grund af scener som disse, samt lange passager, hvor hovedfigurer befinder sig i overhængende fare, vurderes det at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år

Se mere på medierådet.dk
16.01.2014
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jack Ryan: Shadow Recruit
|

I filmen ’Jack Ryan: Shadow Recruit’ går historien helt tilbage til Jack Ryans unge dage som uerfaren analytiker hos CIA, der opdager en hemmelig russisk plan om at destruere den amerikanske økonomi ved hjælp af et terrorangreb.

Ryan er mest vant til at sidde bag en computerskærm, men tvinges under omstændighederne ud i felten og ender i et taktisk magt- og spionspil med den russiske multimilliardær Victor Cherevin, hvor han kun kan stole på sig selv og sin træning fra akademiet.

Det er Chris Pine, der er endt med rollen som Jack Ryan, og han skal dermed løfte den tunge arv fra skuespillere som Harrison Ford og Alec Baldwin, der førhen har spillet karakteren til stor anerkendelse.

Han flankeres til gengæld af en række erfarne folk, såsom Kevin Costner, Keira Knightley og Kenneth Branagh. Sidstnævnte udfylder ikke bare rollen som filmens skurk men også instruktør.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (168 votes)
4.1
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] netop skuespil og karakterarbejde er med til at hæve 'Jack Ryan: Shadow Recruit' over den ligegyldige metervarekategori, som så mange thrillere ender i." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Det er måske ikke helt på James Bond-niveau. Men det er tæt på." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Man føler sig nærmest hensat til en dårlig genudsendelse fra ca. 1982 en sen søndag aften på en reklamekanal, og undrer sig egentlig over, at Hollywood tror, de kan slippe af sted med sådan et tyndt opkog af gamle fjendebilleder i det herrens år 2014." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen bevæger sig professionelt, men forudsigeligt fra skabelon til skabelon. Afgørende er det ikke hvad der sker, for det ved vi fra snesevis af den slags historier, men hvordan det sker, hvad vi ikke ved." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Filmens ambitioner om at 'levere en Bourne' bliver langtfra opfyldt. Bevares, Branagh leverer passende neglebidende spænding, og der er i begyndelsen en duft af den kosmopolitiske Hitchcock, indtil der for alvor går computerskærm og biljagt i den." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Ryan flyver til Moskva, hvor han straks må i nærkamp med Cherevins afrikanske livvagt, meget i stilen fra tidlig James Bond, før han sammen med Harpers hold gennemfører et Mission Impossible-agtigt indbrud hos Cherevin. [...] Det er spændende nok på en uforpligtende måde." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maria

Men du har først kunnet se biograftiderne siden i går, fordi de fleste biografer først opdatere deres program om mandagen i den ug hvor en film får premiere (som ofte er en torsdag).

Joshua

Nogen der ved om man også vil filmatisere bøgerne som følger hans søn?

Simon

Kris Tapley har startet et rygte om at Jack Ryan's amerikanske premiere flyttes fra december til februar eller marts, da Paramount mangler film at udsende i første kvartal af 2014.
Det er dog ikke sikkert det behøves at få nogle konsekvenser for den internationale premiere.

Bond

ser hel klart fed og carstet er også det bliver nu
spændende at høre mere om den.

Wayne

Jeg har læst alle Tom Clancy's bøger, og serien om Jack Ryan er det bedste han har skrevet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.