Cookie- og Privatlivspolitik

Blue Jasmine

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
08.08.2013
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Blue Jasmine
|

'Blue Jasmine'  er Woody Allens 43. film, og handler om Jasmine, der lever et forkælet liv i sus og dus som en del af New York snobbede overklasse.

Hun har aldrig haft et job, og igennem mange år har Jasmine tilsyneladende levet uvidende om, hvordan hendes mand Hal egentlig tjener sine penge. Da Hal viser sig at være en svindler og ægteskabet efterfølgende går i stykker, styrter hele hendes verden i grus. Pengene og den medfølgende status som Chanel-klædt jetsetter forsvinder hurtigt, og nu må Jasmine samle de sidste af sine svage nerver og starte helt forfra. 

Heldigvis har hun en søster i San Francisco, der gerne vil hjælpe. Det viser sig dog hurtigt at være en stor udfordring at bo i en beskeden lejlighed, at søge et job, samt ikke mindst at lade fortiden være fortid.

Den produktive filmlegende Woody Allen behandler med 'Blue Jasmine' en kvindes økonomiske og sociale deroute samt prisen for ikke at se realiterne i øjnene, før det er for sent. Som med Match Point og Midnight in Paris har den 78-årige instruktør både skrevet og instrueret, men valgt ikke at spille med.

Det er første gang, Cate Blanchett (The Aviator) medvirker i en af Allens film, hvilket hun gør sammen med Alec Baldwin (It’s Complicated), Sally Hawkins (Happy-Go-Lucky), Peter Sarsgaard (An Education) og en af USA’s mest populære standup-komikere, Louis C.K. (også kendt fra TV-serien ’Loui’).

kino TV - Interview med Woody Allen

Cate Blanchett modtog en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle i 'Blue Jasmine'.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (304 votes)
4.6
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  En mistillidserklæring til mennesket - serveret med så knivskarp præcision, at det er en fryd. (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  Det er sværvægts-Allen, men fortalt med en opløftende lethed, som få instruktører gør ham efter. (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  Skuespil fås ganske enkelt ikke bedre. Oscar til den dame, tak! (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  En historie, hvor alt fungerer perfekt. (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  Finanskrisen har givet et pift social citrus, som jeg synes bekommer årets Woody vel. (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Cate Blanchett er udsøgt i rollen: hektisk, urimelig, skamløs og selvisk. (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Finn

Dette er igen en Woody Allen film, hvor han er på toppen. Herlige personskildringer eller personkarikaturer, som morer.

Barbara

Er det bare mig eller ligger denne film meget tæt opad Elia Kazans "A streetcar named desire"? Det var ihvertfald den tanke der løb gennem mit hoved da jeg så filmen her.
Jeg elsker Woody Allen, med alle hans talende figurer og synes denne film var ret perfekt for ham at lave, men jeg er ikke så sikker på at jeg synes filmen passer så godt til 2013 som 1951. Nogle af elementerne som gør filmen til hvad den er fungere ikke i det samfund vi har idag, efter min mening.
Men jeg synes det er en film værd at se, selvom den aldrig vil slå den gode gamle klassiker!

Erik F

Jeg tror du har helt ret i at Woody Allen har haft "A Streetcar named Desire" i baghovedet, da han lavede 'Blue Jasmine".

Egentlig synes jeg der er en meget god pointe i det. Jasmine minder meget om Blanche i den gamle film, men omstændighederne er helt anderledes i dag end i 50'erne, bl.a. er der en relevant kritik af pengespekulanterne, der groft udnytter alt og alle (ak ja, man kan ikke lade være med at tænke på vores egen Corydon, der er blevet snydt så vandet driver af Goldman Sacks!).

Seraphineuser/293036

Blev underholdt, men har ikke lyst til at se den igen, så derfor kun 3 stjerner. Havde egenlig håbet at Jasmine gennemgik en forvandling og lærte at det overfladiske jetsetter-liv ikke var noget at stræbe efter... Det havde været mere interessant set med mine øjne..
Interessant er også tanken om hvem der har de bedste gener: Jasmine eller søsteren Ginger. Ved helt sikkert godt hvem jeg helst ville være veninde med...
Men en seværdig film pga. Cate Blanchett.

Jesper

Den film er simpelthen så rasende velspillet. Hvis ikke der står Cate Blanchett på "Best Performing Leading Lady" i Oscar kapløbet så er der ingen retfærdighed til.

At se hende gå i opløsning på lærredet er stort stort skuespil.

Henriette

Jeg kan godt forestille mig, at der kommer en Oscar nominering ud af Cate Blanchett´s formidable skuespil i denne film, om en high society frue´s deroute og nervesammenbrud efter en skilsmisse og økonomisk nedtur.
Rigtig god film og Woody er i sit es.

maj-br

Endnu en fin film af Woody Allen. Fantastisk skuespille af alle, specielt Cate Blanchett, må kandidere til en Oscar.
Pudsig historie, som drejer 360 g rundt, og enden samme sted som den startede. Men god, og se værdig, også hvis man ikke er så vild med Allen.
Sad og kikkede efter ham,i filmen, fandt ham ikke. ER han virkeligt blevet uden for lærredet, men nu var det jo nok også flere af hans livs historier som blev fortalt.

Jette Benzonuser/679239

Jeg er ikke vild med Woody Allen men denne var god .
Det var Matcpoint. også

Jette Benzonuser/679239

Jeg bryder mig overhovedet ikke om Woody Allen .Men det var en god film Cate Blanchett spiller fantastisk Mon ikke hun får en Oscar ,
Matcpoint var osgå en god film . Selvom det også var en Woody Allen

Bjarke Friis Kristensen

Selvom Woody Allen har rundet de 77, har han ikke sat farten ned og leverer således stadig en film om året. Efter den liflige, men skuffende To Rome With Love er han tilbage i sortsynet hopla med den bidske og morsomme Blue Jasmine.

Cate Blanchett brillerer her som det usympatiske nervevrag Jasmine, der må vinke farvel til et luksusliv i overhalingsbanen.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=14652

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.