Cookie- og Privatlivspolitik

Dark Shadows

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
10.05.2012
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dark Shadows
|

I filmen 'Dark Shadows' følger vi Barnabas Collins (Johnny Depp) og hans familie, der i 1752 emigrerer fra Liverpool til USA og med tiden bliver både magtfulde og velhavende.

Ikke mindst Barnabas lever livet som eftertragtet playboy, lige indtil han knuser Angelique Bouchards (Eva Green) hjerte. Desværre for Barnabas er Bouchard bogstaveligt talt en heks, der forvandler ham til vampyr og begraver ham levende indtil 1972.

Her slippes han ved en tilfældighed fri og vender tilbage til et faldefærdigt hus, der bebos af hans mærkelige slægtninge med mørke hemmeligheder.

Det er langt fra første gang, at instruktør Tim Burton og Depp laver en gotisk film sammen. Forgængerne tæller blandt andre 'Edward Scissorhands' (1990), 'Sleepy Hollow' (1999) og 'Corpse Bride' (2005), og nu arbejder filmduoen sammen for ottende gang.

'Dark Shadows' er baseret på TV-serien af samme navn fra 70erne, og med en god håndfuld gotik og familiedrama kan filmen umiddelbart beskrives som en blanding mellem 'Beetlejuice' (1988) og 'The Addams Family' (1991).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (725 votes)
3.9
3.7

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en vampyrparodi, der har nok i sit eget skøre univers, og det gør, at der ikke rigtigt er hverken satirisk bid i løjerne eller bliver leget nok med klichéerne..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Filmen er skør, skæv, skøn, sjov, spændende og længere ude end en jitterbug på Jupiter, og den er en udsøgt fornøjelse... det er længe siden, jeg har følt mig så godt underholdt." (Steffen Jungersen)

 • Børsen

  "... en fascinerende og dybt excentrisk film... Samtidig emmer filmen af den typiske anarkiske opfindsomhed, som Burton altid lægger for dagen." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "Burtons karakteristiske formsprog fornægter sig ikke, og der er masser af underholdende enkeltscener undervejs. Men ... den veloplagte billedside, kan ikke helt opveje den lidt flade fornemmelse, man forlader biografen med." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... det er først og fremmest Johnny Depp, der får lov til at spille hugtænderne ud af gebisset. Ærgerligt, at der ikke er meget bid i selve historien." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... mørkt og muntert drama uden uhygge og med en indforstået nostalgisk vittighed, der aldrig rigtig indhenter den nutid, den så gerne vil gøre indtryk på." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Er nok Tim Burton ringeste film efter min mening.

Lars Michael

Tja hvad skal man sige, tror bare at jeg siger at Johnny Depp spiller som altid godt ,

Joan

Selvom historien er "sjov" og for alle i familien savner jeg nu lidt mere af Tim Burtons karakteriske "mørke" og fordrejede sider han fremviser i hans film.

Men filmen for sig selv er sjov og god og et hit til lørdagshyggen for hele familien

Isa

Tam historie og for lang. Den skal da ses hvis man er Burton-fan, men forvent ikke for meget.
Johnny er dog som Johnny altid er: Fantastisk! Han holder filmen oppe.

Rixer

Rigtig god underholdning. Sjov og samtidig en god handling. Men må dog indrømme, at det eneste der holder filmen oppe er Depp.

Hannahuser/547548

Jeg må nok indrømme, at jeg har set bedre film. Den havde sine få sjove øjeblikke, men også sine kedelige og sine direkte platte. Jeg forventede lidt mere af Tim Burton, så jeg gik en smule skuffet fra biografen.

Harley Quinn

Altid en fornøjelse at se en af hans film, den er skruet helt rigtig sammen og med Johnny Depp bliver det ikke bedre! Han spiller rollen som Barnabas Collins fantastisk, han er helt igennem en utrolig skuespiller.

nitotreuser/9527

Ikke den bedste Johnny Depp film, men helt klart værd at se!

Larsuser/812111

Filmen holdes på et godt niveau primært af den sjove, lidt skøre stemning fra Burton og Depp fungerer rigtig godt som den selvironiske "helt". Historien er en smule tynd men alt i alt en rigtig god film som jeg bestemt var glad for at se.

Wayne

Umiskendelig Burton.

Tim Burton har ikke mistet pusten. Man kan måske argumentere over om historien er god nok, men ikke når det gælder Tim Buetons valg af karakterer, farverne og billedkompositioner.

Johnny Depp beviser atter at han er et perfekt match i Burtons blå verden, det er også en fornøjelse at se Pheiffer og Eva Green som farverige furier. I tilgift med de flotte billeder får vi en stor portion humor.

Historien er ikke et mesterværk, men resten er.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.