Cookie- og Privatlivspolitik

Brazil (1985)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Brazil
|
Versioner: se alle
Særvisning, Særvisning m. bar og Brazil-chokolade
|

Terry Gilliams hovedværk ’Brazil’ er en satirisk science fiction-film om et bureaukratisk fremtidssamfund, hvor Big Brother overvåger alt i hver en krog alle steder.

Filmen krydser elegant grænsen mellem fantasi og virkelighed i fortællingen om drømmeren Sam (Jonathan Pryce), der pludselig i den ’virkelige’ verden befinder sig blandt terrorister og folk fra overvågningssamfundet, som er ansat til at torturere problematiske borgere.

'Brazil' har et sjældent tidløst udtryk, da den i stil og tone både peger frem og tilbage og har elementer af hér og nu. Imponerende fantasifuld og for mange en af alle tiders helt store kultklassikere. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)
4.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Ingen tvivl om at Gilliam er stærkt inspireret af Metropolis - vi har et fremtidssamfund, hvor den enkelte borger er reduceret til et nummer og en brik i systemet. At De Niro er opført på rollelisten er dog lidt i overkanten, han medvirker vel sammenlagt i 5 minutter af filmen.

Gilliam viser os sine syrede fantasier, og det er både sjovt og skræmmende - mest det sidste. Vi får et håb om en "happy end", men bare for at det bliver taget væk, straks efter.

Kian

,.,.1
DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.