Cookie- og Privatlivspolitik

Monsieur Lazhar

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
11.10.2012
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Monsieur Lazhar
|

Det canadiske drama 'Monsieur Lazhar' handler om den midaldrende Bachir Lazhar (Mohammed Fellag), der pga. uroligheder i sit hjemland, Algeriet, søger og opnår politisk asyl i Canada, nærmere bestemt det fransktalende Quebec.

Da et vikariat dukker op på en lokal folkeskole, ser han sit snit til at bruge sine mange års erfaring som skolelærer. Bachir kan dog se frem til en ekstra udfordring, idet stillingen kun blev ledig, fordi den tidligere lærer hængte sig i klasseværelset.

Begivenheden har naturligvis præget hele skolen, så det er noget af en opgave, Bachir er kommet på. Og da hans hjemland igen er sikkert at rejse tilbage til, må han træffe nogle svære valg.

'Monsieur Lazhar' blev nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film - dog uden at vinde. Den modtog derimod Publikumsprisen på CPH PIX tidligere i år, foruden 21 andre priser rundt om i verden.

Instruktøren Philippe Falardeau viste allerede sit talent på de danske breddegrader med dramaet 'Det er ikke mig... jeg sværger!' fra 2008.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (13 votes)
4.1
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Philippe Falardeau instruerer med stor følsomhed og formår at styre fri af klicheen om den inspirerende lærer, der så ofte er set på film. Lazhar er lige så fejlbarlig som empatisk og derfor dybt troværdig. Det samme gælder de utroligt velspillende børn. Alt i alt en fin, følsom og tankevækkende film om savn, skyld og fortielser." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... lavmælt og usminket. Men filmen har mere på hjerte end de fleste." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... en af den slags store filmoplevelser, der umiddelbart ikke gør meget væsen af sig, men ikke desto mindre viser sig at have så meget at byde på, at den bliver ved med at vokse i baghovedet på en. [...] Fellag gør stort indtryk som den tvetydige Lazhar, og Émilien Néron og Sophie Nélisse er sjældent overbevisende som de brændte børn. På trods af sit traurige emne ender 'Monsieur Lazhar' som en opløftende oplevelse." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... filmen er både tilforladeligt hjertevarm og kløgtig. Instruktør og manuskriptforfatter Falardeau ... [tager] sit publikum alvorligt, og så kan man godt leve med, at der er krydret vel rigeligt med de gode intentioner." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Modsat beslægtede tårepersere ... må man selv udlede moralen af denne diskret indtrængende film... Men dens personer og menneskekloge problemindstillinger lever videre i én." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "... en lille, mesterlig film, som fortjener at nå et stort publikum." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Monsieur Lazhar er uden tvivl den bedste franske (canadiske) film, jeg nogen sinde har set. Et fantastisk drama, hvor man kommer helt ind under huden på både lærere og elever.

Den beskedne Lazhar dukker uanmeldt op og søger en lærerstilling. Fra det øjeblik han siger "deltidsstilling, fuldtidsstilling eller overtid - det er op til jer", så er man 100% med ham. Han spiller helt eminent og er både utrolig sympatisk, dygtig og har samtidig sine fejl.

Eleverne er en historie for sig. Det er lykkedes instruktøren at finde nogle ufattelig overbevisende unge skuespillere til at spille de 11-13 årige børn. Jeg var fuldstændig solgt over deres præstationer.

Historien er vedkommende, lærerig og meget - MEGET - rørende. Find lommetørklæderne frem.

Filmen slutter desværre alt for hurtigt. Jeg vil have en fortsættelse. Nu!

Det her er et næsten perfekt mesterværk. 5½ stjerner!

Marcus

Den er lit stæk og voldsom med gode nork

mr bonduser/1016355

Okay

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.