Cookie- og Privatlivspolitik

The Ninth Gate (1999)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Ninth Gate
|

I thrilleren 'The Ninth Gate' lever Dean Corsa af at opspore sjældne, gamle bøger for rige samlere. Men da en klient viser ham et særdeles velbevaret eksemplar af "The Nine Gates And The Kingdom Of Shadow", tror han simpelthen ikke sine egne øjne.

Bogen er en legende i okkulte kredse, skrevet i 1600-tallet, efter sigende i samarbejde med Satan selv. Derfor blev samtlige eksemplarer brændt på bålet - sammen med forfatteren. Skjult i de gamle skrifter findes anvisninger på, hvordan man påkalder De Onde Magter. En satanisk manual.

For en mand som Corsa udgør de ældgamle gåder en uimodståelig fristelse. Men rækker man Fanden en lillefinger...

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)
4
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nick

Thriller, Horror | Filmen er instrueret, og co-written af Roman Polanski | Baseret på romanen ’Dumas-klubben’ af Arturo Pérez-Reverte.

Dean Corso (Johnny Depp) er en lumsket antikvarboghandler, der ikke er bange for at bruge alle kneb, til at lave den bedste handel. Corsos berømthed, indenfor verdenen af antikke bøger, har givet ham et rygte om at være en “grib”. Dette får Boris Balkan (Frank Langella) til at lægge mærke til Corso, og hyrer ham til at finde de sidste 2 eksemplarer af en bog han for nyligt kom i besiddelse af. ’The Nine Gates And The Kingdom Of Shadow’, en bog der siges at være en myte, og at skulle være skrevet i samarbejde med Satan selv. Opgaven sætter Corso på en vej af overnaturlige hændelser, mysterier og mord.

Filmen er dæmonisk gyser, der ikke er alt for meget up front, med sine overnaturlige fænomener. Den er mere diskret omkring det, og føltes mere som en form for detektiv-fortælling. Filmen er god til at vise hvad hovedpersonen ser, og tænker. Historien er spændene, og fortalt i et godt tempo, hvilket er rart da det gør at man nemt kan følge med i mysteriet.

Depp fungerer utroligt godt, som den skamløse, bramfri og ret ubehagelige boghandler, der kun tænker på sig selv. Der er dog tidspunkter, hvor Dean Corso går direkte hen, og bliver direkte usympatisk, hvor det næsten går hen og bliver utroværdigt.

Filmen, skudt af Darius Khondji, er virkelig flot, med kreativ framing af de flotte, afdæmpede omgivelser og locations. Musikken, leveret af Wojciech Kilar, er med til at skabe en stemning, der hiver en ind og fremhæver thriller-atmosfæren, og følelserne Carso går igennem.

Filmen har en god, nervepirrende detektiv-historie, med gyserelementer. Mysteriet om bøgerne greb mig, og jeg følte at jeg var side om side med Dean Corso, i nysgerrigheden efter viden, om Djævlens bog.

Wayne

lillefinger. En bog viser frem til et sted og en verden, man ikke skal rode med. Polanski sender Depp på djævlejagt. Det er uhyggeligt, og ikke for sarte sjæle.

Frank

Okay film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.