Cookie- og Privatlivspolitik

After Earth

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
27.06.2013
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
After Earth
|

I science fiction-filmen 'After Earth' har menneskeheden ikke sat ben på Jorden, siden apokalyptiske begivenheder for 1.000 år siden tvang de overlevende til at flygte fra planeten og slå sig ned på Nova Prime.

Her er den legendariske general Cypher Raige vendt tilbage til sin 13-årige søn, Kitai, efter mange års tjeneste, men en dag sender en ødelæggende asteroideregn deres fartøj styrtende mod forfædrenes hjemplanet.

Nødlandingen efterlader en hårdt såret Cypher i cockpittet, og det er nu op til Kitai at snige sig igennem det stærkt fjendtlige terræn for at finde og aktivere den nødsender, som er deres eneste chance for overlevelse.

Med 'After Earth' har M. Night Shyamalan (The Sixth Sense, 1999) fået muligheden for et comeback efter tre mere eller mindre mislykkede film i form af 'Lady in the Water' (2006), 'The Happening' (2008) og 'The Last Airbender' (2010).

Som altid har instruktøren selv skrevet manuskriptet, der umiddelbart ser ud til at indeholde elementer fra talrige science fiction-film - inkl. James Camerons 'Avatar' fra 2009. 

'After Earth' har virkelighedens far og søn, Will og Jaden Smith, i de to hovedroller.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (436 votes)
3.1
2.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  '[...] trods læssevis af skepsis (og en smule barnlig modvilje) nød jeg faktisk Smith-klanens seneste familiefilm.' (Henning Høeg)

 • Berlingske

  'Med et enkelt emotionelt anker i historien om far og søn får vi serveret et afdæmpet og alligevel underholdende actioneventyr, der er herligt fri for den tordenbuldrende væg-til-væg action som mange af sommerens blockbusterfilm lider alvorligt af.' (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  '[...] endnu et eklatant eksempel på, at en kendt skuespiller og et stort budget til specialeffekter ikke gør det alene.' (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  'Skuespillerne duer ikke til noget, handlingen er lang og træls, dialogen råbende, når den ikke fortaber sig i docerende lommefilosofi om forskellen på frygt og fare.' (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  '[...] både bedømt som sci-fi-action og som far-søn-drama ligger filmen på dumpegrænsen.' (Søren Vinterberg)

 • Radio24syv

  "Et computerspil på film, som på overfladen ligner en børnefilm, men er meget mere brutal end jeg havde troet. Det overrasker mig faktisk lidt, at den er god." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  'Er man til gammeldags, hård science fiction, vil filmen føles næringsrig. [...] "After Earth" er ikke livsnødvendig, men Shyamalan-komplettister skal se den.' (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Cirka halvt inde i filmen så tabte jeg tålmodigheden og begyndte at spole.

Spoiler

Menneskerne kan rejse via ormehuller i deres meget avancerede rumskibe og så er deres bedste våben en slags dobbelt-sværd mod de truende Urcaer, som næsten er ved at udrydde folk. Helt ærligt det holder ingen steder og det er så ringe fundet på og selve missionen, plottet og opfindsomheden er så tyndbenet som et stankelben. Det her er en virkelig ringe film.

Wayne

Og det er nok årsagen til at jeg alligevel ikke blev så skuffet, som jeg havde regnet med - de dårlige anmeldelser taget i betragtning.

Animationerne burde have været bedre, og jeg havde forventet et tvist i stil med at det bare var en prøve som han vågnede op fra - og som han skulle bestå, men ikke gjorde. Hvorefter en virkelig situation beviste at han var klar. Der var ingen tvist, men bare en lidt kalorielet slutning.

Hvorfor man bliver ved med at kyle penge efter M. Night Shyamalan er lidt en gåde. Hans sidste rigtig gode film er stadig Unbreakable fra 2000.

Jeff

What a stinker! I found the story to be horribly bad and idiotic. On top of that, really bad performances and pedestrian direction, there were very few saving graces in this movie. The set design is the only good thing I can remember right now.
I’m no expert on Scientology, but what I do know of it, this film had in it. Some weird philosophies, which might have had a negative bias on me.

Camie

Efter de dårlige anmeldelser må jeg nok sige at jeg blev positivt overrasket.

After Earth leverer 1½ timers hæderlig underholdning uden at virke prangende, uden de store overraskelser og plotmæssige twist-n-turns og uden at forsøge at hæve sig selv op på et unaturligt højt filosofisk niveau.

Will Smith befinder sig i en ensporet og følelsesmæssigt lukket rolle man ikke ofte ser ham i, og derfor tog det lidt tid at vænne sig til hans tolkning. Dog synes jeg at når man først får hans "fortid" på plads samt forholder sig til at han er tvunget til objektivt og følelseskoldt at guide sin søn igennem diverse farer uden at være i stand til fysisk at hjælpe ham, så gør han det faktisk OK.

Jeg har det indtryk at mange af de dårlige anmeldelser skyldes at folk har set bort fra det faktum at filmen er rated 11 år og derfor forventer action og special effects tilhørende en rating 15+. Jeg så den sammen med min søn på 12 og han var definitivt underholdt af filmen. Det samme var jeg og kan uden tvivl anbefale den som en simpel, men underholdende film.

S. Rico

Langt mere underholdende, end jeg havde forventet. Og et temmelig cool fremtids design af både rumskibe og byer.

Det der trækker filmen ned, er det ufattelige stive skuespil. Det er som om Will Smith tror, at han kan kopiere Laurence Fishburne's ultra cool stil fra hans Morpheus figur. Det kan han ikke. I stedet får vi den mest kedelige Will Smith præstation nogen sinde uden sammenligning. Jeg er heller ikke vild med Jaden. Men som en lille Predator/Lost-agtig film, så er den ok.

Julie K

Jeg har godt nok set bedre film med både Will og Jaden, mon ikke den blev lavet som en hjælp fra farmand til at hive Jaden frem, men knægten er jo en god skuespiller, det har man set i både "Jagten på lykke" og "The karatekid" filmen var for fantasifuld for mig.

Claus Scott

Ved ikke hvad jeg skal sige!
2 stjerner for de fantastiske optagelser, resten syntes jeg var en tynd kop te. Skuffende er nok mere det ord jeg leder efter.

Liel

vidunderlige naturscener, og ja det er en film man lige skal tænke over , elsker will smidth ,, håber hans søn bliver lige så god , og han er godt på vej ,, 4 stjerner fra mig

Rikkeuser/744254

Var godt underholdt og fortrød ikke jeg så den i biografen.

Mathias

Virkelig god film. Den har nogle gode budskaber med hensyn til det med frygt, men hvorfor står Isabell furhman på rollelisten hun er jo ikke med på noget tidspunkt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.