Cookie- og Privatlivspolitik

The World's End

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder adskillige voldsomme kampscener, men grundstemningen er overvejende humoristisk. Blandt andet ses menneskelignende robotter, som gentagende gange går til angreb på hovedfigurer. Kampscenerne er lange og ledsages af voldsom lyd, og der er talrige eksempler på, at robotter får revet diverse lemmer af - inklusiv hoved. I en enkelt scene ses en angribende robot, som har ben på skuldrene i stedet for arme. Da filmen foregår i et humoristisk og afslutningsvist urealistisk univers, og da ingen af hovedfigurerne for alvor kommer til skade, vurderes den kun at virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
14.11.2013
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The World's End
|

I science fiction-komedien er Gary King aldrig rigtig kommet videre. Den 40-årige drengerøv drømmer stadig om dengang, han hang ud med sit elskede slæng, og i særdeleshed om dengang de forsøgte at gennemføre den ultimative pub crawl i deres hjemby.

Missionen mislykkedes, men nu, 20 år senere, lykkes det Gary at overtale sine gamle venner til at forlade deres trygge familieliv for at gøre endnu et forsøg og denne gang nå frem til rutens sidste pub, 'The World's End'.

Men den store genforening, der skulle bygge bro fra fortiden til nutiden, bliver udfordret fra uventet kant. Noget er nemlig helt galt, og inden de fem venner har drukket ud, befinder de sig midt i kampen om Jordens fremtid.

Med 'The World's End' afslutter Simon Pegg, Nick Frost og instruktøren Edgar Wright deres såkaldte Cornetto-trilogi, der også tæller Shaun of the Dead (2004) og Hot Fuzz (2007). Denne gang er fokus hverken på zombier eller superbetjente, men derimod nostalgi blandt venner og ikke mindst en håndfuld ganske særlige indbyggere i en søvnig engelsk provinsby. 

'The World's End' trækker veksler på genreklassikere som 'Invasion of the Body Snatchers' (1954), 'Village of the Damned' (1960) og 'The Stepford Wives' (1975), men det er først og fremmest trekløverets signaturstil og særegne britiske humor, der er på spil i alternativet til Hollywoods mangfoldige blockbusters om verdens endeligt.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (82 votes)
4.2
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "[...] én af årets bedste og mest originale komedier." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Hvis man er til illusionsløs britisk humor og drukvitser tilsat science fiction-splat vil man værdsætte disse veloplagte, grove løjer." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'The World's End' er et excessivt overflødighedshorn af hilsner til sci-fi, horror- og katastrofefilm. [...] når referencerne bliver så larmende talrige, synes de uendeligt ligegyldige." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Med 'The World's End' har Simon Pegg og Nick Frost trukket genrefilmkortet igen. Det var så lige en gang for meget." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
AufVideoSehen

Jævnt underholdende film, der sagtens kan bruges til at slå et par timer ihjel en enkelt gang eller have kørende i bagrunden mens man drikker et par øl og venter på at det hele ender, selvom den ikke når Shaun of the Dead til sokkeholderne. En ok videofilm uanset om det er VOD eller TV.

Johan

Det er skandaløst at denne film ikke bliver vist i danske biografer. Jeg ser MEGET sjældent film i biografen og denne er en af de eneste jeg ville føle er værdig i 2013. Det er ekstremt træls!!!! Ville med glæde have betalt 3-dobbelt pris hvis det så bare var det!

Bjerg

Men desværre satser Danmark på Far til fire 49 og andet ragelse.

Er så sur seriøst. I det mindste kunne de have vist enten denne eller This Is The End, men at de aflyser begge film gør mig sgu noget rasende.

Tina

Men noget skuffet. Havde glædet mig til at se den igen (denne gang sammen med danske venner efter at have set den i Skotland i juli)

Hvad hulen er der galt med danske biografer? Med den liste af middelmådige film de vælger at sende, så skrotter de World's End?

Switchberg

Nooo!
Jeg så den også i Skotland i Juli, og havde ligesom dig glædet mig vildt til den kom til Danmark da det er et fantastisk stykke imellem alle de amerikanske holywood film som for længst er begyndt at hænge mig langt ud af halsen....
Why Danmark

Hellace

bliver sikkert et hit på DVD

Switchberg

Jeg så The World´s End i sidste uge da jeg var i Glasgow og det var min plan at se den igen så snart jeg kom hjem til Danmark.
Så ja, blev ret skuffet da jeg så release date for den herhjemme...

Men i hvert fald, der er noget at glæde sig til! Simon Pegg er en fantastisk dygtig skuespiller som altid og hans rolle her er noget anderledes end hans tidligere i Shaun of the Dead og Hot Fuzz

Bond

Er vild med Simon Pegg og har set de to andre film, ham og instruktøren har lavet. Det bliver hel klart en af de sjoveste dommedagsfilm jeg længe har set og det er jo ikke
bare Pegg der er med vi har jo også Martin Freeman og
Nick Frost som jo og så var med i Hot Fuzz. Handlingen ser
lovende ud og jeg glæder mig meget, og har høje forventninger til filmen!

jørgenuser/73519

i biografen i danmark så er den ude på dvd og blue så jeg nøjes med at købe eller leje den

Nol'!

En ægte must-f@(king-see film !

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.