/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Only God Forgives

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
30.05.2013
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Only God Forgives
|
Versioner: se alle
Originalversion, DoaS
|

I 'Only God Forgives' lever Julian et farligt liv i Bangkoks kriminelle underverden som bestyrer af en thaiboksning-klub, der blot er et dække for organiseret narkohandel.

Den daglige kontakt med Thailands underverden har efterladt den unge mand i et følelsesmæssigt tomrum, men han kan ikke vende hjem til USA, hvor han er eftersøgt for mordet på en politibetjent.

Da Julians bror dræber en prostitueret, og bagefter bliver myrdet af den pensionerede politimand Chang, kompliceres Julians liv yderligere. Hans afstumpede mor ankommer nemlig til Thailand med et ønske: Julian skal finde sin brors morder og lade helvede slippe løs.

'Only God Forgives' markerer det andet samarbejde mellem den danske instruktør Nicolas Winding Refn og Ryan Gosling. Makkerparrets forrige film, 'Drive', blev en succes hos såvel publikum og anmeldere pga. sin originale blanding af arthouse-stil, rå vold og et relativt strømlinet plot.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (253 votes)
2.9
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Alt skal i dag tilgives Refn, da det er lykkedes ham med stort overskud at fremstille sin instinkbårne vision, der måske bringer os tættere på djævelen, end vi nogensinde tidligere har haft lyst til." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Man kan elske eller hade resultatet, og mange vil elske at hade det, men få vil forlade 'Only God Forgives' uberørte. Det er en film, der både gør og bider, fra en instruktør der både tør og gider søge egne faretruende veje." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Fascinerende eller frastødende eller måske ligefrem begge dele på en gang... Mange vil givetvis finde 'Only God Forgives' ulidelig krukket og selvoptaget, hvilket man egentlig ikke kan fortænke dem i. Undertegnede måtte dog i lange passager overgive sig til den virtuost udførte billed-og lydside, der besidder sin egen suggestive kraft." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Man kan ikke lade være med at beundre Winding Refns kompromisløs, men 'Only God Forgives' er en associativ kunstfilm-leg, som instruktøren slipper rigtig dårligt fra. Det er simpelthen overordentligt svært at se en almen relevans i hans drømmesyn og billeddigt." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Winding Refn dyrker endnu en gang med makaber opfindsomhed voldens mystique, men den fornemme billed- og lydside matches ikke af et tilsvarende interessant indhold." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Only God Forgives' har masser af stil og en vis rituel konsekvens. Men følelsesmæssigt letter den ikke og er tæt på at være en karikatur." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En ung thailandsk pige bliver myrdet. Og dette fører til et par hævndrab samt krig på kviven mellem antihelten Julian (Ryan Gosling) og hans mor (Kristin Scott Thomas) på den ene side og en meget korrupt thailandsk politimand på den anden side.

Ikke den mest sindsoprivende historie, men hold da op, hvor er billed- og lydsiden lækkert lavet. Hvis man kan nøjes med at betragte den som en lang voldsom musikvideo, så er der mulighed for at få en god oplevelse. Hvis man derimod forventer en traditionel film, så bliver man helt sikkert skuffet.

Simon

Med Only God Forgives viser Nicolas Winding Refn at han har fået storhedsvanvid. Den er så dræbende kedelig og så ambitionsløs som overhovedet mulig. Jeg kan ikke en gang sige jeg havde store forventninger til "efterfølgeren til Drive", da jeg ikke har set Drive (endnu). Filmen er smuk med alle de flotte farver og nuancerer, mens vores hovedperson Julian virker utroværdig. Historien er også super tynd.

GiwizZeni

Du er noget hård, men jeg kan godt følge dig lidt. Det er en meget lille og ret ligegyldig historie, pakket vanvittig flot ind. Jeg synes den er sindssyg flot og meget stemningsfuld, men så er det ligesom også det...
Det er 'Drive' også, men den har til gengæld også den gode historie og et persongalleri der gør den til en helt igennem fantastisk film. Refn's bedste og en af dette årtis bedste film - efter min mening. (Også har du ikke set den...Fyyy!)

Marie-Louise

film

Wayne

halvanden time - så føles den unødvendig lang.

Den tavshed, som virkede perfekt i Drive er larmende i denne.

Indpakningen er smuk, og ideen er også ok. Det er bare ikke udført særligt godt.

Det er normalt et plus at turde trække tiden - men her bliver det simpelthen gjort så man ender med at kede sig.

Bjerg

Da jeg så Only God Forgives for første gang, tilbage da den udkom, syntes jeg den var flot, smart og generelt set en meget interessant og velfungerende film.Den var ikke en kopi af noget man havde set før, og jeg har op til flere gange forsøgt at forsvare filmen i diverse diskussioner.
Jeg Syntes symbolikken og de farverige billeder fungerede sømløst sammen, og jeg var bestemt ikke skuffet over den såkaldte "efterfølger til Drive".

Men så købte jeg den i al hast på Blu-ray, for jeg skulle da helt klart opleve dette lille mesterværk endnu engang. Desværre var det som om jeg havde sat mig til at se en helt anden film. Filmen var stadig overvejende flot, men symbolikken var for nem til 'kendere' og da det præcis er det der burde holde denne film oppe, så trækker det altså virkelig ned.

Selvfølgelig siger jeg ikke at filmens symbolik og fortællende billeder skal overraske mig påny; men jeg forventer da at selvsamme billeder kan genses uden at jeg føler mig bedraget og snydt. Det virkede bare så uprofessionelt og amatøragtigt, og jeg kunne bare ikke tage det seriøst længere.

Kristen Scott-Thomas var stadig fantastisk, billederne var til dels stadig flotte, soundtracket var stadig passende, men stort set alt andet var en skuffelse anden gang. Jeg ved virkelig ikke hvad der gik galt i første omgang, men jeg må have siddet og halv-sovet gennem hele filmen, for ikke at fange at dette er en flotindpakket gaveæske uden indhold.

Mikkel

Er ikke skuffet, havde dog sat næsen op efter lidt mere, måske grundet Drive. På papiret lyder Only God Forgives som en ret interessant fortælling. Narkohandleren Julian, der i forvejen fremstår skruppelløs, står pludselig over for et etisk dilemma, skal han hævne sig på den betjent, der slog sin bror ihjel, eller acceptere broderens straf. Foruden det etiske dilemma må Julian kæmpe en indædt kamp med sin egen mor, som kontant forsøger at presse Julian til at finde sin broders morder. Det lyder alt sammen meget interessant, men desværre drukner fortællingen og ikke mindst karaktererne, især Ryan Goslings Julian, i de mange kunstneriske finesser og den sparsommelige dialog. Derudover virker enkelte scener direkte malplaceret. Det er meget muligt, at de for Refn tjener et større kunstnerisk formål, men for undertegnede er de blot med til at forvirre yderligere. Desværre lidt for kryptisk til min smag.

Trods ovenstående svada har jeg dog en del ros tilovers for blandt andet skuespils præstationerne. Især Gosling gør det godt, trods det lidt svære udgangspunkt. Men igen, Gosling skal ikke gøre og sige meget for at imponere undertegnet. Den største ros går dog til Kristin Scott Thomas og hendes præstationer i rollen som moderen Crystal. Hun spiller sgu forbandet godt, fremstår så led og egennyttig.

Skuespillet kan dog ikke gøre det alene, derfor sniger filmen sig kun lige op på 3 stjerner.

Dorteuser/657492

Får kun 1 stjerne fordi jeg er vild med Kristine Scott Thomas, og det var sjovt at se hende i en rolle der er så anderledes end noget jeg har set hende i før.

Sune

Filmen er lidt i samme stil som Drive, bare lidt voldeligere.. Af en underlig grund synes folk det er for meget, tror dog bare det er fordi de er lidt små skuffet over filmen. Hvilket jeg til dels også var..

Filmen er flot, har en fed stil og indeholder meget symbolik mange folk slet ikke får med, fordi de ikke skænker det en tanke..

Handlingen er dog ikke for spændende igen og kan godt være liiige lidt for sløv til tider.. Ryan G's karakter er heller ikke særlig interessant, det kunne man godt havde ændret lidt på.. Måske med lidt mere dialog.. Hvem ved..

Se filmen og tænk over den dybere mening med den imens :) Den får 4 stars og ikke et hak mere..

Peter

Den er gaaaaaaab langtrukken og så ringe at jeg at jeg overvejede at gå da jeg havde set ½ time, men gik så efter 40 min istedet,, spild af penge og tid. Den var godt nok ringe.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.