Cookie- og Privatlivspolitik

Safe Haven

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
04.07.2013
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Safe Haven
|

I filmen 'Safe Haven' dukker den unge, smukke Katie op i Southport, North Carolina, og omhylles hurtigt af en mystik, der får indbyggerne til at stille spørgsmålstegn ved hendes fortid.

Katies selvudslettende og indadvendte natur holder folk på afstand, indtil en række begivenheder fører til to nye forhold - det ene med hendes bramfrie nabo, Jo, det andet med den attraktive enkemand og alenefar, Alex.

Men Katie skjuler en mørk hemmelighed, og lige som fremtiden ser lysest ud, indhenter fortiden
hende… og ændrer alt.

Det romantiske drama ’Safe Haven’ er den ottende film, der er baseret på en roman af Nicholas Sparks. Blandt de andre Sparks-filmatiseringer kan ’A Walk to Remember’ (2002), ’The Notebook’ (2004), ’The Last Song’ (2010) og ’Dear John’ (2010) fremhæves. Sidstnævnte blev instrueret af Lasse Hallström, der også står bag ’Safe Haven’.

I 'Safe Haven' spilles rollen Alex af Josh Duhamel (Transformers-filmene), mens Katie spilles af Julianne Hough, der er bedst kendt fra dansefilmen ’Footloose’ (2011).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (208 votes)
4.6
2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  'Man kan ikke mærke personerne i de ellers flotte omgivelser. De smukke sollysende billeder bliver derfor ikke andet end tomme kalorier.' (Niels Lind Larsen)

 • Berlingske

  'Det er kysk, og det er kedeligt.' (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  'Vi er dog aldrig i tvivl om, hvordan det ender, og da Safe Haven til sidst smider det metafysiske kort oven på sine lommepsykologiske almindeligheder, bliver det hele så flæbende sentimentalt, at man ikke kan gøre andet end at grine.' (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  'Safe Haven er dramatisk fedtspil fra ende til anden og så tynget af tonstunge klicheer, at filmen aldrig bliver flyverfærdig.' (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  'Safe Haven er så ufarlig, at man skulle tro, titlen var et udtryk for selve tanken bag: Her satses på det sikre, der ikke gør nogen fortræd.' (Sophie Engberg Sonne)

 • Radio24syv

  "Smuk ung kvinde møder smuk ung mand. Så simpelt kan Lasse Hallstrøms 'Safe Haven' beskrives. Den poetiske tone fra hans tidligere film, er fuldstændigt forsvundet." (Rikke Rottensten - Femina)

 • Weekendavisen

  'Man skal være i humør og vide, hvad der venter. Det er ikke en film, som gør nogen fortræd.' (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Freja

Fantastisk film, og Nicholas Sparks laver bare altid gode film.
Det er en film der får hjertet til at banke af spænding uden at man er ved at dø og skræk, samme tid med at ens hjerte smelter fordi den er så sød

Michael

”Safe Haven” føles meget funktionalistisk. Det skal forstås på den måde, at den prøver på at opfylde de krav i idylliske drama, som man ville finde på en skabelon, der kan sættes på alle film i genren. Man går ikke ud over skabelonen eller ændrer den en smule. Der er ikke meget andet end, hvad man allerede har set fra andre film. Karaktererne er som modellerne i fotos, der findes i billedrammer til salg. De er smukke, de er optimistiske, de er søde, de er nuttede – summa summarum: de er perfekte. Alle former for tragedier fylder ikke alt for meget. Der er ikke noget, der går under huden på karaktererne. Mit gæt er, at man i en for overdreven dybde i karaktererne vil fremhæve karakterernes mere alvorlige mangler og ødelægge idyllen. Det er i det mindste det, som filmmagerne kan have frygtet. Der er to større twists, som gør det hele mere underholdende, men de tjener også mere som basale funktioner i spændingskurven end som interessante åbenbaringer. Det betyder faktisk, at der er karakterer, som ærligt talt virker ubrugelige for filmen, indtil de har fuldført deres funktion i skabelonen. Ellers var de ikke rigtigt det værd.

Jeg tror bestemt, at der er et publikum for filmen, der vil være meget tilfredse, trods de lunkne anmeldelser. Alle har en skabelon, som de holder mere af end andre. Så selvom der ikke er noget nyt, så kan nogen godt nyde at gå igennem det samme endnu en gang. Min basale skabelon er dog nok mere i det superhelte-action-genren-agtige. Det her er jeg ikke meget for.

Caroline Rytter

Amazing movie by Nicholas Sparks !!!!
Hvis nogle er skuffede over filmen så læs original bogen på engelsk - den er FANTASTISK !!

Kristina

Sød romantisk film med uforudset tvist til sidst. Blev positivt overrasket.

Mikkysmomuser/48376

den ligner godt nok "I seng med fjenden" lidt for meget. Men den er lavet i den der amerikanerstil, som alligevel får mig til at tude undervejs. Og så var jeg endda så dum, at jeg ikke lige forudså twistet til sidst i filmen :)

Piauser/710435

Lasse Hallström, den store instruktør med varme film, skuffede mig denne gang.

Måske fordi han ikke helt kunne bestemme sig til om temaet er en romantisk historie eller en thriller a la I seng med fjenden.

Replikkerne var ren kliché og meget sukkersøde.

Twisten til sidst var lidt for abrupt og utroværdig.

Skuespillerne evnede kun at spille middelmådigt, dog vil jeg sige, at den søde lille pige, som spiller datteren, har et stort potentiale, og lover godt.

Veninden virkede flad og intetsigende, selvom hun spiller en meget vigtig rolle.Her svigter Lasse Hallström alvorligt.

Der er enkle søde og tænksomme replikker, som man godt kan få lidt våde øjne af, og lidt spænding til sidst i filmen, som hæver sig opover de 2 stjerner.

Derfor en meget lille 3 stjerners anmeldelse.

Sara

På trods af de ellers dårlige anmeldelser, så synes jeg faktisk, at den er god.
Den har lidt af det hele - og man kan tydeligt mærke, at det er en Nicholas Sparks-film.
Jeg synes at Josh Duhamel gør det fremragende, og han er som skabt til rollen som den søde far Alex.

Jeg synes også, at det er lidt af et "gennembrud" for Julianne Hough, og jeg tror virkelig at den her rolle, kan åbne op for flere film muligheder.

Linda

Synes det er en rigtig god film, den er lidt spændende, mystisk, sjov og selvfølgelig romantisk.
Helt klart en film jeg vil se igen!

Marinauser/944593

Jeg plejer ellers at være en sucker for nicholas sparks filmatiseringer (bortset fra The Last Song, ugh) men denne er en af de værste. Den er ok, til en hvis grad, men så snart man er ude af biografen glemmer man den. Udover det synes jeg også, at den latterlige slutning (jeg kunne ikke lade være med at grine, fordi det var så plat) netop viser hvor dårlig filmen var. Instruktøren har vel vidst hvor sikker og kedelig filmen var og så lige forsøgt at smide noget overraskende ind. Jeg ville ikke spilde mine penge på det.

Angel88

til at se den :)
de andre film af ham forfatteren er gode så tror også den her er

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.