Cookie- og Privatlivspolitik

Jagten på lykke

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
02.02.2007
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Pursuit of Happyness
|

Det er den amerikanske drøm. At man kan skabe sig en tilværelse, der er lykkelig for en selv og for sin familie.

Chris Gardner (Will Smith) har den drøm. Hans succes som sælger er begrænset, han forlades af sin kone, han bliver sparket ud af sin lejlighed, og - værst af alt – han skal samtidig sikre sin femårige søn (Jaden Smith) en tålelig tilværelse.

Alligevel kaster han sin ud i at gennemgå en ulønnet uddannelse som mægler, hvor han i konkurrence med tyve andre kandidater kan se frem til én og kun én stilling i firmaet bagefter.

Mens han trofast møder op i sin habit på jobbet hver dag, overlever han som han bedst kan med sin søn; sover på busstationer, på offentlige toiletter og – når de er heldige at få plads - på et herberg for hjemløse. Uden at lade det gå ud over sin søn satser Chris alt på at få sin drøm til at gå i opfyldelse.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (74 votes)
4.5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Efter 5 minutter ved man hvordan det hele sandsynligvis vil ende. Det ødelægger dog ikke nødvendigvis oplevelsen, for det er en meget rørende fortælling, og Will Smith er 100% troværdig i hans daglige trummerum med at holde styr på sin søn, sit arbejde og et sted at overnatte. Kan varmt anbefales som familiefilm, hvis man er til en feel-good film, hvor man samtidig lærer lidt om de udsatte i samfundet.

Emil

Meget rørende film, der er mange øjeblikke hvor jeg er lige ved at tude. Will Smith spiller utroligt godt og hans forhold til hans søn er meget realistisk.

Nikolaj

Will Smith gør et flot stykke arbejde som faren der bare gerne vil finde et fast arbejde og derved sikre en god hverdag for hans søn. Filmen kører meget på "den amerikanske drøm", men når det er sagt, så viser filmen også den mere mørke side af det amerikanske samfund.

Filmen er meget tankevækkende og ordet "lykke" får pludselig en helt ny betydning. Man kan ikke lade være med at blive revet med af den smukke og grumme historie, og man sidder til sidst med en rigtig "feel good"-fornemmelse.

Star

god nok

Maria

Den mand kan bare det hele!

Jeg genså filmen i TV for nogle uger siden, og han formår virkelig at spille de menneskelige roller til perfektion.

Thumbs up!

Line

Hvis du er til kleenex og sødetabletter er dette måske filmen for dig. Ellers kan denne amerikanske drøm nemt blive et mareridt.

The Other Account

Hvor langt vil man gå for at finde lykken for sig selv – og vigtigst af alt: for den man elsker? Det spørgsmål tager Will Smiths realistiske karakter, super-smart op, i dette tankevækkende drama. Filmen har en perfekt balance mellem det gode og det dårlige i livet, og det oparbejder den på en fremragende faccon, samtidigt med at den tør tage chancer - hvilket vil sige at den er modig, fordi den tør sætte fingre på hvordan kampen for at opnå den amerikanske drøm, virkeligt føles! Og det er ikke bare det eneste gode ved filmen. Handlingen er voldsomt godt intellektuelt fremvist, og så hiver det også gevaldigt op i karakter, at se på resten af persongalleriet. Men det bedste ved persongalleriet, er nok Smith og søn! Sammenspillet skaber en stærk kemi, og som oven i købet er til stede fra start til slut, og så kan den mærkes. Vi føler med dem, og undervejs vil det ikke kunne skjules, at enhver (sikkert) vil håbe på de to finder lykken! Desværre har filmen ikke den kant, andre stærke dramafilm besidder, hvilket også gør at ’Jagten på Lykke’ aldrig når at få fingre i den sidste stjerne, den mangler - for at kunne få titlen: "Mesterværk". Men den bliver heller aldrig dårlig, hvilket nok også skyldes den kyndige instruktion fra Gabriele Muccino, der indgyder filmen med en helt særlig stemning, der gør at man lige kan vove på at kalde filmen ”Dårlig”!

Leder du efter en realistisk (lille) dramafilm, der skal forføre og underholde dig med en umådeligt god stemning og uforglemmelig moral, i en utroligt fiktiv handling, der kan ende med at blive så interessant at man ikke vil kunne tvinge sig selv til at gå fra filmen – ikke engang for at gå på WC? Så er ’Jagten på Lykke’ et perfekt bud!

Lars Michael

en virkelig smukt film hvor man ser en verden hvordan den kan være,jeg synes det var fortjent at will smith blev oscar-nominerede.

Michael

... der er den oscar-nominerede Will Smith. Manden bærer bogstaveligt talt majoriteten af filmens konflikt på sine skuldre, da det er i hans skuespil, hvor det meste af inddragelsen er. Hans stemme er så grødet, at man konstant frygter gråd eller frustrationsskrig. Hans trætte ansigtsudtryk gør kun én endnu mere stolt, når han faktisk kan udholde strabadserne. I sidste ende er det utroligt, at han kan gøre skuespillet så trist, og stadig eksplodere af lykke med et roligt smil og stille latter. Der er moralske taler, men de er små og flygtige som hjerteslag. Bare en lille sidebemærkning.

Historien belyser den amerikanske drøm fra forskellige vinkler. Drømmen om at kunne opnå lykke, hvis man vil, får sin realitetssans sat på prøve. Chris Gardner gør fx den "geniale" forretning, at købe dyre maskiner, som han ikke kan sælge bagefter, og hans muligheder for at få et job som mægler er ikke sikrede. Faktisk bliver lykken kun delt ud til en enkelt person i dette tilfælde. Opnås lykken ved dårlige og gode handlinger, eller opnås det ved beslutsomhed?

Jeg ville ønske, at filmen ville være mere kreativ med den visuelle side og musikken. Det er ikke dårligt overhovedet, det er bare ikke skelsættende. På den anden side virker filmen også selvsikker på Smith, når indsatsen synes fokuseret på ham. Underlægningsmusikken har dog en rar lille melodi på klaver, som jeg er begyndt at fløjte i ny og næ. Det føles overkommeligt og menneskeligt, når jeg kan fremføre melodien på egen hånd uden at skulle dirigere et orkester oveni. Det er som om lykken er inde for rækkevidde.

Jeff

If it hadn’t been a true story, I would have given it 1 star. Far too sugar sweet for my tastes, although Smith is good.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.