Cookie- og Privatlivspolitik

Melancholia

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
26.05.2011
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Melancholia
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning m. intro
|

Katastrofefilmen 'Melancholia' er instrueret af Lars von Trier.

Justine (Kirsten Dunst) og Michael (Alexander Skarsgaard) fejrer deres bryllup med en luksuriøs fest hos Justines søster (Charlotte Gainsbourg) og svoger (Kiefer Sutherland).

I mellemtiden truer planeten Melancholia med at kollidere med Jorden og udslette menneskeheden.

'Melancholia' er Lars von Triers næste film efter den kontroversielle gyser Antichrist (2009). Han har selv proklameret, at han ikke gider lykkelige slutninger, så der er en regulær undergangsfilm i vente.

Hovedrollerne spilles af Kirsten Dunst, der spillede Mary Jane Watson i Spider-Man-filmene, Kiefer Sutherland fra tv-serien '24 timer', og Charlotte Gainsbourg, som havde den ene hovedrolle i 'Antichrist'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (266 votes)
4.4
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en dristig, ujævn, uregerlig og helt uforglemmelig film. Overhovedet ikke helstøbt, men ikke desto mindre et mesterværk af en slags." (Ebbe Iversen)

 • BT

  "Jeg gi'r seks stjerner, fordi B.T. ikke uddeler flere! Det er en spektaktulær og meget smuk film-nydelse..." (Birgitte Grue)

 • Børsen

  "Aldrig har dommedag været så smuk ... og så kedelig." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "Selvfølgelig er der masser af eksempler på von Triers visuelle magi i 'Melancholia'. men hvis jeg skal være ærlig, så småkedede jeg mig også i visse passager." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Man går aldrig uberørt fra en film af Lars von Trier." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Melancholia' bjergtager øjnene med sin poetiske iscenesættelse af verdens ende. Men selv når der bliver spillet på det store følelsesregister, synes jeg ikke, man bliver revet med i mange scener." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  " Melancholia har lange stræk uden synderligt drama og døde pletter... Alligevel er der hele tiden en dunkel klarhed, en fornemmelse af uafvendelighed, som tangerer et religiøst tonefald. Filmens styrke er dens skepsis. Der er ingen mulig transcendens, ingen illusion om et efterliv." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Den uafvendelige undergang.

At Trier har problemer med sin egen psyke, bliver også gjort til vores opgave at overvære - og stumt bifalde.

Jeg savner efterhånden at se noget andet, end triste kvindeskæbner - som ligger under for drifter og psykologiske brister. Kan du det Lars Von Trier?

Det bliver lidt kedeligt i længden, men flot er det.

Socrates

Fantastisk billede på en depressions kræfter - på ondt og godt

Mads

Melancholia er en flot film både visuelt og billedmæssigt. Det er en smuk film om verdensundergang og imens man ser filmen så sidder man med en ubehagelig fornemmelse. Vi ser karakterenes depression og vi ved at det hele kommer til at gå galt. De dør og det skal vi vente og se på i 2 timer. Flot og imponerede skuespil af Kirsten Dunst som jeg normalt kender fra Sam Raimis Spider-Man film. Hende og Charlotte Gainsbourg spiller fabelagtigt.

Kameraføringen er genial som det plejer at være i en Lars Von Trier film. Det er lidt dokumentarisk filmet og samtidig giver det en meget realistisk synsvinkel for seeren.

Åbnings scenen eller også kaldet "Overturen" varer 10 minutter og hvert eneste billede er flot og visuelt fantastisk. Kombineret med Richard Wagners musikstykke "Prelude to Tristan and Isolde" så kan det næsten ikke bliver mere smukt at se på.

Jeg nødt hver eneste minut af denne film. Lars Von Trier har lavet endnu et smukt mesterværk!

The Womanuser/8031

Blandt mine mange Von Trier favoritter. Yderst interessant, godt skuespil, en alt for god historie. Og en masse andre der ting der beskriver det kreative ved filmkunsten!

Jeff

When it’s good, it’s intense and holds your attention, when it’s not it’s a bit boring. Luckily, it’s more interesting than not. I am not a fan of Kirsten Dunst’s acting, but apart from her (and the kid), everyone else is very good. And yes, it looks really great!

Michael

Her er en sjov detalje. Jeg så et interview med Lars von Trier, hvor han udtalte, at han betragter slutningen i "Melancholia" som værende blandt et af de mest lykkelige i hans karriere... jordens undergang er hans mest lykkelige punktum på et værk. Folk ville måske betragte den forrige sætning som en spoiler, men jeg kan berolige jer med, at jeg intet har spoleret. Trier vil gerne have, at I kender slutningen. Filmen har en cirkelkomposition, så begyndelse og slutning hænger sammen. Melankolien er uundgåelig og uforbederlig. Vi kan ligeså godt vende os til, at den er på vej, så vi ikke bryder psykisk sammen under katastrofen. Lad os endda prøve at se det smukke i verdens undergang, hvor provokerende det end lyder. Hvis man ser vores smukke blå planet blive opslugt af en smukkere og større blå planet, mens Richard Wagners "Tristan und Isolde" brager i højtalerne, vil man så kunne benægte skønheden? Bare fordi at det er tragisk, betyder det ikke, at det ikke er et smukt fænomen.

"Melancholia" behandler katastrofetemaet på en langt mere radikal måde, end det vi ser fra Hollywoods dyrere produktioner. I Hollywood bliver katastrofen oftest behandlet som en prøve på menneskets udholdenhed. Mennesket møder modstanden, modstanden afværges og mennesket lever lykkeligt til sine dages ende. Fra visse synsvinkler er det vel et fair budskab at påtage sig et optimistisk sind, når faren er overstået - det er bare unægteligt naivt. De psykiske traumer, der manifesteres af ulykken, gør det umuligt at opfylde eventyrets traditionelle slutning. Katastrofen er langt fra overstået. I resten af dit liv vil du mindes det grufulde, der hændte dig, og se dig over ryggen af frygten for gentagelse. "Melancholia" er en genopfriskning om, at vi alle må leve med og acceptere katastrofe eller sorg på den ene eller anden måde. Der er grænser for hvad mennesket kan overkomme.

"Melancholia" er et billede på vores menneskelighed. Dette er en forfriskende oplevelse, der kan mærkes på karakterenes psyke, en simpel og skrøbelig visuel stil samt et genialt stykke musik, der blander romantik og tragedie sammen. "Melancholia" får os ikke til at føles os større end vi er, og jeg har en nyfundet ydmyghed for hvad der end venter mig. Fejlbarheden er vel et af de aspekter, der gør mennesket til et af de mest omdiskuterede og interessante skabninger.

David Haugaard Bohl

En fantastisk film fra start til slut, med fantastisk gode skuespilspræstationer. Lars lever op til de tårnhøje forventninger.
Nogle af de flotteste billeder jeg endnu har set, og en psykologisk fortælling ud over det sædvanlige. Den er dog nok måske lidt for langsom og stille for nogle.
Kan ikke vente til hans næste!!

Esbenuser/222283

Er du fan af film som Sherlock Holmes, Transformers og Hall Pass, så hold dig langt væk fra denne film.

Filmen har en langsom udvikling og fokuserer meget på de små detaljer. Der sker heller ikke det store i filmen plotmæssigt, men det er Triers skildring af den dysfunktionelle familie, der prøver på at holde samme på tingene udadtil at der fangede mig. Filmen fremstår for mig som troværdig til trods for den noget specielle præmisse.

Melancholia kan klart anbefales til folk, der er glade for europæiske film, hvor persongalleriet og spændingskurven ikke er givet på forhånd, og hvor der er plads til at eksperimentere med filmmediet. Filmen er desuden utrolig flot og lydsiden rammende. Melancholia skal nydes på det store lærred!

Cheyenneangeluser/932798

Efter at ha´set "Melancholia" er man parat til at ta livet af sig selv. Så røvsyg er filmen. Men igen Lars von Trier er jo selv rablende gal.

ejneruser/931687

En intetsigende, syg, laaangtrukket og vildt deprimerende film. Spild af penge. KAN IKKE ANBEFALES OVERHOVED.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.