Cookie- og Privatlivspolitik
Bedst til værst: Pixar

Bedst til værst: Pixar

22 års animationsfilm

Stem op!
25
Stem ned!
-1
(reset)

I dag har Biler 3 premiere.

Vi har i den anledning opdateret vores fire år gamle rangering af Pixars samlede værker fra de bedste til de værste.

Niveauet er som bekendt TÅRNHØJT, når det kommer til Pixars animerede univers. Den negative ende af skalaen er derfor ikke så ringe endda!

Kom endelig med jeres egen bedst til værst-liste forneden.

Pixar - bedst til værst:
 
Toy Story 2 (1999)
Én af filmhistoriens bedste toere! At Pixar med efterfølgeren til den også fremragende 'Toy Story' ikke bare bibeholdte karakterernes charmerende samspil, men samtidig fik stablet et medrivende, sjovt og nervepirrende eventyr på benene, er så imponerende, at Andys legetøj udgør toppen af Pixar-Poppen. Mod det uendelige univers!

Inside Out (2015)
Ideen om at gøre et menneskebarns følelser til hovedkarakterne var på papiret så vanvittig, at hele verden blev taget med storm, da slutresultatet viste sig at være genialt. Glæde, Frygt, Afsky, Triste og Vrede tør udfordre den gængse familieunderholdning og publikum - store som små - kommer ud på den anden side en lille smule klogere.
 
Up (2009)
Alle, der så 'Up' i 3D, blev taget i at løfte brillen og tørre en lille tåre væk. Alene filmens første halvdel er brillant - og fungerer som det endegyldige bevis på, at Pixar ikke kun er for børn. Forhistorien om Carl Fredricksen og viv sætter simpelthen så dybe spor i publikum, at den efterfølgende tempofyldte (squirrel!) rejse nydes i rette stemning. 
 
WALL-E (2008)
På papiret lyder 'WALL-E' som en umulig sællert. En oprydningsrobot arbejder i fremtiden alene på Planet Jorden, indtil en flot, moderne robot ankommer og sætter hans liv i et nyt perspektiv. Resultatet på det store lærred var dog langt fra kedeligt, og de to små robotter suger publikums opmærksomhed hurtigere end et udbrændt batteri. Pixars science fiction-film formår endda at være samfundskritisk uden at blive belærende. WAAAAAALL-EEEEE for the win!

WALL-E
 
Monsters, Inc. (2001)
Mike og Sulley var ikke bare gode til at skræmme børn. Historien om det umage par tog Pixar-brandet til nye højder efter de succesfulde Toy Story-film - ikke mindst pga. den imponerende animation, der gjorde Sullys pels sprællevende og en fornemmelse af endeløs opfindsomhed. Stemmerne af de veloplagte Billy Crystal og John Goodman sammen med det finurlige bud på, hvad der egentlig gemmer sig i skabet danner grundlag for en moderne familie-klassiker.
 
Toy Story (1995)
Den første Toy Story-film var også den første Pixar-spillefilm overhovedet. Alligevel fornemmer man ingen opstartsproblemer, når Buzz, Woody og Co. kommer til live bag lukkede døre. Filmen bærer efterhånden præg af "forældet" computeranimation, men karaktertegning, plot og ikke mindst nabodrengens frygtelige terror er fortræffelig underholdning - og stadig ét af Pixars bedste værker.
 
Ratatouille (2007)
Om man køber plottet med en gourmet-rotte i hjertet af Paris, er altafgørende for, om 'Ratatouille' er et mesterværk eller blot en af de bedre Pixar-film. Den charmerende rotte hører dog uden tvivl hjemme blandt de klassiske Pixar-favoritter, da den aromatiske stemning blandet med sød humor og krydret med et stk. fantastisk ond madanmelder rammer en bred målgruppe i såvel hjertet som maven.
 
Finding Nemo (2003)
At 'Finding Nemo' lægger ud med et massedrab på hovedpersonens børneflok (okay, fiskeæg) viser bare, hvad Pixar kan. Resten af filmen, om en fars søgen efter sin bortførte søn, veksler ligeledes flot mellem det harmløst sjove og havets utallige farer. Et godt birollegalleri og også med til at gøre fiskefilmen til en mindeværdig oplevelse, der dog henvender sig mere til det barnlige publikum end de fleste Pixar-film gør.
 
The Incredibles (2004)
Universet i 'The Incredibles' bevæger sig - på samme måde som filmens alternative superhelte - indenfor en særlig coolness-radar. Nogle elsker den karikerede fortolkning af superhelte-myten, andre mener, at filmen ikke fungerer som en rigtig superheltefilm. 'The Incredibles' byder dog indiskutabelt på masser af fed action og et fint kig på familielivets utrolige kontroverser.

The Incredibles
 
Toy Story 3 (2010)
Havde plottet i 'Toy Story 3' ikke været så lig seriens anden film, havde den muligvis ligget højere på denne liste. Retro-legetøjet er nemlig stadig nogle af de mest elskværdige Pixar-karakterer, og Pixar formår at afslutte trilogien med en flot nostalgi, der rammer publikum - store som små - følelsesmæssigt. Man skal være stenkold for ikke at skænke barndommen en tanke, når man tager afsked med Buzz, Woody, Mr. Potato Head, Rex, Jessie og alle de andre.
  
Cars (2006) 
Bestemt ikke en dårlig film, men alligevel befinder Lightning McQueen sig længere nede af listen. Måske skyldes placeringen, at de talende biler ikke rammer samme stærke følelser som fx 'Up', der er dog ingen tvivl om, at den simple fortælling om en storsnudet racerbil, der lærer værdien af venskabet at kende, rammer plet i sin kombination af et enkelt budskab tilsat masser af hjulspin.

Brave (2012)
Mange mener, der er gået i Disney i Pixars skotske krigerprinsesse, men det er faktisk også netop de familiære forbindelser (for en gang skyld en familiefilm, der drejer det sig om forholdet mellem en mor og et barn), der gør 'Brave' til en seværdig oplevelse - og så selvfølgelig de fremragende animationer og action-sekvenser, der gør filmen til ét af Pixars mest bjergtagende værker.  

Monsters University (2013)
Pixar kan være fremragende med sine fortsættelser, men Mike og Sullys unge år var ikke et decideret mesterværk. Og har man med Pixar at gøre, kan uretfærdigt høje forventninger komme i vejen for et forkælet publikum. Den første film var nemlig original og charmerende. Denne er mere det sidste og derudover blot fin familieunderholdning. 

Finding Dory/Walt Disney Pictures

Finding Dory (2016)
Endnu et eksempel på en fortsættelse, der ikke når sin forgænger i niveau. Underholdningsværdien er dog intakt i gensynet med Ellen Degeneres' elskværdige fisk, der denne gang skal finde sin familie ud fra en hullet si af en hukommelse.
  
A Bug’s Life (1998)
Pixars anden film er blandt deres mest langsommelige og historien om myren Flik, der må opsøge en hårdfør insekt-hær for at redde myretuen fra grådige græshoppere, henvender sig mest til de mindste – selvom det er en bug-eat-bug world, der skildres. Det er bestemt familieunderholdning i den bedre ende, men sammenlignet med andre PIxar-film tilhører den bunden af fødekæden.

The Good Dinosaur (2015)
Samme år som ginestregen 'Inside Out' udkom en af de mindre mindeværdige Pixar-værker, 'The Good Dinosaur'. Den dramatiske fortælling om en dinos forsøg på at finde hjem, overleve og begå sig i et umage makkepar med menneskebarnet Spot, minder ufatteligt meget om 'Landet for længe siden', og mangler den der særlig Pixar-kreativitet, som ellers kendetegner animationshuset. 

Cars 2 (2011) 
Den første film om den selvglade racerbil manglede afveksling, og ideen om at tilføre et univers af agenter og spioner lignede måske en god ide på papiret. I realiteten gjorde det blot universet mere anstrengende og 'Cars 2' må være den eneste mislykkede film fra det hæderkronede studie.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

I min verden har Pixar lavet flere magiske og uforglemmelige film end Disney. Og jeg kan slet ikke kåre en vinder, da de bedste af dem er så fantastiske og charmerende, at de hver især er en vinder. Jeg vil dog inddele dem i disse grupper:

Mesterværker
- Toy Story 2
- Toy Story 3
- Up

Fantastiske
- Monsters Inc.
- Ratatouille
- Finding Nemo
- Toy Story 1

Meget gode
- Brave
- The Incredibles
- Wall-E

Gode
- Biler
- A Bug's Life
- Biler 2

God artikel. Men jeg bryder mig ikke om overskriften "bedst til værst". For ordet "værst" er lidt urimelig at bruge i forbindelse med Pixars utrolige filmkatalog.

satisfythecrave

13. Cars 2 (2011)
Er meget enig med jer. Synes at Cars 2 var en ret så unødvendig film, umådeligt kedelig og spild af penge.

12. Cars (2006)
Har aldrig været glad for denne her film (eller efterfølgeren), synes at den mangler noget af den der sjovhed som de andre film har. Det kan måske også bare være fordi, at jeg er totalt uinteresseret i biler, og at denne her film for det meste er henvendt til det yngre publikum, men har aldrig forstået hypen.

11. Brave (2012)
Det er en sød film, men ja, der er gået for meget Disney i den. Der er alt for lidt Pixar over den, men den er bestemt ikke dårlig.

10. WALL-E (2008)
Jeg må (desværre) placere WALL-E i bunden af listen. Det er ikke fordi, at den har samme lave og halv-lave niveau, som de andre film, den er bare ekstremt overvurderet og sørgeligt nok, dræber det bare filmen for mig. Den er fra begyndelsen blevet sat op på en piedestal, hvilket er fint nok hvis den havde kunnet leve op til det, men det kan den ikke. Den er sød og hjertevarm, men til tider også umådelig langtrukken. Men igen, bestemt ikke en dårlig film, men Pixars generelle niveau er bare for højt til, at jeg kan placere den tættere på førstepladsen.

09. Ratatouille (2007)
En dejlig film med hjerte. Man kan ikke andet end at blive glad af at se den. Også er den virkelig flot, hvilket jo er en god bonus.

08. Toy Story 3 (2010)
Man skulle være et skarn, hvis man ikke gik ud fra biografen med en lille tåre i øjenkrogen, efter at have set Toy Story 3 - specielt hvis man, som mig, er et 90'er barn, der er vokset op med Toy Story filmene. Den har samme vittige dialog, men når dog lige nøjagtigt ikke helt op på siden af de to andre film (men for at være ærlig, er de to foregående film jo også på et helt vanvittigt niveau).

07. Toy Story (1995)
En rigtig barndomsfilm som man bare ikke kan hade. Den blev overgået med flere længder af dens toer, men jeg synes bestemt ikke, at den er dårlig på særligt mange måder.

06. Monsters, Inc. (2001)
Utrolig opfindsom historie, god manuskriptforfatter. Det er helt klart også en af de der familie film, som man bare ikke bliver træt af. Jeg er helt enig mht. animeringen der er ekstremt god og vildt detaljeret.

05. Up (2009)
En visuelt fænomenal film, den smukkeste Pixar film der nogensinde er lavet. Den har også en sød historie der omrører nogle rimelig seriøse emner som barnløshed, død og ensomhed. Synes selv, at den til tider gik hen og blev en smule langtrukken, men det gjorde ikke noget, så var der jo bare ekstra tid til at kigge på scenografien.

04. A Bug’s Life (1998)
Fik sådan en øv-fornemmelse af at se denne her geniale film så langt nede på jeres liste. A Bug's Life er helt klart Pixars mest undervurderede film. Igen er jeg måske lidt forudindtaget, idet at det er en af de film, jeg er vokset op med, og jeg har skam både set den i biografen, og haft den på VHS bånd (føler mig helt gammel). Synes heller ikke, at den er spor langsom (det undrer mig faktisk, at i synes det, jeg har for det meste hørt at "der foregår alt for meget alt for hurtigt"). Den er hjertevarm, den er sjov, og den er intelligent. What's there not to love?

03. Finding Nemo (2003)
Igen, en af de sjoveste film der nogensinde er blevet lavet. Ellen Degeneres er den perfekte stemme til Dory, et af de bedste casts. Jeg har ikke en eneste finger at putte på den her film, den er bare genial. Kunne ikke være mere uenig i, at den er mere underholdende for børn end for voksne. Synes generelt, at Pixar laver film for alle, nogle mere for børn end andre (*host* Cars *host*), men Finding Nemo er bestemt ikke kun sjov for børn. Det sker ofte, at jeg flæber af grin efter at have set den.

02. Toy Story 2 (1999)
Som en der er vokset op med Toy Story, erkender jeg blankt, at det gjorde ondt, at rykke TS2 ned på andenpladsen, men det er også kun marginaler, der skilder den fra topplaceringen. Det er svært ikke at holde umådeligt meget af denne her film. Et af de bedste manuskripter til en animeret film.

01. The Incredibles (2004)
Der er ingen Pixar film so The Incredibles. Det er en af de film, jeg bare kan se om og om igen, uden at blive træt af den. Den har sådan en superb dialog, og en masse fede referencer til andre superheltefilm og James Bond. Edna Mode ("NO CAPE!") og Elastigirl er to af de bedste animerede filmroller nogensinde.

Lukas

jeg vil først sige at jeg er en del uenig med Kino.dk liste. når men jeg tager dem fra værst til bedst. og jeg får sikkert meget had for min liste. og jeg ville lige sige hurtig til mit forsvar, at jeg er enig med de flestes mening om deres film, når man kvalitets brillerne på, men det her er min mening.
UPDATE, JEG HAR NU FÅET SET, monsters university.

Nr. 14. WALL-E.
-undskyld men, jeg keder mig i gennem den, og jeg prøver at se den for nyligt, og det hjalp ikke.

Nr. 13. Up
- igen, undskyld, men jeg kedet mig måske mere i den her end under WALL-E, den eneste grund til at den er den ikke er den laveste, er fordi de første 5-10 minutter er nogle af Pixar bedste scener.

Nr. 12. Brave.
- den var kun okay.

Nr. 11. Ratatouille.
-den bliver redet, af at den er sindssyg flot, og har en virkelig flot stil.

Nr. 10. A Bugs Life.
- den er sød, og har et godt hjerte, og det er det.

Nr. 9. Monsters University.
- Den er faktisk ikke helt tosset, den har et godt hjerte, og man kan mærke at de har moret sig med at lave den. men historien halter en smule.

Nr. 8. Find Nemo.
- Utrolig flot, lækker stil, og så er den bare godt fortalt.
og det var den tredje film jeg så i biografen, jeg var 6/7 år.

Nr. 7. Biler.
- Jeg vil hurtig sige, at jeg er enig, med at Biler filmene er pxar dårligste film set med kvalitetsbrillerne på, men jeg kan godt lig biler filmene, mest p.g.a at de er vanvitg underholdene. og jeg kan godt se at Wall-E og UP er 1000 % beder som film, men jeg har bare nogle personlige problemer med dem.

Nr. 6. Toy Story.
-selv 18 år efter, er den stædig lige så god.

Nr. 5. Monsters Inc.
- Nok deres flotteste film, ever. og den er virkelig god. og det var den anden film jeg så i biografen, jeg var 4/5 år.

Nr. 4. Toy story 2.
- den allerførste film jeg så i biografen(jeg var 2-3 år) er stædig en af de bedste tegnefilm jeg kan huske at havde set i bio, og den holder 100% stædig i dag.

Nr. 3. De Utrolige.
- det her er nok pixar mest voksne film, og den er vildt flot. og det er nok pixars bedste karakter, der er med i denne film.

Nr. 2. Biler 2.
- Ja, Bare had mig. men jeg vil UNDERSTREGE at med kvalitetsbrillerne på, er det her pixar dårligste film. men for mig er det her pixar mest underholdene film.

Nr. 1. Toy Story 3.
- det er dem af deres film, der er den mest underholdene, og deres bedste film, sammenlagt.

jeg ved at der kommer sikkert mange vrede kommentarer. men det her er MIN MENING OG IKKE JERES MINIG.

Peter

Hvor er Bolt henne ??? ellers god liste, syntes dog at både Brave og The Incredibles skule havde været højere placeret

Peter

Det er rigtigt, havde lige glemt det :)

Lukas

Bolt, er IKKE en Pixar film, det er en Disney film.

Maria

Jeg synes jeres liste afspejler den rækkefølge jeg selv ville have sat.

Dog kan jeg ikke udtale mig om Ratatouille eller Cars 2, da jeg aldrig har set dem.

Dog ville jeg nok skifte Toy Story 2 ud med Find Nemo, som jeg personligt synes er den bedste Pixar film til dato, og jeg glæder mig utrolig meget til Find Dory, når den engang kommer. :)

Anonymuser/0

Fin liste! Er enig med at de fire sidste titler hører blandt de "Mindst Gode, og værste". Elsker at hører foskellige meninger når det kommer til film! Og fordi jeg ikke kan lade være med at komme med min egen liste når jeg ser andres, får i her min (Baseret på mine bedømmelser)!
¨
OPDATERET: Idag var jeg så heldig at blive inviteret til premieren på 'Monsters University' (i 3D) - så den vil også være at finde på min liste)

De Bedste:
Toy Story (1) (1995)
The Incredibles (2004)
Ratatouille (2007)
Wall-E (2008)
Up (2009)
Toy Story 3 (2010)

.
De gode:
Toy Story 2 (1999)
Monsters, Inc. (2001)
Finding Nemo (2003)
Monsters University (2013)

.
De Okay:
A Bug's Life (1998)
Cars (1) (2006)
Brave (2012)

.
De(n) Dårlige:
Cars 2 (2011)

Hvis jeg skal sætte dem op i rækkefølge:
1.) Up
2.) Ratatouille
3.) Toy Story 3
4.) The Incredibles
5.) Wall-E
6.) Toy Story (1)
7.) Finding Nemo
8.) Monsters University
9.) Toy Story 2
10.) Monsters, inc.
11.) A Bug's Life
12.) Cars
13.) Brave
14.) Cars 2

Stolt af min mening :)

Bjerg

Jeg ville nu bytte Monsters Inc. ud med Ratatouille, men ellers en virkelig gennemarbejdet og veludført liste Kino! ;)
Er stort set enig med det hele!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Bjarke Friis Kristensen

Mange tak for din kommentar :) Vi har lige klargjort tallene i artiklen. Så tak igen for at holde os til ilden. Mvh. Bjarke, kino.dk

1 dag siden
Bjarke Friis Kristensen

Mange tak for din kommentar :) Vi har lige klargjort tallene i artiklen. Så tak igen for at holde os til ilden. Mvh. Bjarke, kino.dk

1 dag siden
Carl
God

Dygtig skuespiller!

1 dag siden
Carl

Har ventet længe på denne dag!

1 dag siden
Kim
Kim

Det er hverken "nogensinde" eller "1951-2020". Listen er baseret på salget af billetter til danske film i perioden 1976-2020.

2 dage siden

Aktive debatter