Cookie- og Privatlivspolitik

World War Z

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
11.07.2013
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
World War Z
|

I 'World War Z' er jorden ikke, hvad den har været. En zombie-pandemi spreder sig langsomt men sikkert over hele verden, og FN-observatøren, Gerry Lane, kastes ind i kampen for at redde menneskeheden fra den totale undergang.

Lane må rejse fra land til land for at finde svaret på zombiernes oprindelse og redde hans egen familie undervejs, alt imens horder af zombier destruerer den ene storby efter den anden, og samtidig nedlægger hele nationers hære på deres altødelæggende vej.

Hovedrollen spilles af ingen ringere end Brad Pitt (Se7en), og filmen er udstyret med et budget på 170 mio. dollars. Marc Forster (Quantum of Solace) har instrueret de frygtlige løjer.

’World War Z’ tager udgangspunkt i en bestseller af samme navn fra 2006 skrevet af Max Brooks - en fortsættelse til forfatterens ’The Zombie Survival Guide’ fra 2003.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (594 votes)
4.3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maria

Jeg vil da godt se denne film, den ser god ud.
Men jeg tror alligevel jeg venter lidt. Der er mange andre film på min liste.

Mads Frederik

World War Z filmen har bortset fra nogen små detaljer intet andet med bogen af Max Brooks at gøre end titlen og zombier.

Hele plottet er omskrevet fordi Brad Pitt ifølge IGN gerne ville sælge filmen i Kina, men filmen blev alligevel ikke cleared til at vise i Kina, så too bad Brad Pitt.

Filmens produktion var præget af store vanskeligheder og filmen blev endda 6 måneder forsinket, idet de oprindelige sidste 45 minutter var for stærk kost for Paramount. Derfor lavede man den nuværende slutning som foregår i Wales istedet. En tynd slutning i forhold til den oprindelig i min optik. Men det siges at en fortsættelse er under udarbejdelse, hvor man har tænkt sig anvende billede-materiale fra den oprindelig slutning.

Filmen havde desuden fået en PG-13 rating i Amerika, hvilket betyder i forhold til andre tidligere Zombiefilm, så var den ret tandløs. Men det er selvfølgelig prisen for stor distribution af WWZ.

Så alt i alt en tandløs og halv-forvirrende Zombiefilm som intet har med Max Brooks bog at gøre. Men når det så har sagt så er skuespillet ok, og effekterne er rimelige.

Derfor 2.5/5 stjerner fra mig.

Camilla

Nu har jeg ikke læst bogen eller hørt om de andre ting, men jeg tror at når man går ind og ser den helt uden det, så er den rigtig fed. Det synes jeg i hvert fald :-) Men kender godt det med dårlige omskrivninger af bøger til filmmanus :/

Corben Dallas

Jeg har heller ikke læst bogen, og jeg syntes det var det værste makværk jeg nogen sinde har set. Ikke engang 2 stjerner værd. Filmen var fuld af huller, og så var det den mest latterlige slutning på en film jeg nogen sinde har oplevet. Totalt spild af tid og penge!

Mads Frederik

som de valgte at droppe til fordel for den vil så i biffen. Den beskrives i denne video.

http://www.youtube.com/watch?v=R6QgA-ps55I

Mads Frederik

men sådan er det jo med så meget du.

Karina

Skuffende film som slet ikke lever op til Brad Pitts format. Historien var hverken nærværende eller spændende og så sad jeg med en underlig fornemmelse af at medicinalindustrien havde støttet filmen økonomisk for at få solgt nogle vacciner!? Brug pengene på at se en anden film.

Trine Nørgaard

Jeg var inde og se filmen til forpræmieren i Imperial. Jeg havde slet ikke høje forventninger, da traileren fik det til at se ud som om at Brad Pitt var en helt, som kunne alt. Det var han heldigvis ikke, og selvom jeg ikke er fan af ham (ja, ikke alle kvinder synes han er lækker og en fantastisk skuespiller), så gjorde han et godt job i filmen.

Nu er det bedste ved filmen nu handlingen, som der holder fra start til slut. Jeg er stor zombiefan (film og tegneserier), og synes ofte at jeg bliver skuffet af slutningerne - men ikke denne gang. Filmen holder virkelig, og der er næsten intet tomt fyld (sødsukker pladder) i filmen. Der er hele tiden gang i den. Jeg fornemmer tydeligt, hvordan det er at være menneske i filmen. Personerne er ikke ovrelækre babes eller uovervindelige millitærmænd - men - de er som os! Vi kan være tåber, dumme, forhastede men samtidig kan vi være kloge og have hjertet det rigtige sted. Filmen har endda humor med uden det bliver pålagt eller akavet - Nej, det holder bare hele vejen igennem.

Jeg kan godt lide, at historien er lidt detektivagtig - hvem var patient 0 og hvad gør vi ved problemet. Der er rigtig mange film, om folk der bare prøver at overleve, men det er også rart at se en film, som folk som prøver at føre selve civilisationen videre.

Desuden er soundtracket ret godt - til tider minder det om "28 Days After".

Denne film skal jeg helt klart have hjem til samlingen, når den kommer på Blueray. Det er en af de bedste zombiefilm, som jeg har set til dato.

bigbro69

Kuren mod overvægt; bliv bidt af ZigurdZombie, og spæn rundt som en Duracell kanin på speed ;-D

Nå, traileren fik mig til at søge mod biografens mørke indre til endnu en zombie-film. Normalt venter jeg til dvd-udgaven, men når Pitt-drengen står på rollelisten, kan det ikke være helt galt. Og det er da også en fornuftig lille action-drama, næsten helt familievenligt uden afrevne lemmer, dystre close-ups og sprøjtende blod i litervis, med en god og velfortalt historie samt en til tider intens spænding. Enkelte spjæt blev det naturligvis også til, men hvis du søger grin og grimasser, må du søge andre steder hen. Her er der ikke noget at grine af, men det er faktisk i orden.

CGI effekterne er troværdige og livagtige, med fede scener af menneskemylderet, der går bananas. En overraskende god lille film.

Corben Dallas

Der skal godt nok ikke meget til hvis du syntes at det er troværdig CGI effekter. Zombierne bevæger sig på som en flodbølge, og det virker da ikke særligt troværdigt når en zombie klasker ind i muren nede i Israel hvor efter han så glider ned af muren som en snotklat på et vindue.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.