Cookie- og Privatlivspolitik

The Bling Ring

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
11.07.2013
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Bling Ring
|

'The Bling Ring' handler om Rebecca, Nicki, Chloe og Sam. En gruppe teenagers, der er uendeligt fascinerede af berømtheder og ikke mindst deres tøjstil og attitude.

Særligt Rebecca stiller sig ikke tilfreds med sit almindelige liv, og hun inddrager sin nye bedste ven, den homoseksuelle Marc, i jagten på en markant mere spændende hverdag.

Hvad der starter som en fascination af de kendtes privatliv, udvikler sig hurtigt til deciderede indbrud i de dyre Hollywood-hjem.

Snart har Rebecca fået sine veninder med på den kriminelle løbebane drevet af en stadig stigende begejstring for den ekstravagante livsstil udlevet af deres egne ofre.

Med ’The Bling Ring’ fortsætter Sofia Coppola sin kryptiske fascination af berømtheders privatliv (eller mangel på samme), som også er et emne i instruktørens tre forrige film, ’Lost in Translation’ (2003), ’Marie Antoinette’ (2006) og ’Somewhere’ (2010). 

'The Bling Ring' er baseret på Vanity Fair-artiklen ’The Suspects Wore Louboutins’ om den virkelige bande, som brød ind i bl.a. Paris Hilton og Lindsay Lohans hjem.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (114 votes)
3
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  'Historien om de unge i The Bling Ring havde haft det bedst med at forblive en featureartikel i Vanity Fair.' (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  'Det er sjovt nok, det er harmløst, og Emma Watson viser, hun kan andet end at trylle.' (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  'Klipningen og skuespillet sidder lige i garderobeskabet [...].' (Jacob Ørsted)

 • Politiken

  '[...] på sine egne præmisser en pirrende og nagende lille film, der siger mere om livet anno 2013 end de fleste alvorlige problemfilm.' (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  'The Bling Ring er ikke så meget en film for de unge, mere en moralitet for fornuftige mødre i Libak/Steensgaard/Rifbjerg-segmentet.' (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maria

Jeg havde set meget frem til filmen efter at have set diverse klips og trailers og efter at have læst om den virkelige historie filmen er baseret på, og jeg tror måske at jeg blev lidt forblændet af en meget bombastisk trailer, men filmen viste sig at være utrolig langtrukken, intet klimaks, og desværre faldt Emma Watson igennem med sin amerikanske accent, som faktisk var meget fin i The Perks of Being a Wallflower. :(

Det var lidt som en dokumentarfilm, uden at være det, og en kedelig en af slagsen. Jeg gav den egentlig oprindeligt 3 stjerner, da jeg var færdig med at se den for en måneds tid siden, men efter at have tykket lidt på den, er jeg nået frem til en 2'er.

Jeg tror ikke Sofia Coppola og jeg har nogle fremtidige dates i biografen, desværre. ;)

The Womanuser/8031

Super interessant, flot skuespil, enormt tankevækkende og ufateligt fasinerende historie. Jeg synes personligt at altved og i denne film er fantastisk. En klassiker, og glæder mig allerede til at se den igen eftersom jeg ikke kunne sluge historien første gang, fordi den simpelthen havde en fantastisk og rørende smag!

Jeff

I just never got into this film.  The characters left me cold and I didn’t find their insipid teenage lives and attitudes amusing in the slightest.  The robberies became repetitive and boring, which made the film seem longer than it is.  The performances are all good, it’s just everything else I have a problem with ;o)
I understand Coppola was trying to make a film that didn’t judge these people for what they did, but I felt it needed some sort of moral compass, otherwise she would have been better off making a documentary about it.  I think I would have found that more interesting.

Katja

Jeg har glædet mig til filmen efter devisen om at når Emma Watson er med, kan det ikke gå helt galt. Fra den kiksede, ikke alt for kønne 11årige Hermione Granger i Harry Potter er hun vokset op som den smukkeste svane, og har i dag ikke kun film bag sig, men også adskillige reklamer og jobs for modebranchen. Med The Bling Ring giver Watson og hendes medskuespillere dog et noget andet syn på hvordan det er at eje alt det alle drømmer om. Gruppen af teenagere er besat af mode, berømmelse og status og via nettet finder de ud af hvornår deres idoler er udenbys og bryder ind i deres efterladte huse for at sjæle det dyreste designertøj, tasker, solbriller og kontanter. Og de praler gerne med det.

Sofia Coppola, der står bag filmen, har hyret et hold af skuespillere som nærmest ingen ved hvem er. Bortset fra Emma Watson (Nicki) og ganske få skuespillere der udfylder birollerne som fx Leslie Mann som Nickis mor, er alle skuespillernes praktisk talt ukendte og nye i branchen. Men det fungerer. Sofia Coppola har fundet et hold af unge der spiller sammen, ikke blot på lærredet og i deres replikker, men også i deres personlighed. Gruppen der desuden består af Katie Chang (Rebecca), Claire Julien (Chloe), Israel Broussard (Marc) og Taissa Farmiga (Sam) formår at fortælle en absurd, men sandfærdig historie om en gruppe af nutidens unge der er besat af materiel velstand og høj status, og vælger den forkerte sti for at få det. Eller gør de?

Filmens helt store effekt og styrke er uden tvivl at Sofia Coppola ikke tager den sorte kappe på og leger dommer. Teenagernes handlinger er et produkt og en konsekvens af det samfund og det miljø de befinder sig i, men der peges ikke fingre. Tværtimod reflekteres der over tingene, og det er publikum selv der skal skabe dommen overfor dét der udspiller sig på lærredet. Filmen er bygget på Vanity Fair-artiklen The Suspects Wore Louboutins, der igen var bygget på historien om den virkelige The Bling Ring der netop brød ind i stjernernes hjem. Den er samtidig bygget op som en fortælling om hvad der skete under deres succes og status som stjernerne i omgangskredsen. En fortælling der afbrydes af og til, for at lade én af personerne sidde og fortælle i ”nutiden” og overveje konsekvenserne af sine handlinger. Især Nicki og Marc ses en del i hver deres refleksion over deres handlinger og netop disse scener underbygger filmens fortælling, og ikke-dømmende facon. Det giver til en hvis grad følelsen af at filmen ikke er rigtig slut, da rulleteksterne løber over skærmen, men det giver til gengæld også en masse at tænke over. Og er man ligesom mig, får man bare lyst til at finde ud af endnu mere om hvordan pokker gruppen gjorde det og nåede så langt ud.

The Artist

Sofia Coppola gør det igen - i følgeskab med unge og yderst talentfulde skuespillere, et absourdt (men dog sandfærdig) plot og brug af kendisstjernernes virkelige kulisser, skaber Coppola et portræt af en ungdom, som på trods af materiel velstand og i stort omfang alle muligheder i livet, vælger en fuldkommen forskruet livsvej. Men absourditeten understreges af en kommentar sidst i filmen, hvor en af hovedpersonerne sætter spørgsmålstegn ved den tendens, som udspiller sig blandt hele ungdommen, hvor de kun er repræsentanter (eller måske endda ofre, afhængig af synsvinklen) for tendensens sygelighed.
Samtidig sætter Coppola spørgsmålstegn ved selve kendislivet - er det så efterstræbeligt som mange går og tror?
Samfundsdebatterende, men stadig humoristisk og virkelig velspillet film med genial klipning, valg af musik, kulisser, mv.
En ny favorit ;) !

6 stjerner!

IWannaBeSedateduser/184940

Jeg er helt uenig i at der bliver aktivt valgt en livsvej. For mig, er det netop hele pointen i filmen at deres gøren og laden er et produkt af deres samfund og miljø. Desuden er jeg uenig i at Coppola sætter spørgsmålstegn ved nogetsomhelst. Jeg synes at hun elegant og aldeles ukritisk gør publikum til dommer for hvad de ser på lærredet, og dermed mener jeg at din konklusion blot er en reflektion af din egen mening ang. kendislivet.

Maria

Skal helt sikkert se The Bling Ring som er baseret på rigtige hændelser. Jeg er sikker på den har potentiale og får én til at tænke over hvilken verden kendte også kan leve i, bagsiden af medaljen.

Frida

Med en anerkendt instruktør som Sofia Cappola og en så stor stjerne som Emma Watson er det da helt utroligt at de formår at sende den én gang i Danmark... og så i sommerferien.. DÅRLIG planlægning altså. Jeg vil så gerne se denne film!

Maria

Er ret sikker på at den kommer til at gå i flere biografer end bare i Grand en enkelt dag i juli.

Det er fordi de fleste biografer først planlægger biografprogram omkring 7-14 dage før filmen vises i biografen, så alt efter premieredag, skal man altså vente lidt før man kan se hvornår og hvor der kan bestilles billetter. :)

Marilyn

Den her film ser original og spændene ud og med Watson, som en af hovedrollerne kan det da ikke gå andet end godt:-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.