Cookie- og Privatlivspolitik

007: From Russia With Love (u/text)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
From Russia with Love
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Sean Connerys egen favorit i James Bond-serien var nummer to, “From Russia With Love”, baseret på en af John F. Kennedys yndlingsromaner. I Terence Youngs instruktion emmer Ian Flemings spionhistorie af eventyrlig koldkrigsstemning. Her er skakspillende SPECTRE-lømler, tyrkisk lokalkolorit, fruentimmere med syle i skoene og en indtagende russisk lokkedue (Daniela Bianchi), der fører agent 007 på en livsfarlig togtur med Orientekspressen.

Filmen er især berømt for nævekampen med Red Grant (Robert Shaw) i togkupeen, for den i dag politisk ukorrekte catfight mellem to sigøjnerkvinder og for Pedro Armendariz som Bonds allierede, Kerim Bey. Armendariz var dødeligt syg af kræft under optagelserne, men leverede alligevel en karismatisk præstation.

Matt Monro crooner temasangen, som siden er blevet en popstandard. Resten af soundtracket er af John Barry, hvis musik til 11 Bond-film dannede skole for hele agentgenrens lyd.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (26 votes)
4.3
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Der mangler biljagter i denne, og der er det jeg syntes der gør Bond til Bond

Lars Michael

Så afgjort ikke den bedste Bond film, men hvis man elsker James Bond, jamen så skal man da se den.
Men selve filmen kunne godt haft været bedre, der bliver snakket mere end selve action.

CINEMANDRUP

Sean Connery iklæder sig glædeligt det traditionelle jakkesæt og giver os nok engang agent film på old school manér. Det er på ingen måde James Bond film som i dag, hvor meget af handlingen domineres af action, men herimod handler det om efterretninger og anskaffelse af disse. Det er stilfuldt langt hen af vejen og så kommer der små steder undervejs nogle let genkendelige James Bond øjeblikke, som er klassiske. Nogle vil mene at filmen er decideret kedelig, mens andre ser den som et stykke sjældent chokolade, der skal nydes ved en bestemt lejlighed fordi den er noget særligt. Filmen er en klassisk agentfilm for sin tid og den er underholdende, men ikke i forhold til nutidens Bond trend. Der er åbnet op for SPECTRES godtepose, da denne organisation fylder meget i agent verdenen. Noget som skal siges er helt bestemt, at Sean Connery lægger noget helt særligt i denne rolle i alle hans Bond optrædener.

Elsker man Bond franchisen kommer du ikke udenom From Russia With Love, da den er en usleben diamant.

Nikolaj

Rusland, Istanbul, legemorder, Q rigtige præsentation, nærmere indblik i Spectre. Alt i alt en super fed fortsættelse.

Bond

Den starter blandet det med intromusik og åbning scenerne.

Wayne

den i biffen. Men det gør det dog tydeligere at filmen har så mange år på bagen. Men Sean Connery ejer Bond - især i de første film.

S. Rico

Mindeværdigt er bl.a. den spektakulære slåskamp i toget mellem Bond og Shaw. Og hvem husker ikke den modbydelige kvindelige Spectre agent Rosa Klebb med de dødbringende sko.

Wayne

I den anden film i serien møder vi Spectre og serien er ved at tage form.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.