Cookie- og Privatlivspolitik

Tommy

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
17.11.2010
| |
1 time 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tommy
|
'Hip hurra, det' min fødselsdag' og 'Disco Tango' er udødelige Melodi Grand Pix-klassikere, som der vel nærmest ikke er nogen danskere, der ikke kan synge med på. Tommy Seebach bragte disco'en til Danmark og gjorde den folkelig i sin helt egen, charmerende dansktop-variant. Manden med de store krøller og det brede smil var i 1980'erne noget nær en folkehelt - men det hårde liv som entertainer typecastet i den lette ende kostede ham til sidst både familien og karrieren. Seebach døde tragisk i en alder af blot 53 år, efter nogle hårde år med et alkoholmisbrug, som han endelig var ved at få bugt med. Sami Saifs 'Tommy' er blevet den underholdende og bevægende film, som det musikalske stortalent længe har fortjent. Fra de unge med pigtrådsgruppen Sir Henry and His Butlers, til den triste ende i 2003. En klassisk 'rise and fall'-historie, der imidlertid også er et lille stykke Danmarkshistorie fra den populære vinkel.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (29 votes)
4.8
4.8

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... et lidt ufuldstændigt, men kærligt og bevægende portræt... " (Iben Albinus Sabroe) ()

 • BT

  "I takt med, at de helt ærligt, prunkløst og usentimentalt kortlægger en forfærdelig trist historie, fryser man mere og mere fast til biografsædet." (Jan Have Eriksen) ()

 • Ekstra Bladet

  "'Tommy' fortæller os ikke noget, vi ikke vidste i forvejen, men den gør det medrivende med en nærmest virtuos brug af det omfangsrige arkivmateriale... Et rørende portræt... " (Henning Høeg) ()

 • Jyllands-Posten

  "... en dybt rørende og betagende følsom film... Sami Saif har givet Seebach oprejsning på en bevægende og sober måde... " (Nanna Frank Rasmussen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Fuld fortjent at der kommer en film om Tommy Seebach, ja selve historie kender man jo godt til, men hvad fanden.
Og så er det skønt at sidde og lytte til hans dejlig musik

Wayne

Flot film som på en ærlig måde beskriver Tommy Seebachs liv.

Dybest set var han vel på grænsen til at være et geni, musikalsk - han kom bare fra det forkerte miljø.

Keddeuser/455793

Smuk, rørende uden at blive patetisk.

Anne T.user/60753

jJg har altid godt kunne lide Tommy Seebachs musik og har altid synes han var meget sympatisk. I denne film kommer man helt tæt på Tommy hans musik og hans familie-liv og man græder som pisket over at et så herligt menneske skulle så frygtelig mange grumme ting igennem, og især scenen hvor han synger til sin kone, åbnede for mine tårekanaler, og jeg stoppede faktisk før med at græde da lyset blev tændt i salen så det er den bedste og mest sørgelige oplevelse jeg har set i år. Tommy var en af de største, og de største og bedste forlader os først

rieuser/739508

Rigtig god film, hvor vi kommer tæt på Tommy, hans familie og ikke mindst musikken. En film der rører ens følelser, og giver et godt indblik i opture og nedture. For os, der kan huske sangene fra TV giver den et nostalgisk tilbageblik. Musikken holder også i dag. Man bliver glad af den og får lyst til at synge med. Ja faktisk står den næsten endnu stærkere her i 2010. Klart en anbefalelsesværdig film.

Jakobuser/402253

Tommy er en bevægende film, der enkelt og elegant beskriver Tommy Seebachs op-, og ikke mindst, nedtur uden at det bliver selvmedlidende. Filmen beskriver flot hvordan de kunstneriske svingninger har indvirkning på familielivet og omvendt. Desuden bliver der også sat fokus på at hans musik i perioder har været set som underlødig og hvordan det påvirkede hans liv. Flot og rammende dokumentar.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.