Cookie- og Privatlivspolitik

Det femte element (1997)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Fifth Element
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'Det femte element', Luc Bessons udsyrede futuristiske kultfilm, udspiller sig i New York i det 23. århundrede. Jorden er truet på sin eksistens af mørke, intergalaktiske kræfter, og hvem andre til at redde dagen end Bruce Willis? Ved sin side har han uskyldsvæsenet Leeloo (Milla Jovovich). Den erobrede i sin tid tre af de store franske filmpriser, César, for instruktion, fotografering og produktionsdesign.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (67 votes)
4.7
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kennethuser/1072674

Fantastisk film som blander komedie og action godt. Bruce og Milla spiller sindsygt godt og Chris Tucker som den selv fed og tøssede DJ.

Denne film vil altid have en top placering ved mig.

Frank

Okay film

Antaeus

Så fik jeg endelig genset Det Femte Element. Og lige som sidste gang så er jeg ikke helt oppe at ringe. Det er dog stadig en god film. Især er det guf for tegneserieelskere, at genkende Moebius' "John Difool og måske især Mézières' "Magtens Cirkler" i Linda og Valentin serien.

Det er sci-fi med Bruce Willis i en rolle han har spillet mange gange før, mystik og rumvæsener, det godes kamp mod det onde, en ærkeskurk"og ikke af forglemme Milla Jovovich. En masse elementer som hører til i de gode historier. Det er desværre skruet ind i et univers, hvor de fleste folk og væsener er dumme eller tumpede og nogle direkte latterlige.

Præsidenten har ingen karisma og virker ikke særlig handlefast selv om han formentlig er præsident for alle 100 milllarder mennesker og hans generaler og mændene omkring ham virker også som folk, der ikke har den højeste intelligenskvotient. Vi har en ærkeskurk som virker latterlig og en DJ som er endnu mere latterlig. Det er nærmest kun vores helte, som er alvolige og ikke virker tumpede, dumme eller latterlige. Kun vores helte kan noget som helst. En lidt mere seriøs tilgang havde klart været at foretrække og historien kommer derfor aldrig rigtig til at fungere som et rigtig spændende eventyr, men bliver hængende lidt for meget i et humoristisk hul, som ikke passer historien særlig godt.

Men miljø og omgivelser, det skal den klart anbefales for.

Wayne

Fra den tid hvor han var nyskabende, nu er han desværre blevet levebrødsproducenten, som bevares kan lave en hæderlig actionfilm. Ikke alle kan kapere det femte element, som afgjort hører til de mere mystiske af slagsen.

S. Rico

Alt går op i en højere enhed i denne fantastiske film. Og det gør ingenting, at der stjæles med arme og ben fra tegneserien John Difool (Inkalen). Milla er suveræn og Gary Oldman er nærmest typecastet til hans skurkerolle. En genial film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.