Cookie- og Privatlivspolitik

Løvernes Konge (1994)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Lion King
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning Dansk Tale
|

I Disney-tegnefilmen 'Løvernes Konge' fødes den unge løve, Simba, som kronprins på den afrikanske savannes Kongeslette.

Simbas onkel, Scar, der er den næste på tronfølgerlisten, myrder sin bror, Kong Mufasa, og får det til at se ud som om, at faderens dødsfald skyldes Simba, der tynget af sorg flygter langt ud i junglen.

Scar tager nu magten og hersker hensynsløst over savannen. Imens vokser Simba op i junglen med sine nye venner Timon og Pumba, men en dag venter opgøret med fortiden.

Simba må nu hævne fortidens synder, fortælle sandheden, gøre op med Scar og endelig indtage sin retmæssige plads på tronen som Løvernes Konge.

'Løvernes Konge' vandt kino.dk's afstemning om den bedste Disney-klassiker nogensinde.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (672 votes)
5.3
5.4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Alt unødvendigt fedt er skåret fra med en spilletid på lige under frydefulde halvanden time med en perfekt blanding af spænding, tårer, sang og sjov." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... en tidløs godbid, der bare skal ses igen." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... klassisk tegnefilmskunst af den gamle skole, der vil glæde børn i alle aldre." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... stadig en smuk og klog film, der fortæller en eviggyldig historie om at vokse op, tage ansvar og stadig nyde livet." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det er og bliver genopvarmet mad - men her af en ægte hofret!" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "... 'Løvernes konge' er flot konverteret. I flere scener bliver filmen levende på en måde, som den aldrig har været før nu. ... Tusindvis af mennesker har arbejdet for at gøre illusionen om tegnet liv varm og total." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Den har det hele, som en klassisk Disney film skal have.

Et sorgløst liv ændres med et til det modsatte. Død, jalousi, og frygt.

Heldigvis ved vi at det gode vinder til sidst, godt garneret med humor, fra Timon og Pumba.

The Other Account

Dette er en alsidig, eventyragtig tegnefilm fra allerfineste hylde, og er det første gang man skal se filmen, må man bare glæde sig over de utallige opfindsomme indslag, de garvede og uforglemmelige vitser, og de flot fyldte 3D effekter, samt de mange fine referencer og et suverænt stemmeskuespil på dansk. For filmens blanding af animation og musik sidder lige i skabet, mens det konstant og suverænt tryllebinder børn og voksne. Det er en god og underholdende fortælling hvis inspirationskilder er med til at skabe en god historie, udfra de mange forskellige lag i historien. Så er det 5-50. gang, man skal opleve vidunderet, er der stadig grobund i den tætte jungle af herligheder, til at man endnu engang sidder med et tykt smil. Som jeg f.eks. gjorde, efter at have genoplevet filmen med min mor, som også stadigt er vild med filmen.

Vi kender jo alle historien om kongesønnen Simba, hvis vej til tronen er brolagt med en ond onkel ved navn Scar og en hær af glubske grinende hyæner - så om jeg røber det meste via. et par spoilers, skulle der vidst ikke være noget galt med. For du skal ikke forvente en ny film - udover 3D kvaliteten, for det er stadig den samme handling, vi får lov til at opleve. Men det betyder også at indholdet af nogle ret grove, tankevækkende og mørke øjeblikke, stadigt er med. For efterhånden som man kommer til at elske den livsglade Simba, og hans majestætiske men sympatiske far Mufasa, desto sværere er det også at glemme, når Løve far dør i et morderisk komplot, og Simba forvises og mister alt han elsker og ejer. Scenerne er sønderrivende, og når filmen oven i købet har en ordentlig mængde løvevold og nogle ret mørke scener med et melankolsk ydre, skal man nok smutte ind og se 'Min Søsters Børn: Alene Hjemme' eller 'Den Bestøvlede Kat', altså hvis man har de allermindste med, og så komme tilbage til biografen, for selv at opleve filmen. For men bør ikke snydes eller forhindres for at genopleve en af de bedste film fra Disney, og især ikke i den velfungerende 3D kvalitet. For de effekt opgraderede scener, der er lagt oven på de smukke billeder, er perfekt konstrueret fra start til slut, og det der er mest til at blive overrasket over, er hvordan det er lykkedes filmen at fungere på den måde, i en ny dimension i forhold til sin alder.

'Løvernes Konge' er i sig selv et mesterværk! Tydeligvis. Desværre havde jeg forventet lidt for meget af repremieren i 3D - bl.a. nogle nye indlagte og aldrig før sete scener, der skulle vises i 3D. Skuffelsen over hvor lidt af det nye der er blevet indlagt, ødelagde heldigvis ikke hele oplevelsen, takket være min store kærlighed til filmen, og status som Disney fan. Til gengæld får filmen ikke den samme bedømmelse som den originale version har fået, men er alt i alt en fremragende og anbefalelsesværdig biograf aktuel 3D film, som bestemt bør ses af voksne i alle aldre, samt af de lidt større børn. Så derfor får 3D versionen 5 stjerner, mens den originale, stadig beholder topkarakteren!

Er du derfor begyndt at blive fan af 3D og er i forvejen ellevild med 'Løvernes Konge', så bør du tømme lommerne, og løbe ned til den nærmest biograf. Er du ikke, så kan du sagtens blive hjemme, og bare nyde den originale version på det lille tv!

KÎd-LûzÊ

Da jeg var mindre var det her en af mine yndlings film. på en måde er det stadig fordi, den er så god, rørende, elskværdi sjov og alligevel seriøst (til tider)
Det er virkelig en perle over listen af film.
- se den -

Camsle

Altså hvis du vil se en klassiker, så er denne film vel, den mest passende for dig. "Løvens konger" er en film, der har kørt i lang tid og mange elsker den stadigvæk. Og det gør jeg også! xD - Det er film, hvor du hygger sammen med familien med slikskålen! <33

Lars Michael

hva skal man sige et MESTERVÆRK.på højde med skønheden og udyret .

Trine Deleuranuser/879807

Stadigvæk en fantastisk disney film.
Selvom man er blevet voksen bliver man aldrig træt af disneys løverens konge:-) dejligt gensyn
Fantastisk at se i 3D giver en god effekt.

Pernille

Løvernes Konge har dog altid været mange meneskers yndlings disneysfilm, og jeg støtter det! Men den har helt klart været det værd at se i 3D! Det er en helt ny oplevelse der bare gør den bedre!

Kif-pigen

Elsker løvernes konge, og glæder mig til de næste kommer ud på dvd og i biograferne igen, de er slet ikke til at undvære... stakkels lille simba der mister sin far = får mig til at tude hver eneste gang! :(....

men det er bare en disney klassiker som alle skal se! :)

Monicauser/627882

Selv om det er en gammel tegnefilm og man har set den millioner af gange, så bliver man aldrig træt af den ! Det er super go ! :D Håber de gør det samme ved de andre løvernes konge :)

Natasha

God historie i filmen, og Timon og Pumba hiver filmen et level op, uden dem, scar og hyænerne, ville filmen være død og kedelig. På nogle punkter bliver man ret irriteret på Simba, over hans heltemod og uvidenhed.
Man kommer dog til at elske Scars sarkasme i filmen. Hyænerne er dog også et lyspunkt i filmen.
Hvis man elsker disney film, og ikke har set løvernes konge endnu, så bliver man selvfølgelig nødt til at se denne her ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter