Cookie- og Privatlivspolitik

The Descendants

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
16.02.2012
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Descendants
|

'The Descendants' er et skævt drama med George Clooney som Matt King - en stenrig landejer bosat på Hawaii.

Da hans kone ender i koma efter en bådulykke, står den ellers ligeglade King pludseligt tilbage som alenefar. Nu må han lære sine to døtre bedre at kende og tage stilling til sin fortid samt omfavne sin fremtid.

Midt i de dramatiske omstændigheder overvejer King desuden at sælge familiens land, som er nedarvet fra hawaiianske kongelige og missionærer.

'The Descendants' er instrueret af Alexander Payne, der ligeledes har stået bag andre skæve dramaer som den Oscar-nominerede 'About Schmidt' (2002) og den Oscar-vindende Sideways (2004).

George Clooney modtog prisen for Bedste skuespiller ved Golden Globes-uddelingen.

Filmen fik også hele fem Oscar-nomineringer i år, og de tæller bl.a. Bedste film, Bedste instruktør (Alexander Payne), Bedste mandlige skuespiller (George Clooney), samt Bedste manuskript over forlæg, hvoraf den vandt en Oscar i sidstnævnte kategori.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (716 votes)
4.3
5.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Ekstra Bladet

    "Skuespillet er eminent hele vejen rundt, og her er masser af vidunderlige biroller - ligesom billeder, klipning m.v. sidder lige i skabet. ... 'The Descendants' er en rørende, sjov og livsbekræftende film om død og ulykke, som du bør se." (Kirstine Krefeld)

  • Berlingske

    "Clooney rammer en fin balance mellem humoristiske optrin og smertefuldt ægte følelser, som han lader ulme lige under overfladen. Samme fine balance holder filmen som helhed. Stærk og følelsesmættet realisme blandes med veloplagt og skarp satire..." (Louise Kidde Sauntved)

  • BT

    "Det er en film om såkaldte 'rigtige' mennesker, så smukt realiseret, som den slags sjældent opleves. Den er morsom, rørende og livsbekræftende på sin helt egen måde. Og den har - ikke mindst - George Clooney i en helt fantastisk præstation." (Steffen Jungersen)

  • Børsen

    "... grinagtigt og gribende på en og samme tid, og filmen er både troværdig, men også original..." (Morten Dürr)

  • Jyllands-Posten

    "'The Descendants' lægger sig fint i halen på de to foregående film. De er alle morsomme mandemelankolier. Det triste og forstemmende går nemlig altid hånd i hånd med det håbefulde og muntre, og netop den blanding gør Paynes film til lystige livslektioner, som man ikke må snyde sig selv for." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "... på typisk Alexander Payne-manér et hverdagsdrama og en sædekomedie, der dygtigt balancerer humor og smerte... en vældig underholdende film, men der sker ikke noget, som ikke lige så godt kunne være sket i de fleste menneskers liv." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "... der [er] noget gribende meningsfuldt ved at vide, at familier går rundt på den anden side af jorden med de samme problemer og drømme, som man kender fra sin egen. Bogen var bare én roman mere, men 'The Descendants' bliver en af de særlige film." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Dette er en rigtig god film, der viser at bare fordi man bor i et paradis, så kan man sagtens rammes af sorg. Clooney gør det fantastisk i rollen som den mildt ironiske, men samtidig sørgende, vrede og enlige far!

Maria

Stille og rolig i film, måske for stille, men ellers god! Jeg blev lidt træt af Hawaii musikken en gang imellem, men det er vel en smagssag. ;)

Og så kan jeg godt forstå at Clooney fik en Golden Globe for sin præstation i filmen, han spiller fantastisk!

Wayne

dårlig - og emnet var såmænd også spændende nok. Det blev bare ikke til det voldsomme drama - og det hele endte med en svag brise på det skønne Hawaii.

Frank

Okay film

Alex - Cykelkongen

Da min kæreste slæbte mig ind for at se filmen, var jeg mere eller mindre skeptisk overfor filmen (ikke lige min foretrukkende genre).

Men filmen viste sig at være spændende og måske en smule rørende.

Jeg kunne godt finde på at købe den på dvd og se den igen

Ulrikuser/902797

En god og fin film med Clooney i en afdæmpet og troværdig rolle.

Lars Michael

Jeg ville næsten sige et mesterværk, George Clooney Spiller en af sine bedste roller inden for film.

Jackie

det var en rigtig god historie, men i længden blev den bare lidt for lang trukket, der var nogen af tingene der kunne være undværet så den ikke virkede så lang, men filmens historie var rigtig god :)

Nemouser/854489

Synes filmen var kedelig og lang

Sofie

En fin film! den er en lille smule kedelig i længden, men meget tankevækkende og sørgelige film:) Det er en film jeg syntes man skal se inden man dør!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.