Cookie- og Privatlivspolitik

Spring Breakers

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
23.05.2013
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Spring Breakers
|

I 'Spring Breakers' har Brit, Candy, Cotty og Faith været bedste veninder siden folkeskolen. De bor sammen på et kedeligt kollegium og er desperate efter eventyr.

Alt, hvad de skal gøre, er at spare penge nok sammen til at komme på "spring break", men ingen af dem har en krone på lommen. Et tilfældigt møde med rapperen "Alien" giver de fire piger en chance for at få al den gys og spænding, de kunne håbe på.

Og i selskab med deres nye ven, flytter pigerne hele tiden grænserne for, hvor langt de vil gå for at opleve en spring break, de aldrig glemmer.

Filmen er instrueret af Harmony Korine ('Gummo', 'Trash Humpers'), som måske er mest kendt for at have skrevet manuskriptet til 'Kids' (1995).

'Spring Breakers' har bl.a. Vanessa Hudgens, Selena Gomez og James Franco på rollelisten.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (97 votes)
3.4
3.6

Instruktør

Relaterede nyheder

Fire Spring Breakers
7 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  'Spring Breakers' er en syret, poppet og kitschet teenagekomedie vendt på hovedet så alt, hvad der kunne have været lyst og komisk, bliver mørkt og truende. (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  'Spring Breakers' er den vildeste ungdomsfilm i årevis. En opfordring til at slå hovedet fra, drikke hjernen ud og brænde sit lys i begge ender. (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  James Franco er næsten entrebilletten værd i en forrygende version som den afstumpede bandeleder. Men også kun næsten. (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  Korine er for længst blevet stemplet som en af amerikansk independent films frække unger, og med 'Spring Breakers' synes han for enhver pris at ville leve op til det prædikat. Måske derfor kommer hele projektet til at klinge en smule hult, for filmen er for forelsket i sin postulerede provokation til for alvor at ramme plet. (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Filmen er splittet mellem skildringen af den generelle tilstand i Amerikas ungdom og den noget mere usædvanlige historie om narkogangsteren og hans piger, der skiftevis synger Britney Spears-ballader og røver banker iført pink badedragter og elefanthuer. Men det gør ikke så meget for helhedsindtrykket af en film, der på godt og ondt fremstår mere som en stemning end som en sammenhængende fortælling. (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maria

Filmen var ikke lige noget for mig.

Alt for meget pik og patter, uden pik. Og så en masse sprut og stoffer. ;)

Filmen var smuk rent filmmæssigt, men indhold kan den sgu ikke prale af at have noget af rent historiemæssigt. ;)

FilmFyr

Lad mig starte ud med at sige, at jeg så den i en lokal biograf.
Jeg købte billet, sad og ventede i 5-10 minutter i lobbyen, hvorefter jeg kiggede rundt. Og jeg var sku den eneste.
Jeg gik hen og spurgte, hvor mange der havde bestilt billet, og det var kun mig. Og igår, var der slet ikke nogen.
Så, det her var første gang jeg havde en biograf helt for mig selv.
Det ville også have været akavet, at se andre se den, med så mange damer, patter, numser, og andre ting.
Det skal lige siges, at jeg så den, fordi jeg havde hørt at den skulle være special, lidt unik, og man skulle vidst have et åbent sind når man så den, og selvfølgelig James Franco. Jeg så den ikke, pga brysterne og pigerne, som jeg tror mange andre gør.
Nåmen, her er min mening.

Når selve filmen starter, er der en lidt lang "intro" (med alle dem der har lavet filmen". Det gør dog intet, fordi de skal selvfølgelig også have skærmtid. Men det første billed efter teksterne, er bryster. En af medarbejderne, stod ved døren, og så med de første 10-15 minutter, og det var ret så akavet at sidde som den eneste derinde, når de billeder var på, og han stod og kiggede.

Men de første scener, skabte et indtryk hvad de fire piger gerne ville have ud af, deres forårs ferie (spring break).
Og jeg tænker, fair nok, det er kun starten, måske ændrer den stil.
Men det gjorde den ikke. Jeg fandt den måde den er lavet på, ret irreterende.
Dog, var der nogen fede visuelle steder. Jeg kan ikke rigtig sige det, uden at afslører noget (ikke fordi der rigtig er et dybbere plot i filmen), men de skal opleves, og ikke læses.
Desværre, er det bare ikke nok til at holde filmen oppe.
Men generelt synes jeg at filmens stil var trættene. Jeg ved godt, at det er dens måde at fortælle en historie på, ved at bruge de samme sekvenser igen, og gentage det de siger 2-4 gange. Men at hører James Franco sige, "Spring.... spring... spring break forever." bliver lidt for irreterende.

Når jeg nu snakker om James Franco, er han nok det bedste i filmen. Hans rolle som Alien, fangede mig. Han spillede den utrolig godt. Det var bare lidt ærgeligt at filmen ikke kørte om ham, da jeg synes at han var for lidt med i filmen (selvom han var med i lidt over halvdelen af den).

Det virker også som om, at der er for meget "fyld" på den. Alt for meget ubrugeligt, og ligegyldigt. Ved ikke om det var mig der missede noget, men jeg ville hellere have at den varede knap nok en time, end den føles lang, og kedelig.
Dog da der var gået omkring en time (uden den rigtigt havde fanget min opmærksomhed), så begyndte den langsomt at gøre det. Nu var der ikke så mange ligegyldige scener. Replikkerne blev ikke gentaget så meget. Nu begyndte den måske, at blive bedre? Tjo, det gjorde den... i 10-15 minutter, så faldt den ned igen, på samme niveau som før.

Nu vil jeg ikke afslører slutningen, men jeg synes godt nok den er ulogisk. Og det er også svært at finde rundt i, hvad pigernes tanker er, da filmen skifter mellem datid, nutid og fremtid. Og deres udtryk, kan være lidt kryptiske at fortolke, selvom de sådan set, siger det de vil. Men det er nok tidsforskellen, der gjorde det for mig.

Jeg synes at anden halvdel blev bedre, uden at prale. Og hvis jeg skal se den igen, så vil jeg nok spole forbi de første 30 minutter. Men på den anden side, hvorfor skulle jeg se den igen? Det var jo ikke rigtig andet, end halvnøgne damer.

Jeg synes at der var for mange halvnøgne damer med. Ikke nok med de var der, men kammeraet var nærmest helt tæt på dem, så man ikke selv kunne bestemme om man ville kigge på det de ville have. Så det var ikke rigtig et valg, at ignorer det, uden at kigge væk fra lærredet.
Jeg synes, nok mest at det var det, der ødelagde filmen.
Jeg tager i biografen, for at se gode, og anderledes ting, ikke for at kigge på damer 20-35% (måske overdriver jeg, men det føltes sådan) gennem en film, uden at det har nogen handling for filmens forløb. Selvom at de vil vise, hvad Spring break er, så kunne de godt have nøjes med at lade det fylde, 5-15%.

Jeg har lidt svært ved at give en sidste bedømmelse, så jeg giver den bare 3/6 stjerner. Og det er for James Franco, og et par fede scener, imellem de mange kedelige/unødvendige.

Om det er en film for netop dig, er svært at sige.
Hvis du gerne vil se en anderledes film, så se den her.
Hvis du gerne vil se patter og numse, så er den her film en mulighed, men hvorfor så ikke bare blive hjemme, og se det gratis?

Jensuser/354867

Det er en anden slags film. Man skal værdsætte unikke situationer og billeder netop det de er: situationer uden meget fortælling. Det her er hvad Gatsby skulle have været en film om rusens og festens idealisering og dette ideals ultimative nedbrud. Hvis man er til bryster på det store lærred så er det her i hvert fald et must see.

natascha

Rigtig god film! Desværre synes jeg ikke så godt om slutningen, og filmens historie. Men ellers rigtig god film!

Hanne

Hvor står der den er forbudt for en vis aldersklasse? Barnebarn og veninde på næsten 14 (på nær 1 mdr) blev nægtet adgang! Jeg kan ikke se nogen steder at det forholder sig sådan. Stor skuffelse tabte tog og busbilletter.

Maria

Tro mig, der er en aldersgrænse fordi det er dumt at sende børn ind og se filmen.

Det er ikke Disney-Vanessa og Disney-Selena man får lov til at se i denne film. ;)

FilmFyr

Man skal være 15 år for at se filmen, og hvis ingen af dem er 15, kan man ikke se den.
Et barn ned på 7, kan se alle film, så længe at man følges med en "voksen" eller person, der er mindst lige så gammel, som man skal være for at se filmen.

Enauser/218036

Idéen og plottet er da spændende nok, men filmen ender med at virke som en masse music videor klippet sammen med nogle få "rigtige" scener ind i mellem. Personligt så jeg den til CPH PIX, og jeg gik ind med en forventning om at se en film med fede stilvalg også et filosofisk underlag og en melankolsk undertone. Selena Gomezs rolle hjalp filmen lidt på vej, fordi man kunne relatere til hendes tvivl og frygt, men så snart hun smutter, så mister filmen kvalitet. Der er sikkert mange, der vil nyde filmen, men den er ikke værd at købe på DVD senere.

Mortenuser/631772

Filmen "Spring Breakers", er flot skudt og har en hvis kunst over den. Selvom filmen ikke udnyttede dens fulde potentiale er den stadigvæk interessant og visuelt stimulerende. Måske lægges der for meget vægt på de halv nøgne piger og dialoge ihvertfald halter lidt. Men hvis det er ex-disney stjerner der tiltrækker dig, så kan filmen anbefales.

Gabrielle

Helt klart en film, som jeg ser frem til at se. Længe ventet, og med høje forventninger til. Dog selvom det har et lidt typisk præg af at afbillede unge menneskers opførelse, er det med nytænkende præg, som sætter stort fokus på unge kvinders mere voldelige opførelse, som er blevet set de sidste par. Hvis man er til vilde fester, sprut, fester og flotte piger, er det helt klart en film som anbefales.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.