Cookie- og Privatlivspolitik

Nordvest

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
18.04.2013
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nordvest
|

I 'Nordvest' bor Casper med sin mor, lillebror og lillesøster i København NV, hvor han primært hænger ud og begår indbrud sammen med sin kammerat Robin.

Hælervarerne sælger de til Jamal, der styrer en mindre bande i kvarteret, men den 18-årige Casper er ambitiøs og gider ikke nøjes med et par tusinde kroner i kontanter for nattens rov i de københavnske villaer.

Efter mødet med rockeren Bjørn åbner der sig nye muligheder, og Casper bliver snart en integreret del af et nyt og større kriminelt hierarki.

Men Jamal har ikke glemt sin tidligere samarbejdspartner, og imens rivaliseringen intensiveres, inddrages Casper og hans lillebror mere og mere i underverdenens voldsomme magtkampe.

Gustav og Oscar Dyekjær Giese spiller dramaets to brødre, imens Nicholas Westwood Kidd (også kendt som rapperen Kidd) er vennen på sidelinjen. Rockeren Bjørn spilles af Roland Møller, der spillede utilregnelig straffefange i 'R' og Pilou Asbæks kollega i 'Kapringen'.

'Nordvest' handler om en verden, som mange lever tæt på uden at kende det mindste til. Med et kriminelt miljø placeret i København kan filmen minde om både 'Pusher' og 'Submarino', men det er først og fremmest stilen fra instruktørens egen fængselsfilm 'R' (2010), der danner fundament for den realistiske tilgang til bandemiljøet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (387 votes)
4.3
4.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Et socialrealistisk næsten-mesterværk er født, og havde manuskriptet ikke hostet en lillebitte smule til sidst i filmen, kunne man fjerne ordet 'næsten'" (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  ",,, ikke bare slående underholdende, men også aldeles vedkommende." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... et emotionelt vedkommende og ualmindeligt veludført karakterbåret drama..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Hvis det ikke var for skuespillet, især af Gustav Dyekjær Giese og Møller, ville den være på nippet til at nærme sig det ordinære. Deres ansigter og samspil er dog ikke lige til at glemme. [...] Det er skuespillernes tryllebindende, rastløse energi, man får mest ud af, når turen går til Nordvest." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... nøjagtig så skarp, relevant og rent ud nervepirrende, som man kunne have håbet på." (Kim Skotte)

 • Radio24syv

  ”Trods gode præstationer er Nordvest ret forudsigelig - måske fordi fiktionen bliver for realistisk. Det havde været mere interessant at følge en af filmens biroller end at se på Casper, der bliver ved med at være en god dreng gennem hele filmen.” (Rikke Rottensten - Femina)

 • Weekendavisen

  "Det er morsomt, poetisk, klodset og tragisk i én pærevælling, ganske som i virkeligheden. Gustav Nyekjær Giese yder en meget overbevisende indsats i rollen som Casper. Man er med ham hele vejen og føler aldrig, at han anstrenger sig for at skabe en figur. Også Roland Møllers rockerhøvding er en karakter med nuancer og paradoksale kvaliteter." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Widower

Den afspejler nok meget godt virkeligheden som den ser ud lige nu, Desværre.. Roland Møller er en skræmmende god skuespiller, som jeg godt vil se meget mere til på det hvide lærred i årerne fremover..

Masja

Synes det var en super fed film, meget aktuel i dagens danmark. Slutningen minder mig på en eller anden måde om American History X!

Abdullahuser/7224

Største omgang lort der nogen sinde er lavet..
Der røg 91 minutter af mit liv som jeg ikke får tilbage..

Nicolaj user/943676

En film jeg sagtens kunne finde på at tage ind og se igen - Min tanke kom over på, at de kriminelle har det godt, et liv med penge og muligheder; indtil det går galt - hvilket filmen er et bevis på, at det vil det gøre lige pludselig. Slutningen var jeg rimelig træt af, hvilket resten af salen vidst også var. Sætningen "Whattt, er den færdig?" Blev ihvertfald hørt. Jeg bliver ejer af filmen når den kommer på Dvd, og jeg glæder mig allerede.

Mark

Jeg var inde og se denne film, jeg syntes ikke den var så god, syntes der skete for lidt, havde nogen gange under film, nu sker der noget, men det gjorde der ikke rigtigt, og syntes filmen sluttede på et underligt tidspunkt. så efter min mening er det en film der hurtigt bliver glemt. 2 stjerner herfra.

Johan Pedersen

Jeg så filmen sammen med min far og den var rigtig god og underholdende. Selvom det er amatør skuespillere så synes jeg at de klarer det rigtigt godt og den eneste rigtige skuespiller er Lene Maria Christensen. Den er filmet håndholdt og det er som om kameraet altid er i nakken på dem, løber efter dem og sådan noget, så på den måde synes jeg at den er godt skruet sammen.

Jan Engel

God film. Velspillet. Godt manuskript. En meget bedre film end ’R’ (og gudskelov også en publikumsukces i modsætning til ‘R’) med en nuanceret historie og personskildring og med god humor indimellem. Filmen beskriver på overbevisende måde hvor lidt attråværdigt det er vælge en kriminel løbebane. Jeg tror og håber at filmen kan blive en kult film for unge, som fristes til at tage det første skridt på karriereforbryderens skæve vej med hurtigt tjente penge, men som filmen kan påvirke til at afstå fra fristelsen pga af den daglige frygt, uvished, utryghed, hævngerrighed og vold – sometider dødelig.
Indvending: der er alt for megen brug af håndholdt kamera (jeg blev indimellem nærmest svimmel!) og af nærfotografering af ansigter; disse virkemidler er velegnede til at beskrive mange typer scener, men brodden bliver taget ud af virkemidlerne når de bliver brugt i for stort et omfang som her. Men alt i alt en seværdig film. Jeg glæder mig til at se mere fra Michael Noer, helst noget som denne film der appelerer både til anmeldere og publikum.

Christianmedenuser/153623

Helt klart værd at se!

Minder en del pusher filmene :)

Brian Dam

Der var spændende og sjove scener. Men om hvorfor filmen hedder Nordvest, får man ingen svar på i filmen, så den kunne ligeså vel hedde Sydøst. Slutningen er meget mærkværdig, og uden at afsløre for meget, så stiller den spørgsmål om videre forløb af filmens handlinger. "Er filmen slut ? Kommer der en 2'er ?" ... Dårlig og amatøragtig sammensat. Mon det er et hold folkeskoleelever som har lavet filmen ?

klaus

skal ind og se den imorgen glæder mig

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.