Cookie- og Privatlivspolitik

Oldboy (2003)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Oldeuboi
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Oldboy' handler om en mand, der bliver kidnappet og indespærret i 15, og da han bliver løsladt, vil han have hævn over sin fangetager.

Chan-wook Parks stilistiske tour de force om straf og hævn er en nyklassiker. En dag bliver hovedpersonen Oh Dae-su smidt i fængsel. Hvorfor eller af hvem han er blevet fanget, får han ikke at vide. I femten lange år forsøger han at grave sig ud af sit sydkoreanske hul med et par spisepinde. Da han sættes fri melder tre spørgsmål sig: Hvad er der sket med hans kone og datter, hvorfor kom han i fængsel, og hvad vil være den bedste hævn?

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (31 votes)
5.3
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Noget af det interessante ved Park Chan-Wooks hævntrilogi er, at alle tre film omhandler hævn på flere forskellige niveauer. Det er altså ikke bare A, der vil hævne sig på B som i eksempelvis Taken filmene. Hos Park Chan-Wook er der mange forskellige hævnscenarier så som:

- "A vil hævne sig på B, men B vil også hævne sig på A".

eller:

- "A vil hævne sig på B, C vil hævne sig på A, og D vil hævne sig på C".

eller som man ser det i Lady Vengeance:

- "A, B, C, D og E vil hævne sig på F".

Hævnfilm nummer to i trilogien - Oldboy - er som en vanvittig græsk tragedie. Det er en virklig syg langt-ude historie. Og den ledsages af nogle utrolige heftige billeder. Filmen satte ikke uden grund Park Chan-Wook på verdenskortet.

Simon

Jeg så en halvtime af denne film, og synes at den var røvsyg. Jeg gav den endda kun to stjerner! Dog kom jeg på bedre tanker, og tænkte at den sgu ikke kunne være så ringe, og gæt hvad? Den var faktisk rigtigt god.

Jeg må dog indrømme at sproget i denne film faktisk irriterer mig i længden. Mao Mao Mao Mao Mao Mao Mao Mao.

Den er brutal, spændende, uforudsigelig, hård, absurd, grum, kaotisk, skør, og medrivende. Helt sindssyg, på den absolut fede måde.

Den minder mig lidt om Taken, den har bare en bedre mening og knap så mange chlichéer.

'Oldboy' får 4 stjerner.

The Artist

Tak, fordi du holder ægte filmkunst i live.
Tak, fordi du holder fast i den gode og uforudsigelige thriller.
Tak, fordi du twister min hjerne og skaber kaos i mit hoved i dagevis (og lange nætter).
Tak, kære Chan-woork Park, for en eminent filmoplevelse. Sådan skal film laves.
Tak.

Thomas

Lidt lang trukket til tider men da jeg fandt ud af hvorfor alt det der er sket, er sket. Så falder det hele på plads og efterladte mig med kæben nede på gulvet. Ja den har da sine fejl men hvilke film har ikke det. Alt i alt et mesterværk. Jeg glæder mig til at se hvad Spike Lee gør med hans fortolkning af historien.

Wayne

Det er en mindtvister - og man bliver fuldstændig rundtosset af den.

Brilliante billeder, men hvad er meningen?

magicthe

Hej Wayne

Billederne i en film som Oldboy har skam en mening. Det er deres æstetik, som underbygger filmens historie på forskellig vis. Bl.a. kampscenen i gangen: Der er valgt et "one-shot" i total (hele karaktéren ses i billedet). Dette er muligvis valgt, for at vise hvor meget, Dae Su, vil have hævn over hans tilfangetagen. Samtidig, skal det også vise, at har meget små odds, for at komme det, som et helt menneske. Scenen kan muligvis tolkes på et par andre måder, dette er bare vurdering af den.

Sådan kan alle billedeudsnit og hele kameraets karaktér, bruges til at tolke på historien i "Oldboy". Kameraet er medfortæller af historien, ikke passivt observerende.

Jeg håber dette vil hjælpe dig med at forstå denne og andre film.

vh. magicthe

Wayne

Jeg kan forstå at filmen skal betragtes som et kunstværk, med flere fortolkningsmuligheder. Det giver mening.
Vh. Lars

Jeff

Who thinks this shit up?! The story is mad, but fascinating, the performances are over the top, but fit the crazy story to a tea. My emotions swung from thinking this is fantastic to, this is too stupid for words. I’m left with the conclusion that it’s a type of mad genius.
You can see the “twist” coming a mile away, but the way the twist is put into place is brilliant and crazy. It went completely off the reservation with the lengths he goes to to keep the secret at the end!
I am looking forward to seeing what Hollywood does with it.

YabadabadooOooo

Kaotisk, fantastisk, skør.. Just how I like it,,
Jeg var fuldstændig blæst væk af denne film,, fik mig til at forstå at mit Asiatiske film/fortæller univers er alt! for mangelfuldt..

De tør at besøge nogle afgrunde af historiefortælling, der giver mig ekstatisk sug i maven når jeg hopper med ud i dybet...(:

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.