Cookie- og Privatlivspolitik

Oblivion

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
11.04.2013
| |
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Oblivion
|

'Oblivion' er en science fiction-film med Tom Cruise. 

I fremtiden er Jack Harper en af de sidste, tilbageværende drone-reparatører, der stadig er udstationeret på Jorden.

Han er del af en gigantisk arbejdsoperation, som udvinder livsvigtige ressourcer efter årtiers krig mod en fjende kendt som Scavs, og hans mission er næsten afsluttet.

Jack lever og patruljerer flere tusind kilometer over jordens overflade, men hans tilværelse tager en drastisk drejning, da han redder en smuk fremmed fra et nedstyrtet rumskib. Kvindens tilstedeværelse sætter en række begivenheder i gang, som gør, at Jack må revurdere alt, hvad han ved. Menneskehedens skæbne er nu i hans hænder.

Tom Cruise har tidligere besøgt science fiction-genren i 2002, da han spillede hovedrollen i Spielbergs vellykkede Philip K. Dick-filmatisering 'Minority Report' og efterfølgende i 2005 med 'War of the Worlds'.

Danske Nikolaj Coster-Waldau (Game of Thrones) spiller soldaten Sykes, mens Morgan Freeman (The Dark Knight-trilogien), Olga Kurylenko (Quantum of Solace) og Andrea Riseborough (Wallis & Edward) også er at finde på rollelisten.

Joseph Kosinski debuterede som instruktør med 'TRON: Legacy' i 2010, og han både skriver, producerer og instruerer filmen. 'Oblivion' er baseret på Kosinskis egen tegneserie, der er blevet udskudt, så den udkommer op til filmens premiere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (742 votes)
4
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... skaberne af 'Oblivion' kommer desværre aldrig rigtigt ud over deres overdrevne fascination af designet, der oftere virker som blær og lir frem for noget, der er vokset ud af nødvendigheder i historien." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Intelligent og actionfyldt, med svimlende billeder og et brag af et soundtrack fra M83." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... desværre knap så spændende, som det kunne have været. Ikke mindst fordi Kosinski konsekvent vælger den nemme løsning og sylter det hele ind i eksplosioner og pladdersentimentalitet." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "På sine egne præmisser er filmen både mystificerende og fascinerende. [...] 'Oblivion' er naturligvis tiltænkt det enorme publikum, der dyrker science fiction-genren,,," (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Plottet er spændende, og 'Oblivion' er flot lavet. Men det kniber indimellem med fortællelogikken, og så er 'Oblivion' en film, hvor stjernerne giver bagslag." (Kim Skotte)

 • Radio24syv

  ”'Oblivion' er et tip top actiondrama med en fantastisk æstetik, man normalt kun ser i animationsfilm og computerspil. Men den prøver ikke at vinde nye fans til sci fi-genren." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Filmen er fuld af dystopiske klicheer ... som dog bliver varieret med flair. [...] Er Oblivion tankevækkende? Næppe, når det kommer til stykket, for alle motiver er brugt mange gange. Men den er værd at se for de store, mytologiske billeder og for udviklingen i karakteren Jack Harper." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line Fallesen Nielse

En anderledes "alien" film som helt klart er værd at se.

Den er ikke den mest action fyldte film men den holder alligevel en interesseret og den giver stof til eftertanke. Min forlovede og jeg er enige om at vi er nød til at se den engang til for at forstå den helt, da der er flere små hints gennem filmen som du selv er nød til at stykke sammen før du får den rette meningen ud af handlingen.

Den har også et godt cast og endelig ser vi Tom Cruise in en anderledes rolle end hvad vi ellers er lidt for vandt til.

Trine Nørgaard

Denne film skulle jeg ind og se i biografen, da det er en Sci-Fi, men jeg var ikke helt sikker på, hvad jeg skulle forvente, da traileren ikke så særlig god ud. Jeg må dog sige, at jeg ikke blev skuffet over denne film.

Først og fremmest, så er det en flot film, som bestemt skal ses på det store lærred. Jeg synes både, at naturscenerne og computergrafikken var rigtig flot, og jeg fik lyst til at hoppe ind i filmen og se mig omkring.

Hele første del af filmen var rigtig god og satte en masse spørgsmål igang inde i hovedet. Jeg regnede dog alt for hurtigt ud, hvad Scavs i virkeligheden var, hvilket var lidt ærgerligt, men det ville ikke have ødelagt filmen, hvis det ikke var fordi, at sidste halvdel var lidt tam. OG, når man tager ind for at se Sci-Fi, så gider man altså ikke se kærligheds tamtam - kan I så fjerne det igen. Ja, Star Trek må godt, for det er flere lange serier, hvor hverdags ting - såsom kærlighed - også kan blive indført. Men i en Sci-Fi film på 2 timer og 6 min - der skal det holdes til et absolut minimum, tak! Så, kærlighedshalløjet fik pusten til at gå ud af filmen for mig og skæve til uret for hvornår den var færdig.

En ting skal der gives ros for, og det er at se Morgan Freeman og Nikolaj Coster-Waldau (herligt at se sidstnævnte som noget andet end Jamie Lannister ;)) i en skøn forening. Jeg anede ikke, at de var med i filmen - det ville have været skønt, hvis de havde været inddraget mere i filmen. Hele historien med Scavs kunne man godt have fået mere ud af. Jeg må også indrømme, at Tom Cruise spillede ret godt, selvom jeg ikke er den største fan af ham.

Så, rigtig god start af filmen, og halvdårlig sidste halvdel krydret med virkelig flot grafik og naturbilleder. Det var de 90 kr værd, og filmen skal da også hjem til samlingen og dermed ses på det store lærred igen.

johnny

En god film med et overraskende plot. kan helt klart anbefales

kent

Havde nu forventet meget mere af denne film ud fra traileren.. Visuelt er filmen meget flot. Men historien er noget tynd.. Den bliver da båret oppe af Tom cruises skuespil Men da absolut heller ikke en af hans bedste roller.. måske et lille projekt han kunne presse ind imellem noget meget bedre.. Er da glad for at jeg valgte at se den som en level 7 forestilling hvilket da løftede filmen en del..se filmen hvis du absolut ikke kan finde andre der er bedre eller vent til dvd-udgaven

Noobcake

Dårlig historie?? definer lol

Amanda

Helt klart den bedste film jeg har set i rigtig lang tid. Fantastisk storyline og en film man bestemt ikke forudser fra første øjenkast.
Traileren er helt klart også at rose - den vækker interesse men afslører intet således at man bliver overrasket fra første sekund af filmen.
En film jeg helt klart skal se igen!

Rune Dalsgaarduser/218814

Hvor er det dog befriende at lyd/effekter/soundtrack, handling, det visuelle og historien for én gangs skyld hænger sammen og hvor alt ikke præsenteres på én gang - ok slutningen er måske lidt for nem og ligner meget en tidligere populær film om invaderende rumvæsener.
Please brug denne instruktør eller lignende til kommende Bond film - et perfect match!

Kimuser/264153

Denne film bør ikke ses i biograffen, men lejes elller købes i Netto til en 50,er.

Noobcake

Begrund venligst.

Kimuser/264153

Den film er bare røv dårlig...kort sagt kedelig

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.